Geen opt-in bij online marketing

Gisteren heeft het Europees Parlement een stap gezet naar de nieuwe privacywetgeving. Daarmee is het niet meer verplicht een opt-in te vragen voor bijvoorbeeld het opbouwen van bezoekersprofielen. Dit is goed nieuws, het verruimt de mogelijkheden om meer uit je online platform te halen.

Toestemming voor gebruik persoonsgegevens

Hoewel, er is wel iets om rekening mee te houden. Wil je iets gaan doen met persoonsgegevens op basis van deze profielen, dan moet je hiervoor wél toestemming vragen. Daarnaast moeten consumenten altijd worden geïnformeerd dat hun gegevens worden verzameld voor online marketing. Ook moeten ze zich hiervoor gemakkelijk kunnen afmelden.

Van profiel naar klant

Resumerend, je mag dankzij dit voorstel anonieme profielen verzamelen, mits je op je site uitlegt dat je dit doet. Ook kun je, wanneer je je leads converteert naar klant, duiden bij welk profiel hij of zij hoorde, mits je dit maar duidelijk aangeeft. In het tweede geval moet je tevens expliciete toestemming vragen, omdat je persoonsgegevens gaat opslaan.

Nog niet definitief

Het gaat hierbij nog niet om een definitieve wet. Duidelijkheid over hoe dit precies moet gaan werken, in combinatie met bijvoorbeeld cookies, is er nog niet. Het lijkt nu een compromis tussen technologische mogelijkheden en het beschermen van privacy. Ook moeten de Europese ministers nog akkoord gaan met deze verordening. In juni komt er een vervolg als de Raad van de Europese Unie de privacywet gaat behandelen.

Marketing Automation bij Procurios

Procurios ontwikkelt online marketingtechnologie, ook wel Marketing Automation. Hiermee 'automatiseer' je een aantal belangrijke marketingprocessen met je website. Zo hebben we functionaliteit waarbij we van anonieme bezoekers profielen kunnen bijhouden. Deze informatie kan gebruikt worden zodra iemand bekend wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld als iemand zich aanmeldt voor een nieuwsbrief, bijeenkomst of een product koopt in een webshop. Wij blijven de ontwikkelen rondom de privacywet dan ook met aandacht volgen, om ervoor te zorgen dat je het meeste uit jullie online marketing kunt halen binnen de grenzen van de wet!

Links

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Gerelateerde berichten

  1. 01 oktober 2010Webrichtlijnen zijn overrated48 reacties
  2. 06 september 2010Social Media Monitoring in de praktijk6 reacties
  3. 30 maart 2015Beter vindbaar in Google omdat je site mobiel-vriendelijk is0 reacties
  4. 27 januari 2015Hoe veilig is jouw website?0 reacties
  5. 10 april 2014Over de Heartbleed Bug0 reacties
  6. 03 april 2014Gebruik Google+ bij je marketing0 reacties
  7. 05 maart 2014Zakelijk gebruik van Google Hangouts verbeterd0 reacties
  8. 28 november 2013Google Account zonder Gmail0 reacties