We willen dit graag met je delen

Procurios weblog

 1. Moet een website responsive zijn?

  19 december 2013 - door Peter Slagter

  Tags:

  rwd-moet-het-s.jpg

  Het wordt nogal eens gezegd: een website móet responsive zijn. Soms enkel omdat het als “mooi” wordt ervaren, soms vanuit een ideaal (“zo zou een website moeten zijn”). Ik kan me voorstellen dat je daarin meegaat, omdat je anders “achterloopt”, niet “goed bereikbaar bent”, “omzet mist” of “niet modern genoeg bent”. In dit artikel ga ik in op het sentiment rondom RWD aan de hand van de vraag: “Moet mijn website responsive zijn?”

  Lees meer over "Moet een website responsive zijn?"

 2. Gmail beperkt e-mailmarketing door afbeeldingen tijdelijk op te slaan

  13 december 2013 - door Peter Slagter

  Tags: ,

  goede_nieuwsbrief.png

  Afgelopen donderdag kondigde Google aan dat Gmail afbeeldingen in e-mails direct gaat weergeven. Voorheen moest je expliciet aangeven dat afbeeldingen getoond mochten worden. Voor wie de e-mail leest wellicht goed nieuws, maar de marketeer wordt erdoor in mogelijkheden beperkt.

  Lees meer over "Gmail beperkt e-mailmarketing door afbeeldingen tijdelijk op te slaan"

 3. Responsive webdesign: de hype voorbij

  10 december 2013 - door Peter Slagter

  Tags:

  responsive-s.jpg

  Responsive webdesign. Hoogstwaarschijnlijk heb je er al iets over gehoord of gelezen. Het is in ieder geval een term die regelmatig langskomt in webland. Ik hoor regelmatig de vraag of “mijn website ook responsive kan”. Bij de livegang van een website is de eerste vraag die vaak gesteld wordt: “maar is hij ook responsive?”

  RWD, de afkorting voor responsive webdesign, heeft de manier waarop het internet beleefd wordt volledig veranderd. Inmiddels zijn we de hype voorbij. Kortom: Hoog tijd voor een serie artikelen waarin we, aan de hand van een aantal vragen, de hype nuanceren.

  Lees meer over "Responsive webdesign: de hype voorbij"

 4. Webrichtlijnen zijn overrated

  01 oktober 2010 - door Peter Slagter

  Tags: , ,

  Vanuit mijn rol als front-end developer bij Procurios kom ik vaak in aanraking met het Kwaliteitsmodel Webrichtlijnen (vanaf hier: de webrichtlijnen). Als kwaliteitsmodel voor websites is het regelmatig onderwerp van discussie. Pronken met een certificaat lijkt een doel op zich geworden.

  De internetsector is niet de enige sector waar kwaliteitsmodellen in het leven geroepen zijn om kwaliteit te waarborgen. Steeds vaker zien we de keerzijde van de focus op zulke modellen en certificaten. Vakmanschap wordt weggemanaged. Menselijkheid vervaagt. Het wordt tijd om de juiste focus terug te vinden.

  Lees meer over "Webrichtlijnen zijn overrated"

Peter Slagter

pesla-3-unbranded.jpg

Bedenkt graag oplossingen voor complexe use cases. Als het even kan in de context van een nieuw initiatief.