10 December 2014 Rogier van den Berg 2 minute read

Wat gebeurt er als we niet voor klanten werken?

Er is veel gebeurd in 2014. Een van de bijzondere dingen was onze i-week. Die week werd er niet aan klantprojecten gewerkt, maar we zaten niet stil…

We hebben alle aandacht gericht op Inspiratie, Interne werkzaamheden, Irritatie wegwerken, Innovatie, Interessante zaken en Iteraties naar mooiere producten. We hebben in de i-week bijna niet aan klantprojecten gewerkt. Natuurlijk draaide onze servicedesk, support en ondersteuning wel gewoon door.

Aanleiding

Het komt bij iedereen voor dat soms wensen ontstaan over dingen die “mooi zouden zijn ooit eens te doen”. Dit zijn veelal dingen die onze organisatie efficiënter en beter maken. Maar het zijn ook ideeën die we van klanten vernemen. Dit soort ideeën worden echter niet direct niet uitgevoerd, omdat er geen concrete klantwens, budget, prioriteit, etc. is.

I-week

In de i-week kiezen we ervoor gericht aan deze dingen te gaan werken. Vanuit heel Procurios werden ideeën aangedragen.

Zie hierboven de muur die we daarvoor hadden ingericht. Je kon stemmen op ideeën en in de beschikbare tijd werd vervolgens door verschillende mensen aan de meest nodige, waardevolle en haalbare zaken gewerkt.

Resultaat

De i-week duurde 4 dagen (door pasen) en we hebben binnen de beschikbare tijd veel kunnen doen. Ik licht er een een paar onwikkelingen uit:

  • We hebben inzicht verkregen over welke klanten welk type vraag stellen en welke klanten veel of weinig met ons bellen. Dit geeft ons inzicht in hoe we onze communicatie kunnen verbeteren;
  • We hebben een zeer omvangrijke domeinnamen-administratie. Deze hebben we langsgelopen en uitgezocht of alle domeinnamen in ons beheer nog wel relevant zijn;
  • We hebben een slag geslagen met ons eigen CRM. We hebben nu beter in beeld welke medewerkers bij onze klanten werkzaam zijn.
  • In onze servicedesk-administratie (ticketsysteem) hebben we een aantal optimalisaties doorgevoerd;
  • We hebben ons nieuwe narrowcasting-product ingezet voor een interne presentatie voor collega’s en klanten die bij ons op de werkvloer zijn.
  • We hebben gewerkt aan onze campagnemodule (waarover binnenkort meer!)

Ten slotte zijn er ook technische verbeteringen aan ons platform doorgevoerd of dingen 'onder de motorkap' aangepakt.

Succes

Iedereen was zeer enthousiast over de i-week. Het zorgde voor een leuke sfeer, men was met heel afwisselende dingen bezig en gaf zeker ook inspiratie.

Ook het behaalde resultaat is positief. Er zijn nieuwe waardevolle dingen ontstaan en we gaan zeker nog een keer een i-week organiseren!

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter