Column: Een duwtje in de rug van het manusje-van-alles

Na 10 jaar bol.com besloot ik vorig jaar zomer het roer om te gooien: ik ging op zoek naar een kleiner bedrijf om voor te werken. Tijdens mijn zoektocht naar online bedrijven in mijn omgeving kwam ik al snel Procurios tegen. Het bedrijf sprong er met haar website en klanten direct uit. Ik stuurde een open sollicitatie en zo ging het balletje rollen. In november 2017 begon ik bij het Serviceteam.

Vrijheid en flexibiliteit

Na een aantal weken bij het Serviceteam zat ik niet helemaal op mijn plek. Bij het Serviceteam is het van belang om het platform goed te kennen zodat onze klanten de beste service krijgen. In plaats van het platform van A tot Z te leren kennen had ik het gevoel meer van toegevoegde waarde te kunnen zijn door aan de slag te gaan met de werkprocessen van het team.

Daarmee kon ik vrij snel beginnen. Die vrijheid vind ik fijn aan werken bij Procurios.  We zijn dagelijks bezig met het continu verbeteren van de organisatie, het product en de mensen. Procurioten zijn niet bang voor veranderingen of het proberen van nieuwe dingen. Het maken van fouten mag, waardoor veel wordt geëxperimenteerd. Hierdoor stap ik iedere dag weer fluitend op de fiets.

Manusje-van-alles

Mijn rol is het afgelopen jaar heel anders ingevuld dan waarvoor ik in eerste instantie ben aangenomen. Ik kan er amper een naam op plakken, maar manusje-van-alles komt aardig in de buurt. Voor het Serviceteam ben ik coach, het team /Fundraising help ik bij het verkrijgen van inzicht in de cijfers en planning, het marketingteam bij het vernieuwen van de website, HR bij het maken van een handboek en ik was betrokken bij de invoering van de AVG.

Van het continu werken met verschillende mensen in de organisatie en met verschillende onderwerpen krijg ik veel energie. Wat ik leuk vind aan mijn rol(len) is het uitvinden waar een project of team vastloopt. Om dan net het duwtje in de rug te geven waardoor een team zelf weer verder kan. Dit kan heel praktisch zijn door wat operationele zaken op me te nemen of een proces uit te werken. Maar het kan ook zijn dat de rollen binnen een team niet helder zijn waardoor een team niet verder komt. Daarnaast vind ik het mooi om met mensen te werken en te zorgen dat iedereen op een plek zit waar hij of zij energie van krijgt en waar zijn of haar talenten het beste tot zijn recht komen.

Een groeiend bedrijf

De overstap van een grote speler als bol.com naar Procurios leek een enorme stap. Na een jaar kan ik zeggen dat dit best meevalt. Het is interessant om te zien dat groeiende bedrijven tegen dezelfde dingen aan kunnen lopen zoals het maken van een professionaliseringsslag, de indeling van teams, het goed onboarden van nieuwe collega’s en het delen van kennis.

Het afgelopen jaar hebben we hier bij Procurios al grote stappen in gemaakt. De teams zijn zelfsturend, we vernieuwen de website en er is een Procurios Academy voor het inwerken van nieuwe collega’s en het delen van kennis. Mijn streven voor de komende tijd is dat we deze voortgang vasthouden met het behoud van de bijzondere cultuur en de vrijheid en flexibiliteit voor alle Procurioten.  En daar draag ik in mijn rol als ‘manusje-van-alles’ graag aan bij.

Ook toe aan een carrièreswitch?

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Marianne.jpg

Marianne Swank-Versteegh

Ik werk graag met mensen. Daarbij vind ik het mooi om ervoor te zorgen dat iedereen op een plek zit die energie geeft en waar talenten tot uiting kunnen komen.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

  1. 04 december 2014Wat ik het afgelopen jaar als Scrum Master heb geleerd0 reacties
  2. 18 augustus 2014Weet jij hoeveel vragen Procurios per week binnenkrijgt?0 reacties
  3. 08 april 2011Je nieuwe 9-tot-5-mentaliteit0 reacties
  4. 21 november 2018Wandelnet zet stappen met gekoppeld CRM en CMS0 reacties
  5. 21 november 20183 redenen waardoor je een unconference wilt gaan houden!0 reacties