Ben jij al klaar voor IBAN?

Vanaf februari 2014 zijn betalingen alleen nog mogelijk met nieuwe IBAN-rekeningnummers. Wil je er straks klaar voor zijn, dan is er een aantal dingen waar je nu rekening mee moet houden. Graag leggen we uit wat. Let op, je bent zelf verantwoordelijk voor de overstap!

IBAN en SEPA

Nederland is al een tijdje bezig om over te gaan op IBAN (International Bank Account Number). Dat zie je bijvoorbeeld terug in je internetbankieren (je hebt ineens een IBAN-nummer ipv een traditioneel rekeningnummer).

Het gebruik van IBAN komt voort uit Europese wetgeving en gaat ervoor zorgen dat alle betalingen binnen het SEPA-gebied gelijk verlopen qua kostenverrekening, snelheid, rechten en plichten, etc. Geld overmaken tussen de SEPA-landen verloopt hiermee dan ook sneller.

Leuk, maar wat moet ik ermee?

Er zijn grofweg 3 dingen waarvoor je moet zorgen. Je moet ervoor zorgen dat:

  1. je je IBAN vermeldt op al je communicatie (briefpapier, website), zodat anderen weten wat je nieuwe rekeningnummer is.
  2. je administratiesystemen geschikt zijn voor IBAN. Zo moet bv. je financiële administratie, maar ook je Procurios webplatform of SocialCMS klaar zijn voor IBAN.
  3. je van al je klanten en leveranciers hun IBAN-rekeningnummers kent.

Begin op tijd met het verzorgen van de bovenstaande punten. Pas je briefpapier aan, controleer of je software IBAN "snapt" en wijzig de bank-gegevens van uw relaties.

Wat doet Procurios?

Procurios heeft haar standaardproducten reeds aangepast aan IBAN. We hebben een nieuw veldtype ontwikkeld waarmee IBAN / BIC nummers te beheren zijn.

Daarnaast bieden we vanaf nu functionaliteit waarmee je in één keer een export kunt maken van alle oude rekeningnummers in je CRM, zodat je deze kunt laten converteren op https://www.ibanbicservice.nl/. Met de nieuwe functionaliteit kun je de bijgewerkte IBAN-nummers ook direct weer importeren.

Moet ik zelf iets doen?

Jazeker, je bent zelf verantwoordelijk voor de overstap naar IBAN. Zorg er dus voor dat alle informatie juist in je implementatie wordt opgeslagen. Hiervoor kun je eventueel gebruik maken van de SEPA-conversiefunctionaliteit. Neem daarvoor contact op met onze servicedesk.

Het kan echter ook zijn dat je in je implementatie gebruik maakt van bankrekeningnummers in bv. maatwerk. Dit maatwerk moet óók worden bijgewerkt, anders stopt het straks met werken. Ook hiervoor kun je als klant contact opnemen met onze servicedesk.

Kortom

Zorg ervoor dat je op tijd klaar bent voor SEPA. Je kunt je bankrekeningnummers zelf omzetten, of onze servicedesk vragen hierbij te helpen. Ook kun je het maatwerk in jullie oplossing laten aanpassen. Ben jij al klaar voor IBAN?

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Rogier

Rogier van den Berg

Internetenthousiasteling en -professional, levensgenieter, gadgetfreak, getrouwd, papa en woont in Utrecht. Ik vertaal de wens van onze klanten naar onze oplossingen.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

  1. 01 oktober 2010Webrichtlijnen zijn overrated48 reacties
  2. 06 september 2010Social Media Monitoring in de praktijk6 reacties
  3. 15 september 2010Kennis delen is macht6 reacties
  4. 03 maart 2011Nepal en de aantasting van mijn wereldbeeld18 reacties
  5. 30 maart 2015Beter vindbaar in Google omdat je site mobiel-vriendelijk is0 reacties