Column: Van gesprek naar software

De komende tijd zullen er regelmatig columns verschijnen die geschreven zijn door verschillende Procurioten. Zij schrijven over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Na Sales en Support, geven we dit keer graag podium aan Pim, developer van het eerste uur en fervent praatjesmaker:

Ons wordt vaak gevraagd: “Kunnen jullie deze software voor ons maken?” Het antwoord is - gelukkig - meestal: “Ja, dat kunnen wij.” Toch doen we dan altijd nog even vervelend. En zo erg, dat onze opdrachtgevers er wel eens gek van worden. Alsof we een stel kleuters zijn en bij elk antwoord nog even flink doorvragen: “Maar waarom dan?!”

Waarom?! 

De vraag die het onderste uit de kan, maar ook het bloed onder nagels vandaan haalt. Waarom doen jullie niet gewoon wat jullie gevraagd wordt, stelletje Procurioten?! Daar zit een hele goede reden achter. Als wij namelijk begrijpen wat het probleem achter het probleem is, kunnen wij pas echt advies geven. Dan pas kunnen wij echt meedenken met wat jij, onze klant, wilt bereiken met onze samenwerking.

Bereiken is dan ook direct het sleutelwoord. Niet wat je wilt, maar wat je wilt bereiken is voor ons van waarde. Een voorbeeld: sinds een aantal jaren bedient Procurios de fondsenwervende sector. En vanuit deze groep krijgen wij de vraag: “Procurios, kunnen wij donaties exporteren?” Ja, dat kunnen wij! Maar vertel eens waarom?

Immers draait alles wat wij doen om het opleveren van meer waarde, in plaats van om wat we kosten

“Nou,” vertelt onze gebruiker, “ik wil graag in Excel filteren op grote donaties.”
Super, vertel eens verder: waarom wil je graag filteren op grote donaties?
“Nou, ik wil graag de mensen een mailing sturen.”
En waarom wil je dat?
“Nou, ik wil die mensen graag bedanken voor hun bijdrage.”
Waarom?
“Nou, die mensen willen graag weten waar ze het voor doen.”
Maar waarom dan?
“Nou, dan doneren ze vaker!”

En stop de tijd. We zijn te ver gegaan. Zodra we het over geld hebben, weten we dat we een stap te ver zijn. Immers draait eigenlijk alles wat wij doen om het opleveren van meer waarde, in plaats van om wat we kosten; jouw business is onze business. Wij moeten weten wat daarvóór zit, namelijk:

Jouw donateurs willen graag weten waar ze het voor doen.

Bijzondere oplossingen

Nu we dit weten, kunnen we goed meedenken. Het blijft een optie om donaties te exporteren. Maar wat dacht je van een geautomatiseerde mailing? Eentje die je makkelijk klaar kunt zetten en die het systeem verder oppakt. Kost misschien wat meer tijd om te maken, maar veel minder tijd om te gebruiken.

En laten we eens verder dromen. Wat dacht je van een loyalty programma, waarbij we de meest gulle gevers uitnodigen voor een reisje naar de bestemming waar hun geld terechtkomt, tegen een gunstig tarief. Dan kunnen donateurs écht zien waar ze het voor doen en wellicht worden ze zelfs ambassadeur!

Betrek ons. Neem ons mee in jouw wereld en jouw werkzaamheden.

Ongeveer 80% van de vragen die wij krijgen, lossen we op met de oorspronkelijke suggestie. Maar voor de overige punten maken we erg graag bijzondere oplossingen. Om nog maar niet te spreken van de zaadjes die jij als Product Owner bij ons plant door ons mee te nemen in jouw wereld.

Kortom: waarde gebruiker, betrek ons. Neem ons mee in jouw wereld en jouw werkzaamheden. Alleen door een goed gesprek kunnen wij namelijk echt goede software maken en de beste waarde leveren voor jouw organisatie.

Samen met Pim overstappen op een ander CRM? Lees in onze whitepaper waar je rekening mee moet houden bij datamigratie!

Ik overweeg een nieuw CRM!

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Pim.jpg

Pim Elshoff

Programmer, coach, speaker and weight lifter -- Scrumkanjer @ Procurios

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

  1. 03 maart 2011Nepal en de aantasting van mijn wereldbeeld12 reacties
  2. 05 november 20185 musthaves voor succesvolle storytelling door fondsenwervers0 reacties
  3. 01 november 20184 video’s die fondsenwervers zouden moeten maken0 reacties
  4. 23 oktober 2018Procurios bezocht het IFC 20180 reacties
  5. 04 november 2016Zo zorg je dat software voor fondsenwerving niet duur wordt0 reacties