1. De General Data Protection Regulation gaat op 25 mei echt van kracht en vóóral marketeers moeten hiermee zien om te gaan. Want als er ergens binnen een organisatie nieuwe persoonsgegevens worden binnengehaald, dan gebeurt dat meestal op de afdeling Sales/Marketing. Maar hoe ga je daar na 25 mei mee om? Ook bij Procurios zijn we op zoek gegaan naar antwoorden op vragen die wij hadden over de GDPR. En die delen we graag met jullie, want tja, zo zijn we wel! Deze eerste tips ‘n tricks gaan over marketing: hoelang mag een lead in je bestand blijven hangen en hoe communiceer je dit?

 2. Bij de Bart de Graaff Foundation ging het kriebelen. De ambitie om te groeien was er al lange tijd, maar hoe leg je nu die basis om dit op een zo overzichtelijk mogelijke wijze te doen? In september van vorig jaar ging Esther Duller aan de slag bij de stichting en zij wist precies waar te beginnen.

 3. Binnenkort zal je nieuwsoverzicht op Facebook er weer ander uitzien. Het platform heeft namelijk besloten de berichten van je vrienden en familie weer voorrang te geven op de posts van media en bedrijven. Hoe zit dit en hoe blijf je toch op de hoogte van Procurios nieuws op Facebook?

 4. In 2016 wezen we jullie op de voordelen van het gebruik van Google Ad Grants voor non-profit organisaties. Binnen  dit speciaal opgezette programma stelt Google een advertentiebudget binnen AdWords beschikbaar tot maximaal $100.000 per maand, waardoor non-profit organisaties verkeer naar hun website kunnen halen. In het najaar van 2017 gaf Google aan dat er vanaf 1 januari 2018 nieuwe algemene voorwaarden gelden voor het programma.

 5. We horen regelmatig dingen als “We weten precies wat we willen: hoe lang duurt dat om te maken?” en “We moeten eerst alles duidelijk hebben voordat we kunnen beginnen met bouwen”. In beide gevallen hebben degenen die dit zeggen ofwel het idee dat ze weten wat ze willen, of het gevoel dat ze dit precies zouden moeten weten voordat er software ontwikkeld kan gaan worden (spoiler: dat is gelukkig niet zo!).

  Deze uitspraken komen dan ook voort uit het niet precies snappen wat de term “iteratie” of “iteratief” in de context van Scrum betekent en waar het voor gebruikt wordt. Bovendien wordt de term iteratief vaak gebruikt terwijl incrementeel eigenlijk beter op z’n plek is. Het zijn namelijk twee verschillende dingen, ook al lijken ze op het eerste gezicht veel op elkaar.

  ,

 6. Geen idee hoe het met jullie zit, maar Procurios heeft 2017 knallend achter zich gelaten! Op 14 december zette niet alleen Jos, maar ook directeur Carla Aalderink van de Parkinson Vereniging de handtekening onder een gloednieuw contract. Tijd om even aan te schuiven!

 7. De vooruitzichten voor de kunst- en cultuursector zien er met het nieuwe regeerakkoord weer iets positiever uit. Het nieuwe kabinet, bestaande uit VVD, CDA, D66 en Christenunie, stelt meer geld beschikbaar voor de sector. Daarnaast blijkt 2017 niet het sterfjaar van de Geefwet, en dus de giftenaftrek, te worden.

 8. Vorige maand werd bekend dat het ledenaantal van de KNVB is gedaald, terwijl begin dit jaar bleek dat het totale ledenaantal van politieke partijen licht was gestegen. De verkiezingen vonden plaats in maart en inmiddels is bekend dat we het WK niet hebben gehaald. Actuele gebeurtenissen kunnen impact hebben op je vereniging, maar merk jij dat het verloop in jouw vereniging regelmatig hoog is? Dat leden na een jaar of twee de club weer verlaten? Of vind je het gewoon moeilijk om er achter te komen wat er nodig is om je leden te laten blijven? Vijf tips!

 9. Bij Procurios zijn we fan van Scrum. Het is volgens ons dé manier om binnen de beschikbare tijd en budget het beste resultaat te krijgen. We leggen je graag uit waarom.

  ,

 10. Wederom goed nieuws: afgelopen maand werd bekend dat de SGP met Procurios wil samenwerken! De SGP, met al ruim 30.000 leden, groeit gestaag door en daarom is het tijd voor een CRM dat bij groei past. Maar hoe komt de SGP bij Procurios uit? Een interview met Johan van Berkum, directeur van het partijbureau van de SGP uit Rotterdam, en adviseur Leo van Klaveren.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief