Verslag HartmanEVENT: CM Guru Masterclasses

Afgelopen vrijdag was ik te gast op het HartmanEVENT in Utrecht. Daar heb ik twee masterclasses gevolgd: 'Brand Management' gegeven door Theresa Regli en 'Digital Analytics' door Phil Kemelor. In deze blog geef ik je een kort verslag van deze dag.

Brand Management

De masterclass 'Brand Management' werd gegeven door Theresa Regli. Ze werkt bij de Real Story Group. Dit is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat onder andere content management, collaboration en marketing software test.

Ze sprak over het proces en de tools die je nodig hebt om de online aanwezigheid van een merk te beheren. En dit in het kader van grote organisaties. Omdat dat ik meestal voor kleine en middelgrote organisaties werk, was het interessant om te kijken hoe grote organisaties hier mee om gaan.

Het onderdeel over de tools was voor mij nog interessanter. De cocktail aan tools die je nodig hebt voor brand management zijn in de basis deze:

 • CRM +
 • E-mail marketing +
 • Web Content Management (WCMS) +
 • Marketing Automation +
 • Social Media management

Hoewel we bij Procurios ons platform niet actief promoten als 'Brand Management software' bezit het wel bijna alle functionaliteiten van dit soort softeware.

Vervolgens vertelde Theresa over de beschikbare tools en hun functionaliteiten. Heel bijzonder om te zien dat er geen enkele leverancier meer dan twee van bovenstaande tools heeft geïntegreerd in een enkel pakket. Voor mij was dit een bevestiging dat het Procurios Webplatform best uniek is.

De marketeer bij een grote organisatie werkt gemiddeld met 15 verschillende tools tijdens zijn dagelijkse bezigheden.

Dit staat in schril contrast met de visie die we bij Procurios hanteren: één geïntegreerde oplossing.

Toolset van de marketeer

Digital Analytics

Na de lunch was het de beurt aan Phil Kemelor. Phil is een analytics guru die momenteel werkzaam is bij Ernst & Young.

Zijn verhaal was grotendeels herhaling voor mij, maar desondanks blijft het wel belangrijk. Ik deel de essentie van zijn verhaal.

 • De basis van kwalitatieve analytics is foutvrije data
 • Welke vragen probeer je te beantwoorden door analyse?
 • Welke content zorgt ervoor dat een bezoeker terugkomt naar je website?
 • Ontbreekt bepaalde data voor analyse? Zorg dan dat je die beschikbaar krijgt. Wellicht is die data essentieel voor een doorbraak
 • Toon euro's in rapportages. Geen pageviews en bezoekersaantallen

Analytics Analyse proces

Test methodes

Tot slot had ik nog een discussie met Phil over testmethodes. Hij haalde de klassieke test methodes aan. A/B en multivariate testing.

Probleem met deze twee methodes is dat ze niet goed werken voor kleinere sites. Je hebt namelijk een groot aantal bezoekers (>2000) nodig om betrouwbare data te vergaren. Het is natuurlijk mogelijk om de tests uit te zetten over een langere periode, maar dat is dikwijls ook niet handig.

Wat kunnen sites met lagere bezoekersaantallen dan wel doen? Een test panel laten testen. Leg hen vooropgestelde scenario's en opdrachten voor die ze moeten uitvoeren. Monitor hen en ga vervolgens in gesprek. Dit werkt veel effectiever dan de eerder genoemde test methodes.

Conclusie

Zowel Theresa als Phil bleken echte experts te zijn op hun gebied. Interessant om een dag met hen door te brengen in kleine groep waar ruimte was voor persoonlijke begeleiding en interactie.

Ik noteer alvast de volgende editie in mijn agenda.

Werk jij nog met veel verschillende tools voor het beheer van je online marketing? Of ben je niet helemaal tevreden met je huidige oplossing? Maak dan een afspraak voor een demo van het Procurios Webplatform.

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

profiel Rutger 2014

Rutger Meekers

Ik specialiseer mij in gebruiksvriendelijke websites & webshops. Met een passie voor internet en nieuwe technologie├źn realiseer ik sterke oplossingen voor onze klanten.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

 1. 01 oktober 2010Webrichtlijnen zijn overrated48 reacties
 2. 26 november 20145 tips voor een betere nieuwsbrief-strategie0 reacties
 3. 07 februari 2011"Je valt wel op in dat oranje"0 reacties
 4. 22 september 2014Wat vond ik van de Marketing Automation Summit 2014?0 reacties
 5. 22 april 2011Shoppen in de Webshop Shop!0 reacties