1. Na een welverdiende vakantie gaan we fijn door met onze columns! Procurioten schrijven hier over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Joop werkt inmiddels zo'n tweeënhalf jaar bij Procurios en vertelt graag over hoe je als developer samen met de klant onderzoekt wat en hoe je te werk gaat om zoveel mogelijk waarde te creëren. 

 2. De komende tijd zullen er regelmatig columns verschijnen die geschreven zijn door verschillende Procurioten. Zij schrijven over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Dit keer vertelt Niels over hoe de Scrum methode ook buiten onze Scrumteams wordt ingezet bij Procurios. 

 3. Remco is enige tijd geleden bij ons begonnen als Product Owner Coach, ook wel PO-Coach genoemd. Velen van jullie hebben hem al ontmoet tijdens het Release Event van april in Nieuwegein. Maar wat houdt de rol van Remco nu ook alweer in en wat heb je er aan als Product Owner bij Procurios?

  Een PO-Coach begeleidt en coacht, zoals de functietitel al zegt, de Product Owner, maar hoe doet hij dat? Eerst een korte uitleg.

 4. We horen regelmatig dingen als “We weten precies wat we willen: hoe lang duurt dat om te maken?” en “We moeten eerst alles duidelijk hebben voordat we kunnen beginnen met bouwen”. In beide gevallen hebben degenen die dit zeggen ofwel het idee dat ze weten wat ze willen, of het gevoel dat ze dit precies zouden moeten weten voordat er software ontwikkeld kan gaan worden (spoiler: dat is gelukkig niet zo!).

  Deze uitspraken komen dan ook voort uit het niet precies snappen wat de term “iteratie” of “iteratief” in de context van Scrum betekent en waar het voor gebruikt wordt. Bovendien wordt de term iteratief vaak gebruikt terwijl incrementeel eigenlijk beter op z’n plek is. Het zijn namelijk twee verschillende dingen, ook al lijken ze op het eerste gezicht veel op elkaar.

  ,

 5. Bij Procurios zijn we fan van Scrum. Het is volgens ons dé manier om binnen de beschikbare tijd en budget het beste resultaat te krijgen. We leggen je graag uit waarom.

  ,

 6. Bij Procurios werken we Agile. Er wordt veel geschreven over Agile en vaak staan die artikelen vol met moeilijke termen waar je (nog) niets aan hebt. We willen in dit artikel daarom een eenvoudige uitleg van Agile geven zodat je de kern goed begrijpt.

  ,

 7. Bij Procurios werken we met Scrum. Tijdens dit proces krijgen we regelmatig de vraag om in te schatten hoe 'groot' (hoeveel tijd, risico en het niveau van complexiteit) iets is. Dit kan gaan om een User Story, maar soms betreft het ook een inschatting van een heel project. Dat laatste is vooral erg lastig, dus geven we een zogenoemde bandbreedte af. Bijvoorbeeld 4 tot 6 sprints (bij Procurios is 1 sprint 1 week). Maar eigenlijk zijn die 4 tot 6 weken ook nog onzeker. We hebben dan namelijk nog niet genoeg informatie om het nog specifieker in te schatten. Eigenlijk werkt het een beetje hetzelfde als bij het opstellen van het weerbericht.

  ,

 8. Een jaar geleden heb ik mijn Scrum Master certificaat gehaald. Daarbij heb ik geleerd hoe de Scrum-methode ons kan helpen om onze klanten beter te helpen. Door continu het project transparant te houden; continu te controleren of wat wij maken is wat de klant wil en continu aan te passen aan de veranderende inzichten, behalen we het beste resultaat. In deze blogpost vertel ik wat ik het afgelopen jaar heb geleerd.

 9. Je bent lekker aan het werk en je loopt ergens tegenaan. Dus je zoekt een collega, een helpdesk of iemand uit je netwerk die jou verder kan helpen. Hoe stel je je vraag nou zo, dat je zo snel mogelijk geholpen wordt?

 10. Procurios werkt Scrum. En bij Scrum komen vele begrippen kijken. We praten je graag even bij en geven je een handig overzicht van Scrum en de bijbehorende begrippen.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief