18 januari 2011 Linda van Vemde 2 minuten lezen

De start van 2011: PC-dag 1

Daar gingen we dan..... Alle Procurioten gingen vroeg op weg naar het prachtige 'Landgoed Zonheuvel' te Doorn. Onze eerste werkdag in 2011 begon vol goede moed en met veel mooie zakelijke voornemens voor het nieuwe jaar. Op deze derde dag van januari was het kantoor van Procurios nog gesloten voor klanten, maar voor óns ging het werk gewoon door.

PC-dag: wat houdt deze dag in?

Procurios organiseert één keer per kwartaal een PC-dag. Tijdens deze PC-dagen bespreken we kort de toekomstige strategie en plannen en evalueren we de afgelopen periode. De eerste PC-dag van het jaar vindt altijd plaats op de eerste werkdag van het nieuwe jaar. De overige drie PC-dagen worden elk gehouden op een zaterdagochtend aan het begin van een kwartaal. Op de eerste PC-dag van het jaar evalueren we het afgelopen jaar. Alle Procurioten komen hierbij aan het woord en kunnen dan feedback geven op hun eigen werkzaamheden, facilitaire zaken of de organisatie. Daarna maken Bert en Jos, de directeuren, de jaarcijfers van Procurios bekend.

Locatie Zonheuvel

'Hotel-conferentiecentrum Zonheuvel' ligt midden in de bossen van Doorn. Het is echt een toplocatie voor het houden van een vergadering. In een prachtig landhuis achter de receptie lag 'onze' grote vergaderzaal, waar we net met alle dertig Procurioten in pasten. Het eten in het conferentiecentrum was uitstekend en in de vergaderzaal werden we goed verzorgd met koffie, thee en frisdrank.

2010: een terugblik en een evaluatie

2010 bleek echt een jaar te zijn vol verrassingen en hoogtepunten. Naast alle werkgerelateerde hoogtepunten van het jaar, zoals alle nieuwe collega's, volop nieuwe werkzaamheden voor alle Procurioten en leuke (nieuwe) klanten, zijn de uitjes ook altijd een groot succes. Gelukkig bleek dat er in het aankomende jaar net zoveel leuke uitjes zullen gaan plaatsvinden als in het afgelopen jaar. Dit jaar gaan we ook weer een weekendje weg met alle Procurioten.

Vooruitblik

Bij de bespreking van de strategie van Procurios die is opgesteld voor de aankomende jaren, bleek wel dat 'mens en inhoud' centraal staan binnen de visie van Procurios. Zonder haar medewerkers zou Procurios nooit de organisatie zijn geworden die zij op dit moment is. Kennis staat hierbij centraal. Door het hoge kennisniveau en de overdracht van kennis tussen de medewerkers is het mogelijk om als organisatie op een hoog niveau te presteren.

Nieuwe gezichten

Mijn hoogtepunt van deze PC-dag was de ontmoeting met onze nieuwe collega's. Sinds begin januari zijn zij bij ons aan de slag. Iedereen kon zowel op formele als informele wijze kennismaken met Tanja, Michiel, Johan en Kenny.

Nieuwjaarsborrel

Na deze dag vol informatie was er gelukkig nog alle tijd om volop met de collega's bij te praten, en wel tijdens een nieuwjaarsborrel. Vanuit het landhuis renden we met z'n allen naar de kelder van het hoofdgebouw. Hierin was een gezellige bar gestationeerd. Na een heerlijk drankje en een aantal bitterballen geconsumeerd te hebben, was het dan echt zover: er was een einde gekomen aan deze mooie dag.

Lees meer over

Andere interessante artikelen

Lees ook eens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief