1. Wij als Procurios hebben een klantbelofte: Build Engagement. Maar wat betekent deze belofte voor je als vereniging? Daarom wil ik je in deze blog meenemen in het /Members Platform voor verenigingen. Wat is dit voor een platform? wat levert dit eigenlijk? En wat krijg ik terug voor de investering?

 2. Als voorzitter of lid van het bestuur weet je als geen ander dat je leden de belangrijkste stakeholders zijn voor je vereniging. Meestal ben je naast het koesteren en behouden van je bestaande leden op zoek naar nieuwe leden. Het werven van nieuwe leden is al lastig, maar hoe werf je jongere leden? Een goede reden om jongere leden te werven is bijvoorbeeld dat ze nog hun gehele leven lid kunnen blijven. 

 3. Tijdens het organiseren van evenementen komt vaak veel stress kijken. Als evenementenorganisator moet je continu scherp zijn en 100 dingen tegelijk regelen, waardoor de kans groter wordt dat je dingen vergeet of over het hoofd ziet. Het lijkt wel of het nooit precies loopt zoals je wilt (herkenbaar?). Bezoekers zeggen last minute af of de standhouders hebben totaal uiteenlopende wensen. Het lijkt wel of het nooit precies loopt zoals je wilt.

  En natuurlijk blijft het ondertussen wel jouw taak om iedereen tevreden te houden. Hoe pak je dat aan, zonder gillend gek te worden?

 4. Als vereniging beschik je niet altijd over het allergrootste budget. Dit betekent niet dat je geen marketing activiteiten kan uitvoeren, integendeel zelfs! Als marketeer kan je juist je creativiteit gebruiken voor betaalbare oplossingen.

 5. Onze Release Events in 2017 zijn zo goed bevallen, dat we in 2018 even enthousiast doorgaan met het organiseren van deze bijeenkomsten. Zó enthousiast zelfs, dat er in april wel twee events plaats gaan vinden!

 6. Onder Nederlanders, met name onder de jongeren, groeit het social mediagebruik hard door. In onze whitepaper noemden we Instagram al één van de grootste groeiers op het gebied van social media en zelfs voor Instagram is er al een vervanger om de hoek komen kijken. Kortom, als vereniging kun je social media niet langer negeren, want de kans is erg groot dat ook jouw doelgroep zich bevindt op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of Vero. Wij kunnen jou ervan overtuigen dat social media een must is voor je vereniging.

 7. De General Data Protection Regulation gaat op 25 mei echt van kracht en vóóral marketeers moeten hiermee zien om te gaan. Want als er ergens binnen een organisatie nieuwe persoonsgegevens worden binnengehaald, dan gebeurt dat meestal op de afdeling Sales/Marketing. Maar hoe ga je daar na 25 mei mee om? Ook bij Procurios zijn we op zoek gegaan naar antwoorden op vragen die wij hadden over de GDPR. En die delen we graag met jullie, want tja, zo zijn we wel! Deze eerste tips ‘n tricks gaan over marketing: hoelang mag een lead in je bestand blijven hangen en hoe communiceer je dit?

 8. Bij de Bart de Graaff Foundation ging het kriebelen. De ambitie om te groeien was er al lange tijd, maar hoe leg je nu die basis om dit op een zo overzichtelijk mogelijke wijze te doen? In september van vorig jaar ging Esther Duller aan de slag bij de stichting en zij wist precies waar te beginnen.

 9. Binnenkort zal je nieuwsoverzicht op Facebook er weer ander uitzien. Het platform heeft namelijk besloten de berichten van je vrienden en familie weer voorrang te geven op de posts van media en bedrijven. Hoe zit dit en hoe blijf je toch op de hoogte van Procurios nieuws op Facebook?

 10. In 2016 wezen we jullie op de voordelen van het gebruik van Google Ad Grants voor non-profit organisaties. Binnen  dit speciaal opgezette programma stelt Google een advertentiebudget binnen AdWords beschikbaar tot maximaal $100.000 per maand, waardoor non-profit organisaties verkeer naar hun website kunnen halen. In het najaar van 2017 gaf Google aan dat er vanaf 1 januari 2018 nieuwe algemene voorwaarden gelden voor het programma.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief