Menu Producten

Blog

 1. De (on)zin van Big Data voor verenigingsleden

  12 juni 2014
  Icon-Procurios-Blog-Klein-chaos.jpg

  Wat is de waarde van Big Data voor jouw vereniging en jullie leden? Hoe kun je je leden beter helpen met Big Data? Je moet weten hoe je de juiste informatie verzamelt, hoe je dit interpreteert en hoe je je IT daarop inricht.

  Lees meer over "De (on)zin van Big Data voor verenigingsleden"

  Geschreven door Jos Jelier, Rogier van den Berg Labels:

 2. Wat een vereniging kan leren van Jack Nicholson

  27 maart 2014
  jack nicholson five easy pieces

  Met de slechts 2 minuten durende scène waarin Jack Nicholson een omelet bestelt in de film Five Easy Pieces kun je een parallel trekken met de (online) interactie tussen veel verenigingen en haar leden. 

  Lees meer over "Wat een vereniging kan leren van Jack Nicholson"

  Geschreven door Jos Jelier Labels:,

 3. 3 must do’s om je bijeenkomsten slimmer te organiseren

  12 maart 2014
  Banner verenigingen organiseren klein.jpg

  Verenigingen verenigen mensen om te leren, kennis en ervaring te delen of te netwerken. Het is een belangrijke kerntaak. De kwaliteit van bijeenkomsten verschilt sterk. Het organiseren van bijeenkomsten vergt veel tijd en energie. Hierbij gaan verschillende spreekwoorden op: “voorbereiding is het halve werk”, maar ook “goed gereedschap is het halve werk”. In deze blog delen we onze kennis en ervaring rondom het organiseren van bijeenkomsten.

  Lees meer over "3 must do’s om je bijeenkomsten slimmer te organiseren"

  Geschreven door Jos Jelier Labels:,

 4. Daarom bepaalt uw website de toekomst van uw vereniging!

  19 september 2013
  Mistige weg - blogafbeelding.jpg

  Bestaat uw vereniging nog over 5 jaar? Dan weet u wat de titel betekent. In deze blogpost combineer ik bevindingen van verenigingsgoeroes Harrison Coerver en Sarah Sladek. Daarnaast vertaal ik hun theorie naar de praktijk.

  Lees meer over "Daarom bepaalt uw website de toekomst van uw vereniging!"

  Geschreven door Jos Jelier Labels:,

 5. Werkt dat nou, zo'n wervingsblog?

  20 mei 2011
  megafoon

  Zomer 2010. Procurios groeit hard en heeft nieuwe toegewijde medewerkers nodig. Er is werk genoeg voor ruim 5 extra collega's. Makkelijk om te vinden, zou je zeggen, in deze crisistijd met een relatief hoge werkloosheid. Dit is helaas niet het geval: het vinden van bijvoorbeeld goede webdevelopers blijkt nog steeds erg lastig. De crisis zorgt er juist voor dat goede mensen blijven zitten waar ze zitten.

  Lees meer over "Werkt dat nou, zo'n wervingsblog?"

  Geschreven door Jos Jelier Labels:,

 6. Nepal en de aantasting van mijn wereldbeeld

  3 maart 2011
  straatbeeld-kathmandu

  Ja, het is een fantastische zet: Procurios heeft een overname gedaan en daarmee hebben we ook een vestiging in Nepal verworven. En ja, het is erg leuk om hier naartoe te gaan met maar liefst 5 Procurioten en onze huisadviseur. En ja, het is een erg mooi land met een schitterende natuur en aardige mensen. Het enige wat maar wat niet wil wennen, is het zien van alle armoede.

  Lees meer over "Nepal en de aantasting van mijn wereldbeeld"

  Geschreven door Jos Jelier

 7. Ik ben van mijn Nokia-geloof gevallen

  23 september 2010

  Door recente heftige gebeurtenissen ben ik van mijn geloof gevallen. De komst van de Nokia N900 eind 2009 was een enorme bemoediging. Diverse iPhone fundamentalisten hebben geprobeerd mij te bekeren, maar ik hield voet bij stuk. Nokia maakt de beste telefoons en de beste koppelingen om je mail, agenda en je bestanden te synchroniseren.

  Lees meer over "Ik ben van mijn Nokia-geloof gevallen"

  Geschreven door Jos Jelier Labels:

 8. Mijn verantwoordelijkheid als werkgever!

  9 september 2010

  Je kent dat wel, je bent ergens mee bezig dat je zo leuk vindt dat tijd en ruimte geen vat meer op je hebben. Je bent in flow. Alles lukt, je voelt je helemaal in je Element.

  Dit artikel gaat over jouw talenten en een boek waarin verteld wordt hoe belangrijk die zijn voor jou en de rest van de wereld. Dit artikel gaat ook over de verantwoordelijkheid van je werkgever om jou die ruimte te bieden om die talenten te ontwikkelen.

  Lees meer over "Mijn verantwoordelijkheid als werkgever!"

  Geschreven door Jos Jelier