Hoe bereik je als vereniging jongeren?

Als voorzitter of lid van het bestuur weet je als geen ander dat je leden de belangrijkste stakeholders zijn voor je vereniging. Meestal ben je naast het koesteren en behouden van je bestaande leden op zoek naar nieuwe leden. Het werven van nieuwe leden is al lastig, maar hoe werf je jongere leden? Een goede reden om jongere leden te werven is bijvoorbeeld dat ze nog hun gehele leven lid kunnen blijven. 

Jongeren

Jongeren zijn een zeer lastige doelgroep, ze hebben veel verschillende interesses. Daarnaast beschikken ze meestal niet over het grootste budget en zijn ook nog afhankelijk van hun ouder(s)/verzorger(s). Dus als je jongeren wilt werven heb je meerdere mensen te overtuigen.

Lastig is het vinden van de jongeren en met welk communicatiemiddel bereik je ze? Ook is de boodschap en hoe je die verpakt van belang om de jongeren over te halen.

Het hoofddoel is jongeren werving, dus zal je deze doelgroep als eerst moeten overtuigen, maar hoe pak je dat aan? Er zijn veel verschillende manieren hoe je jongeren kan bereiken.

Social media

Maak als vereniging een Instagram account aan! Heb je dit al? Maak dan een account  aan gericht op alleen jongeren. Pas de content op deze pagina ook echt aan op de jongeren doelgroep. Hou de teksten kort simpel en maak het aantrekkelijk voor jongeren door gebruik van emojis, #hashtags en foto’s.  Ook inhaken op gebeurtenissen die jongeren interesseert zal voor veel traffic en respons zorgen. 

Naast Instagram is het een aanrader om Snapchat te introduceren bij je vereniging. Potentiële en bestaande leden kunnen je hierop volgen en ontvangen op deze manier je updates. Er zijn veel verschillende manieren hoe je snapchat kan inzetten. Je kan bijvoorbeeld een soort vlog maken maar ook gewoon een soort foto/film verslag van een dag op de werkvloer of van een bepaald evenement. 

Vloggen

Vloggen is op dit moment het communicatiemiddel waardoor miljoenen jongeren worden bereikt. Veel mensen zijn bijvoorbeeld geabonneerd op vlogs van bekende YouTubers en volgen deze vervolgens ook op alle andere social media kanalen.

Als vereniging hoef je je nu niet druk te maken over een bestuurslid dat elke dag over zijn leven moet gaan vloggen. Een korte vlog over bijvoorbeeld een jongerenevenement of nieuwe voorzieningen voor jongeren binnen de vereniging kan al heel wat respons opleveren. Wees hierin creatief en zoek iets wat past bij jouw jongerendoelgroep!

Als vlogger kan je denken aan een persoon die het gezicht van de vereniging is, of misschien heb je wel een bekend lid tussen de leden zitten die de rol van influencer op zich kan nemen. Zorg in ieder geval voor iemand die jongeren aan kan spreken.

Voor jongeren is het simpelweg gewoon makkelijker om een verhaaltje aan te horen dan een lap tekst te gaan lezen.

Communiceren

De manier waarop je de boodschap verwoord is heel belangrijk in deze doelgroep. Je moet een perfecte balans vinden tussen een formele en informele manier van benaderen.

Door een formele toon voelen ze zich serieus genomen, maar kan ook als saai worden beschouwd en dat is precies wat jouw vereniging moet vermijden. Maar een te informele toon kan er weer voor zorgen dat jongeren zich niet serieus genomen voelen en kan dus ook kinderachtig overkomen.

De juiste toon zal je op je eigen jongerendoelgroep moeten afstellen en je zult ermee moeten experimenteren.

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Kevin.jpg

Kevin van den Eshof

Jong, leergierig en down to earth. Een echte voetballiefhebber!

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

  1. 23 oktober 2018Procurios bezocht het IFC 20180 reacties
  2. 29 juni 2018Een geïntegreerd platform voor patiëntenverenigingen0 reacties
  3. 12 juni 2014De (on)zin van Big Data voor verenigingsleden0 reacties
  4. 21 november 2018Wandelnet zet stappen met gekoppeld CRM en CMS0 reacties
  5. 30 oktober 2018Spierziekten Nederland bouwt met Procurios aan een nieuw CRM0 reacties