1. Alles uit je donateurs halen is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend, maar waarom niet? Ken jij je donateurs en heb jij al een echte band opgebouwd? Het creëren van een band kan er namelijk wel voor zorgen dat een donateur meer geeft of zich langer aan je wil binden. Maar hoe krijg je zo’n band? Oftewel hoe creëer je die engagement met de donateur?

 2. Inmiddels zijn al heel wat Procurioten de revue gepasseerd. Zij schrijven over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Na implementatie consultant Corina van eerder deze maand, geven we nu het stokje door aan onze allernieuwste Procurioot: copywriter Marlous.

 3. ....bij het opzetten van een online community voor verenigingen.

  Een klankbordgroep is een van de belangrijkste onderdelen om gezamenlijk een online community voor de vereniging op te zetten en draagvlak te creëren. Meningen, kennis en inzichten worden gedeeld met elkaar in de groep. Ook de doelen en de vooruitgang van het project worden vastgesteld en besproken. Hoe en waarom je een klankbordgroep samenstelt? Dat komt in dit blog aan bod.

 4. In het weekend van 21 september vond de Procurios Unconference plaats. Via sociale media gaven we al een blik achter de schermen, maar in deze blog vind je een overzicht van het weekend en lees je waarom Procurios jaarlijks de Unconference organiseert!

 5. Procurioten schrijven in een column over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. De meeste van onze klanten en andere contactpersonen zijn al wel met Corina in aanraking gekomen. Is het niet door haar werk bij het Service Team, dan wel door de organisatie van onze Release Events. Tegenwoordig werkt Corina aan de overkant op ons 'tweede kantoor' aan de Langkamp bij het productteam /Fundraising. 

 6. Na een welverdiende vakantie gaan we fijn door met onze columns! Procurioten schrijven hier over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Joop werkt inmiddels zo'n tweeënhalf jaar bij Procurios en vertelt graag over hoe je als developer samen met de klant onderzoekt wat en hoe je te werk gaat om zoveel mogelijk waarde te creëren. 

 7. Mis jij dat ook? Die link van daadwerkelijk inzicht in wie je leden écht zijn. Leden zijn geen leden maar mensen, een belangrijk inzicht. Het zijn professionals die diepgaande kennis hebben over diverse onderwerpen. Die ook uitkijken naar het weekend met familie en vrienden. Mensen die, net als jij en ik, ergens bij willen horen, deel willen nemen en mee willen denken. Bovenal: van toegevoegde waarde willen zijn met kennis die zij bezitten.

  Hoe kun je als vereniging die saamhorigheid en verbinding zo goed mogelijk creëren? Hoe kom je er nou achter wat jouw leden bezighoudt en hoe kun je dat inzetten als ingang naar een samenwerking in verbinding? In dit blog ligt de focus op hoe het wij-gevoel te kunnen bereiken.

 8. "Hoe kan ik als vereniging beter verbinden en samenwerken met mijn leden?". Een vraag waar veel verenigingen mee zitten.  Een online community is wat ons betreft een effectief en goed middel! Een online community is een online omgeving waar een netwerk van mensen (online) samenkomen. In deze blog informatie over: wat is een online community, hoe zet je een community op en hoe onderhoud je deze?

 9. Als het goed is, heb je deel 1 en 2 van deze blogreeks over het bereiken van nieuwe leden al gelezen. En heb je inmiddels de website geoptimaliseerd en zet je de nieuwsbrief op een effectieve(re) manier in. Of althans, ben je druk met het optimaliseren en verbeteren ervan. Want eerlijk is eerlijk, optimaliseren kost tijd! Maar met de inzet van alleen een website en de nieuwsbrief heb je het bereik van je potentiële nieuwe leden nog niet helemaal gedekt. In dit laatste deel van de reeks ‘Hoe bereik ik nieuwe leden’ leg ik uit waar je op moet letten bij het inzetten van sociale media om je vindbaarheid online te vergroten.

  Lees ook: Hoe bereik ik nieuwe leden (1/3) Over je website optimaliseren

 10. Door het tastbaarder maken en het meer visualiseren van een donatie kun je mensen makkelijker overhalen om donateur te worden. In deze blog ga ik je in vier tips vertellen hoe en waarom je dit echt eens zou moeten proberen! Volgens het Nederlandse donateurspanel van de WWAV is het vertrouwen in fondsen licht gedaald. Mensen willen meer inspraak krijgen over wat er met hun geld gebeurd, en daar is transparant zijn zeker van belang.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief