16 oktober 2018 Marlous van Merkenstein 2 minuten lezen

De copywriter als vertaler van ingewikkelde IT-materie

Inmiddels zijn al heel wat Procurioten de revue gepasseerd. Zij schrijven over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Na implementatie consultant Corina van eerder deze maand, geven we nu het stokje door aan onze allernieuwste Procurioot: copywriter Marlous.

Ik heb een fascinatie voor het geschreven woord. Voordat ik bij Procurios terecht kwam, heb ik gewerkt als freelance journalist en tekstschrijver. Binnen het bedrijf vind je heel wat IT-nerds; ik voeg mij nu tussen hen als de eerste officiële taalnerd.

Iets concreets doen

Als freelance journalist heb ik veel geschreven over wat voor een nuttige en zinvolle dingen maatschappelijke organisaties doen om de wereld een klein beetje mooier te maken. Ontzettend interessant, maar het voelde voor mij ook als langs de zijlijn staan. Een van de redenen waarom ik bij Procurios heb aangeklopt, is dan ook dat ik zelf iets concreets wilde doen voor de samenleving. En mijn missie is geslaagd, want constructiever dan bij Procurios wordt het niet. Hier zorgen wij er namelijk voor dat jij -vanuit jouw vereniging of organisatie- je werk zo goed en efficiënt mogelijk kunt doen.

Aankaarten van vraagstukken

Ik ga mij binnen Procurios bezig houden met alles wat er geschreven moet worden. In zekere zin ben ik niet alleen copywriter, maar ook vertaler. Enerzijds kan ik mijn collega’s helpen om ingewikkelde materie zo te vertalen dat het begrijpelijk is voor de buitenwereld. Anderzijds kom ik van pas bij het aankaarten van vraagstukken waar onze klanten mee worstelen. Die zet ik op papier in de vorm van een blog of whitepaper.

Leden betrekken

De onderwerpen waar ik over ga schrijven hebben te maken met /Members en /Fundraising. Bijvoorbeeld over hoe je leden nog beter kunt betrekken bij je organisatie of hoe je er als maatschappelijke organisatie voor kunt zorgen dat nieuwe donateurs je weten te vinden. Hopelijk helpen mijn teksten je om met een frisse blik naar jouw organisatie te blijven kijken. Ik wil je graag inspireren om nóg beter contact te maken met jouw leden, doordat je weet wat hen drijft of waar ze mee worstelen.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en te horen wat jou bezighoudt!

Lees meer over

Andere interessante artikelen

Lees ook eens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief