We willen dit graag met je delen

Berichten met "opinie"

 1. Verslag HartmanEVENT: CM Guru Masterclasses

  15 oktober 2014 - door Rutger Meekers

  Labels: ,

  HartmanEVENT 2014

  Afgelopen vrijdag was ik te gast op het HartmanEVENT in Utrecht. Daar heb ik twee masterclasses gevolgd: 'Brand Management' gegeven door Theresa Regli en 'Digital Analytics' door Phil Kemelor. In deze blog geef ik je een kort verslag van deze dag.

  Lees meer over "Verslag HartmanEVENT: CM Guru Masterclasses"

 2. Wat vond ik van de Marketing Automation Summit 2014?

  22 september 2014 - door Rutger Meekers

  Labels: ,

  Marketing Automation Summit 2014.png

  Afgelopen vrijdag werd de eerste 'Marketing Automation Summit' georganiseerd in België. Dit evenement vond plaats in The Hotel in Brussel, bovenaan op de 27ste verdieping. Dit resulteerde in een prachtig uitzicht over de Brusselse binnenstad. Net zoals je als marketeer een overzicht behoort te hebben over je leads.

  Lees meer over "Wat vond ik van de Marketing Automation Summit 2014?"

 3. e-Commerce: Magento t.o.v. Procurios (Deel 2/2)

  31 oktober 2013 - door Rutger Meekers

  Labels: , ,

  Meet-Magento-Logo

  Wij legden eerder al uit welke nadelen er aan Magento verbonden zijn en waarom tijdens Magento-projecten vaak aanvullende investeringen nodig zijn. In deel 2 van dit artikel gaan we dieper in op de zoekfunctie, de snelheid van Magento, de gebruiksvriendelijkheid en of Magento eigenlijk wel SEO vriendelijk is.

  Lees meer over "e-Commerce: Magento t.o.v. Procurios (Deel 2/2)"

 4. e-Commerce: Magento t.o.v. Procurios (Deel 1/2)

  29 oktober 2013 - door Rutger Meekers

  Labels: , ,

  Meet-Magento-Logo

  Procurios krijgt vaak de vraag van prospects waarom ze niet beter voor Open Source zouden kiezen. Aan Open Source oplossingen, zoals Magento, zitten echter nadelen ten opzichte van het Procurios webplatform. Graag leggen we uit welke nadelen er aan Magento verbonden zijn en waarom tijdens Magento-projecten vaak aanvullende investeringen nodig zijn.

  Lees meer over "e-Commerce: Magento t.o.v. Procurios (Deel 1/2)"

 5. Daarom bepaalt uw website de toekomst van uw vereniging!

  19 september 2013 - door Jos Jelier

  Labels: ,

  Mistige weg - blogafbeelding.jpg

  Bestaat uw vereniging nog over 5 jaar? Dan weet u wat de titel betekent. In deze blogpost combineer ik bevindingen van verenigingsgoeroes Harrison Coerver en Sarah Sladek. Daarnaast vertaal ik hun theorie naar de praktijk.

  Lees meer over "Daarom bepaalt uw website de toekomst van uw vereniging!"

 6. Duurzaam zijn? Laat het licht aan!

  22 oktober 2010 - door Bert Slagter

  Labels:

  Het lastigste aan duurzaamheid vind ik dat wij eigenlijk niet goed weten wat nu duurzaam is en wat niet. We zien alleen de primaire effecten. Minder printen betekent minder papierverbruik. Minder autorijden betekent minder benzineverbruik. Maar wat kost het bedenken, ontwikkelen, bouwen, vervoeren, gebruiken en afbreken van een e-reader of iPad? Misschien wel vele malen meer dan wat je er ooit aan papier mee bespaart. Idem voor de Prius en benzine.

  In ons toilet heeft deze "kortzichtige" focus al voor minder duurzaamheid gezorgd. Door elke keer het licht uit te doen (want dat scheelt stroom) gaan de lampen en armaturen veel eerder kapot. Wat veel minder duurzaam is dan het heel kleine beetje stroom dat je bespaart.

  Lees meer over "Duurzaam zijn? Laat het licht aan!"

 7. Webrichtlijnen zijn overrated

  1 oktober 2010 - door Peter Slagter

  Labels: , ,

  Vanuit mijn rol als front-end developer bij Procurios kom ik vaak in aanraking met het Kwaliteitsmodel Webrichtlijnen (vanaf hier: de webrichtlijnen). Als kwaliteitsmodel voor websites is het regelmatig onderwerp van discussie. Pronken met een certificaat lijkt een doel op zich geworden.

  De internetsector is niet de enige sector waar kwaliteitsmodellen in het leven geroepen zijn om kwaliteit te waarborgen. Steeds vaker zien we de keerzijde van de focus op zulke modellen en certificaten. Vakmanschap wordt weggemanaged. Menselijkheid vervaagt. Het wordt tijd om de juiste focus terug te vinden.

  Lees meer over "Webrichtlijnen zijn overrated"

 8. iPad kan niets en is daarom briljant

  24 september 2010 - door Bert Slagter

  Labels: ,

  De iPad is razend populair. In de eerste twee maanden zijn er 2 miljoen van verkocht. En toen moest ie nog geïntroduceerd worden in de rest van de wereld! Hoe kan dat?

  De hardware is niet bijzonder en de mogelijkheden zijn heel beperkt. Geen camera, SD-slot, USB en over-the-air synchronisatie. Een soort groot uitgevallen iPod, hilariteit alom. Een laptop kan veel meer en is goedkoper.

  En precies daarom is het een geniaal apparaat. Keuze is ingeruild voor relevantie. Op een PC is iedereen IT'er, op een iPad is iedereen gebruiker. De iPad is briljant... om de onmogelijkheden!

  Lees meer over "iPad kan niets en is daarom briljant"

 9. Ik ben van mijn Nokia-geloof gevallen

  23 september 2010 - door Jos Jelier

  Labels:

  Door recente heftige gebeurtenissen ben ik van mijn geloof gevallen. De komst van de Nokia N900 eind 2009 was een enorme bemoediging. Diverse iPhone fundamentalisten hebben geprobeerd mij te bekeren, maar ik hield voet bij stuk. Nokia maakt de beste telefoons en de beste koppelingen om je mail, agenda en je bestanden te synchroniseren.

  Lees meer over "Ik ben van mijn Nokia-geloof gevallen"

 10. Kennis delen is macht

  15 september 2010 - door Bert Slagter

  Labels: , ,

  In zijn blog "einde aan transparantie" schrijft Roland Hameeteman dat volledige transparantie schadelijk is voor bedrijven en daarom onwenselijk. Kennis is een wezenlijke asset, zoals grondstoffen dat ook zijn. Als we kennis weggeven, kunnen we geen kenniseconomie opbouwen.

  Ik ben het hiermee zeer oneens. Kennis beschermen is een 20e eeuwse strategie zonder happy end.

  Lees meer over "Kennis delen is macht"

 11. Mijn favo TED-talk

  30 augustus 2010 - door Bert Slagter

  Labels: ,

  De TED-talk van Daniel Pink over motivatie vind ik geniaal. Een zeer interessant verhaal gebracht door een geestige en prettige spreker.
  Pink legt uit waarom carrot-and-stick motivatie niet meer werkt in de 21e eeuw. Bij steeds meer werk is creativiteit een voorwaarde. En dan werken als-dan-beloningen juist averechts.

  Lees meer over "Mijn favo TED-talk"