10 november 2014 Rogier van den Berg 3 minuten lezen

Hoe wij steeds meer gebruikers bereiken met nieuwsbrieven

”Ik wist helemaal niet dat jullie dat ook deden!”, hoorde ik vorig jaar te vaak wanneer ik een klant bezocht. Ze beschreven net een nieuwe oplossing. Aangeschaft bij een andere partij. Met ons geïntegreerde platform had de wens mooier, beter en goedkoper kunnen worden ingevuld. Als zij, en wij, het maar geweten hadden...

Maar de klant wist niet dat wij ook narrowcasting aanbieden. Ze wisten niet dat onze e-mail module met behulp van het geïntegreerde CRM mailings verstuurt. Of mijn contactpersoon wist überhaupt niet dat wij meer doen dan “alleen de website”.

Deze gemiste kansen vind ik erg jammer. Naast dat wij natuurlijk een verkoopkans missen, is het vooral de klant die met een suboptimale oplossing zit.

Content marketing

We willen onze gebruikers en fans op de hoogte brengen en houden van onze nieuwe ontwikkelingen. Ook willen we klanten vertellen over onze mogelijkheden, naast de oplossing die zij al hebben.

Daarom zijn we dit jaar actief begonnen met het schrijven van blogs.

Nieuwsbrieven

Om onze fans en klanten vervolgens te wijzen op sommige van deze blogs versturen we ze ook een nieuwsbrief.

Vanaf augustus hebben we drie nieuwsbrieven gestuurd. Over Support en hoe onze Servicedesk werkt, over CRM en over de meest recente release.

Resultaat

Op de nieuwsbrief over Support hebben 66 mensen doorgeklikt naar onze blog. Met het bericht over de nieuwe release waren dit er 83. Van deze laatste nieuwsbrief betekent dit dat 31% van de lezers heeft doorgeklikt.

Grafiek van het resultaat van de eerste 3 Procurios nieuwsbrieven

Hierboven is een grafiek te zien met het resultaat van onze eerste 3 mailings. Er is een licht stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat doorklikt, dat komt waarschijnlijk omdat we steeds meer daadwerkelijk geïnteresseerden toevoegen in ons CRM. De lijn van verzonden zwakt iets af. Sommigen die niet geïnteresseerd zijn schrijven zich namelijk uit.

Vragen en interesse

83 mensen zijn er misschien niet heel veel, maar we zien wel dat deze klikkers onze grootste fans zijn. Vaak een beperkt aantal mensen dat zijn enthousiasme doorgeeft aan collega’s.

We zien een stijgende interesse en krijgen vragen van onze klanten over modules waarover zij iets gezien hebben. Of ze een demo mogen krijgen of mogen proberen of het wat is voor hun organisatie.

Bereik kan groter

Sommige klanten krijgen onze nieuwsbrief (helaas) nog niet. Dit komt omdat we niet van iedereen de e-mailadressen hebben. Wij verwachten dat het aantal ontvangers de komende tijd zal toenemen, omdat we contactgegevens voortdurend blijven aanvullen.

Ik hoop van harte binnen een paar maanden ál onze gebruikers op de hoogte te kunnen brengen van onze ontwikkelingen.

Ten slotte

Het versturen van nieuwsbrieven is een fantastische manier klanten, gebruikers en fans relevante informatie te brengen. Direct in hun mailbox. Zo kun je ze op een efficiënte manier op de hoogte houden.

Ik denk dat het versturen van nieuwsbrieven daarom voor iedere organisatie van onschatbare waarde is.

Deze zomer zijn we zelf gestart met het versturen van nieuwsbrieven. We zien dat het aantal ontvangers langzaam groeit. Een mooi in de praktijk merkbaar effect is dat onze gebruikers meer betrokken zijn bij onze bezigheden.

Onze nieuwsbrief is interessant voor onze fans, ons netwerk en algemeen geïnteresseerden. Ben je nieuwsgierig? Schrijf je dan in: www.procurios.com/nieuwsbrief Ben je al een Procurios gebruiker en ervan overtuigd dat je onze nieuwsbrief allang had moeten krijgen? Laat het mij dan even weten.

Lees meer over

Andere interessante artikelen

Lees ook eens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief