Betrek je leden bij de vereniging: van IK naar WIJ

Mis jij dat ook? Die link van daadwerkelijk inzicht in wie je leden écht zijn. Leden zijn geen leden maar mensen, een belangrijk inzicht. Het zijn professionals die diepgaande kennis hebben over diverse onderwerpen. Die ook uitkijken naar het weekend met familie en vrienden. Mensen die, net als jij en ik, ergens bij willen horen, deel willen nemen en mee willen denken. Bovenal: van toegevoegde waarde willen zijn met kennis die zij bezitten.

Hoe kun je als vereniging die saamhorigheid en verbinding zo goed mogelijk creëren? Hoe kom je er nou achter wat jouw leden bezighoudt en hoe kun je dat inzetten als ingang naar een samenwerking in verbinding? In dit blog ligt de focus op hoe het wij-gevoel te kunnen bereiken.

Leden zijn geen leden, maar mensen!

Overzichtelijke ledenadministratie

Het is belangrijk om de basis goed te hebben. Met de basis bedoel ik: je ledenadministratie. Een goede ledenadministratie is van grote waarde om het juiste en volledige inzicht te krijgen in je leden. Misschien werk je nog met verschillende losse bestanden. Bestanden die je aan elkaar hebt weten te koppelen zodat je jouw werk en dat van je collega’s iets hebt weten te vergemakkelijken.

Het nadeel van een groot ledenbestand in combinatie met losse bestanden is dat het veel tijd, handelingen en administratie kost om het allemaal in goede banen te leiden. Je loopt dan de tijd mis om je te kunnen focussen op wat echt belangrijk is: die samenwerking en verbinding tussen jouw vereniging en je leden.

Een goed geïntegreerd software platform is hiervoor de oplossing, met het CRM als hart van je vereniging 

Een goede dienstverlening creëert het wij-gevoel

Niet alleen die goede ledenadministratie en een prettige samenwerking is belangrijk. Het is ook dat je met de inzichten die je verwerft d.m.v. een goede ledenadministratie, de juiste aansluiting voor een goede dienstverlening bereikt. De juiste dienstverlening zorgt voor een sterk wij-gevoel, de aansluiting met de mens er achter die de contributie betaalt. Je luistert, voelt mee en interacteert. Een goede dienstverlening kan je bereiken als de administratie op orde is en bijvoorbeeld facturen en mailings er op het juiste moment en op de juiste manier de deur uit gaan. Het inzetten van goede software is dan ook zeer belangrijk.

Een overzicht van onze modules die je hierbij kunnen helpen!

Geïntegreerde software als oplossing

Hoe fijn is het als je tijd kan besparen zodat je je bezig kan houden met ledenbehoud, ledenwerving en een waardevolle samenwerking. De belangrijkste taak van de vereniging. Geïntegreerde software is een mooie oplossing, met het CRM (alle ledenadministratie) als hart van je vereniging. Super handig en tijdbesparend.

Met de verzamelde data in dit software platform kan je onderzoeken doen. Je kan selecties maken op 1 bepaald onderwerp, provincie, geslacht, leeftijd, noem maar op. Hiermee leer je je leden beter kennen en deze selecties geven je een kans om in te spelen op de behoeftes. Dus de resultaten die hieruit komen geven je inzicht in wie je leden zijn en wat ze leuk/belangrijk/interessant vinden. Met de verzamelde informatie kun je verdere acties ondernemen, met als hoofdvraag: hoe kunnen we een samenwerking tussen ons en de leden ontwikkelen en verbeteren. Er zijn zoveel mogelijkheden! Allemaal mogelijk met de geïntegreerde software als stabiele basis.

Een transparante samenwerking

Wij willen er graag voor jou als vereniging zijn. Net zoals jullie voor je leden. De juiste ondersteuning en transparante samenwerking met onze klanten is belangrijk voor ons. Andere klanten gingen je al voor. Bezoek eens onze klantcase pagina om een indruk te krijgen hoe wij anderen al hebben geholpen met het Procurios platform!

Ik meld mij ook graag aan voor de /members nieuwsbrief, want ik wil niks missen!

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Joan2.jpg

Joan Lufting

Inspireren & verbinden in gelijkwaardigheid. Via deze weg elkaar ontmoeten, dat is mooi!

Lees ook

  1. 30 oktober 2018Spierziekten Nederland bouwt met Procurios aan een nieuw CRM0 reacties
  2. 24 oktober 2018Regels en richtlijnen voor je online community0 reacties
  3. 23 oktober 2018Procurios bezocht het IFC 20180 reacties
  4. 29 juni 2018Een geïntegreerd platform voor patiëntenverenigingen0 reacties
  5. 28 juni 20184 redenen waarom een geïntegreerd platform onmisbaar is voor ledenorganisaties0 reacties

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief