Menu Producten
 1. Na maanden hard gewerkt te hebben aan ons platform, is het tijd om onze successen te vieren! We nodigen jou dan ook van harte uit om kennis te maken met alle nieuwe ontwikkelingen aan ons platform. Kom jij ook het glas heffen op ons harde werk tijdens de Procurios Release Party?

 2. Een tijdje geleden schreven we er al over: belastingvoordeel bij het doneren. In dit geval ging het specifiek over periodiek schenken. Een donateur kiest er dan voor om 5 jaar achtereen te schenken aan een goed doel en kan zo de gift volledig aftrekbaar maken. Nu zijn er nog meer maatregelen in Nederland die het doneren financieel aantrekkelijk moeten maken, zoals samengevat in de Geefwet. Helaas worden deze maatregelen telkens ter discussie gesteld. De giftenaftrek is fraudegevoelig gebleken en bovendien: waarom deze aftrekpost houden die niet doorslaggevend genoeg is, maar wel een half miljard kost? Hoe zit het dus precies en waar kunnen jouw donateurs dit jaar nog gebruik van maken? 

 3. Het Procurios Platform waar je gebruik van maakt is veilig. We ontvangen met enige regelmaat rapporten van externe security audits, en daaruit blijkt dat het platform goed is dichtgespijkerd. Veiligheid is een veelbesproken onderwerp, en op technisch gebied zijn er continu ontwikkelingen. We houden dat nauwgezet in de gaten, om er voor te zorgen dat jouw Procurios Platform goed beveiligd blijft.

  De afgelopen weken hebben we nieuwe maatregelen genomen waarover we je graag meer vertellen.

  ,

 4. Nu Procurios in december Gefeliciteerd.nl heeft gelanceerd, trekken de 'overtuigtechnieken' die goede doelen inzetten steeds vaker onze aandacht. Michael Sanders heeft in opdracht van de Britse overheid onderzoek gedaan naar deze technieken en hun achtergrond. Hoe houd je, volgens zijn onderzoek, je donateurs bij je en hoe zorg je ervoor dat ze hun donatiebedrag zelfs verhogen?

 5. Begin 2016 is de Wet bescherming persoonsgegevens gewijzigd. Organisaties (bedrijven en overheden) zijn sindsdien verplicht om een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en in sommige gevallen ook bij de personen waarvan er data is gelekt. Maar wat is een datalek eigenlijk precies en hoe vaak gebeurd het dat er gevoelige informatie lekt?  En wat moet je wanneer en waar melden?

  ,

 6. Wist je dat het voor jouw fonds en je donateurs gunstig is om periodiek te schenken? Zo ben jij zeker van een vaste inkomstenstroom en heeft je donateur vaak meer belastingvoordeel. Hij mag de schenking namelijk volledig aftrekken van het belastbaar inkomen. Er is eenmalig wel wat administratie voor nodig. Maar desondanks is het zeker de moeite waard om deze mogelijkheid bekend te maken bij je donateurs.

 7. Of je nu een sportvereniging bent of een vereniging voor rashonden wilt opzetten, zonder je leden ben je in ieder geval geen van beiden. Leden zijn namelijk zeer belangrijk voor een vereniging: zónder besta je als vereniging simpelweg niet. Mensen sluiten zich aan omdat ze er gelijkdenkenden vinden, mensen net als zij of mensen voor wie ze iets kunnen betekenen. En toch brengt een vereniging ook verschillende mensen samen: leden, donateurs, partners en een hele hoop andere relaties. En met allen wil je graag een langdurige, persoonlijke relatie opbouwen. Om dus het maximale uit zo’n ledenbestand te halen, is het noodzakelijk om overzicht in je relatiebeheer te hebben. Nu is een rolodex natuurlijk niet meer van deze tijd (al hebben sommigen er nog één, écht waar!) en is de start van 2017 een goed begin om ook online structuur in je relatiebeheer aan te brengen. Wat kan het CRM van /Members dan allemaal voor je betekenen? 

 8. Wanneer je afhankelijk bent van subsidies of donaties, kan het soms lastig zijn om geld opzij te zetten voor iets wat ook in de fondsenwerving erg belangrijk is: marketing. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van gratis mogelijkheden die marketeers met een klein budget goed en effectief kunnen inzetten. Twee belangrijke opties zijn het inzetten van goede SEO en het gebruik van social media. In dit eerste blog starten we met SEO: hoe kun je het inzetten en wat kun je daarbij gebruiken?

 9. Voor fondsenwervers is het binnenhalen van donateurs en leden zo ongeveer de meest belangrijke marketingdoelstelling. En niet alleen is het aantrekken van donateurs essentieel, ook het onderhouden van een goede relatie met deze donateurs is noodzakelijk voor jouw goede doel. Het bedenken, plannen en uitvoeren van een campagne kost veel tijd. Daarom geven we je graag een paar tips over hoe jij je tijd zo efficiënt mogelijk kan inzetten.

 10. Misschien denk je dat software voor fondsenwerving duur is, maar dat hoeft het niet te zijn. Ten minste, als je weet waar je op moet letten. Dat zijn, als het aan ons vraagt, de volgende punten: kies voor een betaalbaar softwarepakket speciaal voor fondsenwervende organisaties, kijk of je korting kunt krijgen, weet goed welke kosten er komen kijken bij software en weet wat software je op kan leveren. Al deze vier punten leggen we hieronder aan je uit.