Sylvia Procurios

23 October 2018 Sylvia van Schaik-Willemsen 2 minute read

Ik ben geen IT-er...

In onze terugkerende column schrijven Procurioten in een column over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. Sylvia werkt pas sinds de zomer bij Procurios. Of het dan te vroeg is om een column te schrijven voor onze website? Welnee! Want hoewel ze hiervoor een heel andere functie had, kan ze haar ervaring toch heel goed inzetten binnen ons Service Team. 

Mijn antwoord was dat van Pippi: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Toen ik een aantal maanden geleden aan iemand vertelde dat ik als Support Consultant bij een IT-bedrijf aan de slag zou gaan, kreeg ik direct de vraag: “Maar kan jij dat dan?”. Daar straalde natuurlijk weinig vertrouwen uit, maar zo'n gekke vraag was het eigenlijk niet. Ik ben namelijk helemaal geen IT'er, in de traditionele zin van het woord. Mijn werkervaring is vooral administratief, secretarieel en organisatorisch, waarvan de laatste 6 jaar binnen een vereniging. Daarvoor werkte ik jaren in andere non-profitsettings. Mijn antwoord was dat van Pippi: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Goede match

Gelukkig dacht Procurios er ook zo over en ben ik inmiddels ruim drie maanden Procurioot. En nu kan ik nog gemotiveerder vertellen waarom het ondanks het niet hebben van een IT-achtergrond toch een goede match is tussen het Serviceteam en mij.

Verenigingsbril

In de afgelopen jaren verzorgde ik onder meer de ledenadministratie, de districtencoördinatie en het CRM-beheer bij een landelijke vereniging. Dat betekent dat ik zelf regelmatig telefonisch of mailcontact had met de CRM-leverancier als ik vragen had, of als er dingen niet goed liepen. En juist die ervaringen komen mij goed van pas nu ik aan de andere kant van het proces zit. Ik probeer in deze positie dagelijks de vertaling te maken tussen de techniek en de mensen en dan helpt het als je ook door een verenigingsbril kunt kijken. Zo hoop ik een goede aanvulling te kunnen zijn op de toch al gevarieerde samenstelling van het Serviceteam.

Passende oplossing

Het Serviceteam is erop gericht klanten te ondersteunen bij het gebruik van onze software. Dat beperkt zich niet tot het (laten) herstellen van een bug of het helpen bij de inrichting van hun website of CRM. Klanten kunnen ook nieuwe wensen hebben en dan is het onze taak om mee te denken over de best passende oplossing, zodat de verenigingsmedewerkers zich optimaal kunnen bezighouden met het wérkelijke doel van de vereniging. Want ondanks dat het natuurlijk heel leuk is om iemand van het Service Team aan te telefoon te hebben en wij klanten ook graag helpen, zijn de leden waar het voor een vereniging écht om draait.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter