17 September 2010 Geert Romijn 1 minute read

De nieuwe huisstijl van Procurios

Het was u vast al opgevallen. Procurios heeft een nieuwe huisstijl. En dat is vooral leuk voor Procurios zelf. Sinds september 2010 heeft Procurios niet alleen een nieuw logo, maar een geheel vernieuwde visuele identiteit. Aan de kernwaarden die Procurios kenmerkt, wordt nu een volgens onszelf beter passende huisstijl verbonden.

Procurios veroverde de afgelopen jaren een sterke positie in de markt. Het internetplatform dat we maken heeft bestaansrecht verworven, het klantenbestand groeit. Dit willen we ook uitstralen in onze uitingen.

Ontwerp

Grafisch vormgever Willem Rijken, van ontwerpbureau De Firma, ontwierp voor ons de nieuwe huisstijl. Het oude logo uit 2005 werd getransformeerd in een nieuw beeldmerk. Geen breuk met het verleden.

Beeldmerk

Het nieuwe logo borduurt voort op het oude beeld, maar is ontworpen met het oog op de toekomst. In het beeldmerk staat de synergie van een groep mensen centraal. De groep is in tegenstelling tot het oude logo in een ander beeldelement geplaatst. Een vierkant blok met ronde hoeken. Het blok dat de groep mensen visuele stabiliteit biedt is oranje. Deze kleur is actief en opwindend.

Procurios oranje

Het Procurios oranje is een combinatie van rood en geel. Rood staat voor activiteit en gevoel, geel voor het intellect. Als kleur van de communicatie vergemakkelijkt oranje het leggen van contact met anderen en stimuleert het de sociale conversatie. De ondersteunende kleur blauw in de huisstijl complementeert het felle oranje, en maakt het kleurenpalet in balans. De verschillende tinten bruin zorgen voor en warme uitstraling.

Typografie

Het woordbeeld krijgt zijn kracht door gebruik van vette letters in het woord. Dat geeft het geheel een gevoel van stabiliteit en betrouwbaarheid.
We hebben er voor gekozen om aan de letters niets te wijzigen. Goed is goed.  En nu maar hopen dat de rest van de wereld het ook mooi vindt.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter