LinkedIn tips voor verenigingen

Het is geen geheim dat LinkedIn op zakelijk gebied een goudmijn is voor werkgevers, werkzoekenden en recruiters. Maar waar kan LinkedIn nog meer allemaal goed voor zijn?

Wat kan het social media platform bijvoorbeeld betekenen voor jou als vereniging? Waar liggen de kansen en waar laat jij deze liggen? Ik heb voor jouw vereniging drie tips die kunnen helpen om méér uit LinkedIn te halen!

1. LinkedIn groep

Een van de handigste mogelijkheden voor je vereniging op LinkedIn is een LinkedIn groep. Als vereniging heb je kennis van een bepaald onderwerp, hartstikke waardevol. Maar kijk nu even kritisch naar je vereniging… Wat wordt er op dit moment aan gedaan om de kennis die je hebt te delen met potentiële en bestaande leden?

Als dit antwoord onder andere een LinkedIn groep bevat, top! Ga zo door. Maar zodra je dit niet gebruikt is dit heel erg zonde. Een LinkedIn groep is eigenlijk een community waarin eventuele nieuwe leden en bestaande leden kennis kunnen delen en dus ook kennis kunnen vinden. In de groep kun je als vereniging relevante informatie kwijt over het onderwerp waarin je opereert maar, dat kan jij niet alleen… de leden van de groep kunnen ook hun kennis en ervaringen delen.

Daarnaast kan de groep ook perfect fungeren als luisterend oor. Leden of prospects kunnen namelijk in de groep/community niet alleen hun kennis kwijt ze kunnen ook hun vragen achterlaten. Zo kom je er misschien achter wat leden verbeterd willen hebben aan hun lidmaatschap of waarom prospects wel geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap, maar de drempel tot de uiteindelijke conversie nog te hoog is voor ze. Daarbij komt dat vragen extreem uitnodigend zijn voor andere leden en eventuele collega’s die ook actief zijn in de groep om op te reageren. Dit houdt de groep levendig en interessant voor de volgers van de groep.

Het ideale van zo’n groep is eigenlijk de interactie tussen en met leden. Op deze manier ga je meningen, ideeën en vele andere dingen te weten komen ter verbetering aan je organisatie die je anders nooit had geweten. Dit komt omdat alle leden van je groep hun vragen en kennis dus kwijt kunnen in de groep.

2. Ambassadeurs

Het laten groeien van het LinkedIn netwerk van je vereniging kan makkelijker dan gedacht. Je doet dit namelijk met bestaande middelen of beter gezegd met je collega’s en zelfs leden!

Je gebruikt de net genoemde relaties als ambassadeurs! Hoe gaat zoiets in zijn werk? Je schrijft een stuk tekst in de vorm van een blog, infographic of gewoon een nieuwsbericht. Vervolgens vraag je aan je leden of zij zich in willen zetten om de content vanuit je vereniging te delen. Haak hier bijvoorbeeld een prijs aan of maak gebruik van tools, zoals Smarp. Op deze manier worden ze gemotiveerd om de posts te delen en krijgt je vereniging zo meer bereik. Een win-win situatie dus!

Waarom kan dit zo succesvol zijn voor je vereniging? De reden hiervan is ten eerste dat je een veel groter bereik hebt dan gewoonlijk. Maar het speciale is de kwaliteit van het bereik. Dat komt doordat veel van je ambassadeurs (collega’s en klanten) veel connecties hebben binnen de branche waarin jij je begeeft. Ook zullen je leden zich meer betrokken en verantwoordelijk voelen voor het belang en bekendheid van je vereniging.

Dus zodra je goede relevante content combineert met actieve ambassadeurs, zal je LinkedIn pagina hoogstwaarschijnlijk een flinke groei doormaken. En hopelijk zal je uiteindelijk ook een groei in je leden meemaken!

3. Tools

Wie gaat er binnen de vereniging voor zorgen dat een LinkedIn post op het juiste moment wordt gepost? Wie maakt er elke dag even tijd voor vrij om social media updates te plaatsen? Dit zijn dingen waar je als vereniging bij LinkedIn gebruik tegen aan kan gaan lopen.

Gelukkig is hier een oplossing voor, of beter gezegd wel honderden en misschien wel duizenden oplossingen. Er zijn namelijk genoeg publicatietools voor LinkedIn (en andere social media kanalen), zo is een hele bekende tool Hootsuite. Op deze manier plan je makkelijk de gehele week in met content waardoor je er maar  één keer in de week even tijd aan hoeft te besteden.

Het handige is dus dat je niet meer drie of vier keer per week hoeft in te loggen op het door jou uitgezochte juiste moment.

Voortaan werk je dus met een overzichtelijke weekplanning!

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Kevin.jpg

Kevin van den Eshof

Jong, leergierig en down to earth. Een echte voetballiefhebber!

Lees ook

  1. 01 november 20184 video’s die fondsenwervers zouden moeten maken0 reacties
  2. 23 oktober 2018Procurios bezocht het IFC 20180 reacties
  3. 27 augustus 2018Hoe bereik ik nieuwe leden (3/3)0 reacties
  4. 29 juni 2018Een geïntegreerd platform voor patiëntenverenigingen0 reacties
  5. 09 maart 2018Social media gebruik bij verenigingen: wat zijn de voordelen ervan?0 reacties

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief