Een geïntegreerd platform voor patiëntenverenigingen

,

Als patiëntenvereniging ben je er uiteraard voor de patiënten. Je zorgt onder andere voor onderling contact, zorgt voor een kennisbank met informatie, regelt bijeenkomsten, communiceert en deelt nieuws met je leden. Door de integratie en automatisering hou je als vereniging de tijd over om er te zijn voor de leden en de projecten waar je je als patiëntenvereniging mee bezighoudt. Het geïntegreerde Procurios platform met onder andere een CRM, CMS, Meeting & Events en Mailing Modules kan je veel tijd besparen. Maar hoe verbetert zo’n platform je processen en hoe bespaart het je tijd als patiënten vereniging?

CRM

Het CRM is het middelpunt en geeft je een duidelijk overzicht van je ledendata. Een CRM is ervoor je relaties overzichtelijker maar ook veel veiliger op te slaan dan via bijvoorbeeld een Excel bestand. Zo zijn er veel mogelijkheden, je kan bijvoorbeeld op een relatiekaart van een lid kenmerken plaatsen om zo persoonlijk met ze te communiceren. Maar ook om bijvoorbeeld onderscheid te maken tussen patiënten en het netwerk om de patiënt heen. Je krijgt dus verschillende types binnen je CRM. Maar ook andere nuttige informatie, zoals de regio waar iemand woont, of iemand bereid is voor vrijwilligerswerk en of iemand openstaat voor contact met ‘’lotgenoten’’.

Hoe gebruik je die nuttige informatie?

Allereerst voor het onderlinge contact: een online community kan hierbij al een eerste stap zijn, maar ook het organiseren van een bijeenkomst is een manier om de verbinding tussen je organisatie en leden te versterken. Zo’n community of bijeenkomst kan openbaar zijn, maar soms wil je het juist weer specifiek organiseren voor een vooraf geselecteerde groep relaties. En omdat alle modules altijd geïntegreerd samenwerken met het CRM, is het geen probleem om de juiste doelgroep samen te stellen vanuit je relatiebeheer.

Communiceren

Als we het over onderling contact hebben, dan is dit vaak vanuit lokale medewerkers/vrijwilligers opgezet. Als vereniging wil je hierin ondersteunen door veel zaken landelijk te coördineren, maar juist lokaal te zorgen voor precies die informatie waar bij leden in die omgeving behoefte aan is. Het is dan ook belangrijk om je CRM gemakkelijk in te richten voor zowel het landelijk kantoor als voor lokale gebruikers en dat de verschillende afdelingen het optimale uit de kenmerken en overige informatie van relaties kunnen halen.

Communicatie is uiteraard een heel belangrijk punt. Leden zijn lid omdat er waarschijnlijk een link is naar een bepaalde aandoening. Het is dan ook belangrijk om je communicatie hier zo goed mogelijk op af te stemmen.

Geïntegreerde mailing

Door het centrale CRM en de opties die het allemaal aan je biedt heb jij binnen no-time de juiste selectie voor een mailing. Zo hoef je niet meer handmatig ontvangers te selecteren voor je mailing als je een mail wilt sturen naar een specifieke groep, dit kan dus een hoop tijd gaan schelen. Je kan nu op een gemakkelijke manier je mail vormen en vullen om vervolgens de eerder gemaakte selectie te koppelen aan de nieuwe mailing. Op die manier heb je geen handmatig zoek-en laadwerk en kan je met een paar drukken op de knop een mailing sturen naar een door jou gemaakte ledengroep.

Tot slot wil je op je website de informatie ook persoonlijk maken. Een exclusief gedeelte met daarachter de relevante (kennisbank) artikelen voor het bepaalde lid kan hierbij helpen. De integratie tussen de CRM gegevens en het CMS is hier heel belangrijk. Je geeft je leden door middel van de bestaande gegevens uit het CRM die informatie waar ze zelf op zoek naar zijn zonder dat ze hoeven te zoeken!

Heb je na het lezen van de vele mogelijkheden vragen of ben je geïnteresseerd in nog meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op over de mogelijkheden van ons Platform.

Contact!

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Kevin.jpg

Kevin van den Eshof

Jong, leergierig en down to earth. Een echte voetballiefhebber!

Martijn.jpg

Martijn Merkens

Altijd op zoek naar leuke, nieuwe organisaties die graag met ons platform willen werken! Onderzoekt graag wat hen drijft en waar onze samenwerking kan ondersteunen.

Lees ook

  1. 12 juni 2014De (on)zin van Big Data voor verenigingsleden0 reacties
  2. 23 oktober 2018Procurios bezocht het IFC 20180 reacties
  3. 15 oktober 2018Het nut van een klankbordgroep0 reacties
  4. 17 september 2018Online Community voor verenigingen0 reacties
  5. 13 augustus 2018Hoe bereik ik nieuwe leden (2/3)0 reacties

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief