1. Geen idee hoe het met jullie zit, maar Procurios heeft 2017 knallend achter zich gelaten! Op 14 december zette niet alleen Jos, maar ook directeur Carla Aalderink van de Parkinson Vereniging de handtekening onder een gloednieuw contract. Tijd om even aan te schuiven!

 2. Wederom goed nieuws: afgelopen maand werd bekend dat de SGP met Procurios wil samenwerken! De SGP, met al ruim 30.000 leden, groeit gestaag door en daarom is het tijd voor een CRM dat bij groei past. Maar hoe komt de SGP bij Procurios uit? Een interview met Johan van Berkum, directeur van het partijbureau van de SGP uit Rotterdam, en adviseur Leo van Klaveren.

 3. Onlangs ging de kogel door de kerk: Procurios mag voor branchevereniging Aedes aan de slag! Aedes (lees: Ee-des) is dé branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. Aedes’ primaire missie is ervoor zorgen dat de juiste condities gecreëerd worden, zodat deze woningcorporaties optimaal hun werk kunnen doen. Zo maakt de vereniging zich hard voor het professionaliseren van de sector, door het onderzoeken van data en het aanbieden van op die data gebaseerde kennis en informatie. Samen met Procurios gaan zij werken aan een goedlopend CRM voor hun leden en andere relaties. Waar moet je allemaal aan denken bij het digitaliseren van je vereniging? Wat betekent het hebben van een goed CRM hierin? Tijd voor een goed gesprek met Aedes!

 4. Of je nu een sportvereniging bent of een vereniging voor rashonden wilt opzetten, zonder je leden ben je in ieder geval geen van beiden. Leden zijn namelijk zeer belangrijk voor een vereniging: zónder besta je als vereniging simpelweg niet. Mensen sluiten zich aan omdat ze er gelijkdenkenden vinden, mensen net als zij of mensen voor wie ze iets kunnen betekenen. En toch brengt een vereniging ook verschillende mensen samen: leden, donateurs, partners en een hele hoop andere relaties. En met allen wil je graag een langdurige, persoonlijke relatie opbouwen. Om dus het maximale uit zo’n ledenbestand te halen, is het noodzakelijk om overzicht in je relatiebeheer te hebben. Nu is een rolodex natuurlijk niet meer van deze tijd (al hebben sommigen er nog één, écht waar!) en is de start van 2017 een goed begin om ook online structuur in je relatiebeheer aan te brengen. Wat kan het CRM van /Members dan allemaal voor je betekenen? 

 5. Wat is de waarde van Big Data voor jouw vereniging en jullie leden? Hoe kun je je leden beter helpen met Big Data? Je moet weten hoe je de juiste informatie verzamelt, hoe je dit interpreteert en hoe je je IT daarop inricht.

  ,

 6. Bij verenigingen speelt non-stop de vraag hoe leden op de best mogelijke manier bediend kunnen worden. Een "one size fits it all" aanpak is natuurlijk al lang verleden tijd. Leden hebben teveel alternatieven waarvan ze gebruik van kunnen maken voor hun behoeften (kennis, netwerken, bijscholing, internet, ...).

 7. Op 12 maart 2014 vierde het World Wide Web (WWW) haar 25e verjaardag.
  Het leek ons een goed idee om eens terug te kijken welke impact het WWW heeft gehad op ons leven en meerbepaald op verenigingen.

 8. Verenigingen verenigen mensen om te leren, kennis en ervaring te delen of te netwerken. Het is een belangrijke kerntaak. De kwaliteit van bijeenkomsten verschilt sterk. Het organiseren van bijeenkomsten vergt veel tijd en energie. Hierbij gaan verschillende spreekwoorden op: “voorbereiding is het halve werk”, maar ook “goed gereedschap is het halve werk”. In deze blog delen we onze kennis en ervaring rondom het organiseren van bijeenkomsten.

 9. Bestaat uw vereniging nog over 5 jaar? Dan weet u wat de titel betekent. In deze blogpost combineer ik bevindingen van verenigingsgoeroes Harrison Coerver en Sarah Sladek. Daarnaast vertaal ik hun theorie naar de praktijk.

 10. Het Verenigingsmanagement Jaarcongres is het congres voor verenigings professionals.

  Aangezien Procurios al diverse verenigingen helpt om slimmer te verenigen met internet was Procurios op dit congres aanwezig met een mooie oranje stand en een drietal Procurioten.

 11. Ik zit met een dilemma. We zijn verkozen tot meest duurzame bedrijf van Wijk bij Duurstede. Maar ik weet niet of we daar nu blij mee moeten zijn of boos om moeten worden.

  De principes die het woord duurzaamheid vertegenwoordigt vinden we heel waardevol en zitten in ons bloed. De prijs zien we als waardering voor hoe we werken. En daar zijn we trots op.

  Maar er is geen duurzaamheidsbeleid of mvo-commissie aan te pas gekomen. Want dan wordt het een trucje, een toneelspel om klant, medewerker en maatschappij te behagen. En dan is duurzaamheid niet duurzaam. Even wind tegen en weg duurzaamheid. Zo bekeken is een duurzaamheidsprijs een twijfelachtige eer. Maar voordat ik daar verder op inga, wil ik eerst vertellen hoe die prijs zo gekomen is.