Column: De copywriter als vertaler van ingewikkelde IT-materie

Inmiddels zijn al heel wat Procurioten de revue gepasseerd. Zij schrijven over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Na implementatie consultant Corina van eerder deze maand, geven we nu het stokje door aan onze allernieuwste Procurioot: copywriter Marlous.

Ik heb een fascinatie voor het geschreven woord. Voordat ik bij Procurios terecht kwam, heb ik gewerkt als freelance journalist en tekstschrijver. Binnen het bedrijf vind je heel wat IT-nerds; ik voeg mij nu tussen hen als de eerste officiële taalnerd.

Iets concreets doen

Als freelance journalist heb ik veel geschreven over wat voor een nuttige en zinvolle dingen maatschappelijke organisaties doen om de wereld een klein beetje mooier te maken. Ontzettend interessant, maar het voelde voor mij ook als langs de zijlijn staan. Een van de redenen waarom ik bij Procurios heb aangeklopt, is dan ook dat ik zelf iets concreets wilde doen voor de samenleving. En mijn missie is geslaagd, want constructiever dan bij Procurios wordt het niet. Hier zorgen wij er namelijk voor dat jij -vanuit jouw vereniging of organisatie- je werk zo goed en efficiënt mogelijk kunt doen.

Aankaarten van vraagstukken

Ik ga mij binnen Procurios bezig houden met alles wat er geschreven moet worden. In zekere zin ben ik niet alleen copywriter, maar ook vertaler. Enerzijds kan ik mijn collega’s helpen om ingewikkelde materie zo te vertalen dat het begrijpelijk is voor de buitenwereld. Anderzijds kom ik van pas bij het aankaarten van vraagstukken waar onze klanten mee worstelen. Die zet ik op papier in de vorm van een blog of whitepaper.

Leden betrekken

De onderwerpen waar ik over ga schrijven hebben te maken met /Members en /Fundraising. Bijvoorbeeld over hoe je leden nog beter kunt betrekken bij je organisatie of hoe je er als maatschappelijke organisatie voor kunt zorgen dat nieuwe donateurs je weten te vinden. Hopelijk helpen mijn teksten je om met een frisse blik naar jouw organisatie te blijven kijken. Ik wil je graag inspireren om nóg beter contact te maken met jouw leden, doordat je weet wat hen drijft of waar ze mee worstelen.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en te horen wat jou bezighoudt!

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Marlous.jpg

Marlous van Merkenstein

Taalpurist, nieuwsgierig en een eeuwige positivo met een onverwoestbaar humeur.

Lees ook

  1. 05 november 2018Ontdek de kracht van jouw netwerk: peer-to-peer0 reacties
  2. 05 november 2018Een effectieve samenwerking tussen non-profit en een bedrijf0 reacties
  3. 23 oktober 2018Column: Ik ben geen IT-er...0 reacties
  4. 09 juli 2018Column: marketing met Joan0 reacties
  5. 19 juni 2018GDPR Tips 'n Tricks: aan de slag met het privacybeleid0 reacties

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief