23 October 2018 Joan Lufting & Kevin van den Eshof 2 minute read

Procurios bezocht het IFC 2018

Van 16 t/m 19 oktober vond het jaarlijkse IFC (International Fundraising Congress) plaats in Noordwijkerhout. Het IFC 2018, georganiseerd door The Resource Alliance, is een internationaal congres voor iedereen die met fondsenwerving te maken heeft. Een 4-daags congres met rond de 1000 deelnemers uit meer dan 65 landen, 139 (internationale) sprekers, 20 masterclasses, 52 workshops, verschillende plenaire en BIGroomsessies, lunch & learnsessies en nog veel meer. Procurios was erbij en we delen graag onze ervaringen!

Als je breder kijkt en luistert zie je ook veel meer dan alleen mogelijkheden voor fondsenwervers

Niet alleen voor fondsenwervers

Door de naam klinkt het alsof het congres enkel geschikt is voor fondsenwervende organisaties. Wij zijn van mening dat IFC ook voor verenigingen heel interessant kan zijn. Er is veel informatie over werven van donaties, maar ook over het werven van leden bijvoorbeeld. Inzicht krijgen in innovatie en toekomstgericht denken. Als je breder kijkt en luistert, zie je ook veel meer dan alleen mogelijkheden voor fondsenwervers!

Procurios was here

Onze aanwezigheid op het IFC gaf ons de mogelijkheid om onze blik te verruimen en verbreden op fondsenwervende organisaties: wat hen bezighoudt, wat zij in de toekomst voor zich zien, wat hun zorgen zijn en hoe zij de band met hun donateurs onderhouden. Het was fantastisch. Al die deelnemers uit verschillende landen, vol energie en passie over hun vakgebied. Mooi om daarbij aanwezig te zijn geweest!

Wat ook mooi is; de kennis en inzichten die we hebben opgedaan, gebruiken we om onze geïntegreerde software nog beter te laten aansluiten met fondsenwervers en ledenorganisaties. De workshops en sessies die wij hebben bijgewoond gingen onder andere over:

  • Journey mapping. De weg die je doelgroep aflegt naar jouw organisatie.
  • Shared partnership. Over de effectieve samenwerking tussen jouw non-profit en een commerciële organisatie.
  • Peer-to-peer fundraising. Hoe je je netwerk kunt inzetten om een groter netwerk (en meer donaties) op te bouwen.
  • Hoe fondsen data afstaan om uiteindelijk relevante informatie hiervoor terug te krijgen!

Een volgende keer

Kortom; IFC 2018 was zeer geslaagd. Een paar dagen vol inspiratie, leuke ontmoetingen en erg interessante sessies. Wil je er de volgende keer ook bij aanwezig zijn? Houd er alvast rekening mee dat de kaarten best prijzig zijn. Je krijgt er veel voor terug, maar houd er vast rekening mee bij je budget voor 2019. Kijk daarbij ook goed naar het programma, aangezien de tickets per dag(en) gaan en niet alle tickets toegang geven tot de masterclasses.

Zien we je de volgende keer ook op het IFC?

Read more about

Other interesting posts

Sign up to our newsletter