6 June 2019 Jos Jelier 2 minute read

Het automatiseren van ledenorganisaties; help je mee?

Veel verenigingen worstelen met het gebruik van technologie, waardoor kostbare tijd en talent verloren gaat. Daarom heb ik onlangs verenigingsprofessionals in een open brief opgeroepen om samen te onderzoeken hoe we verenigingsland op IT-vlak kunnen verbeteren.

Hoe mooi zou het zijn als er een manier blijkt te bestaan om IT binnen een vereniging optimaal in te zetten? Met deze kennis hoeven verenigingen geen onnodig geld meer uit te geven aan IT-projecten die vervolgens mislukken. Dat zou een enorme maatschappelijke impact hebben.

Met dit doel voor ogen ga ik, samen met De Nederlandse Associatie (DNA), Bestuurderscentrum en verenigingsprofessionals zoals jij, de komende maanden op zoek naar antwoorden rond de vraag:

Hoe Automatiseer je LedenOrganisaties? (HALO)

Het automatiseren van ledenorganisaties is breed en complex. Verenigingen verschillen onderling enorm en daarmee hun behoeften ook. Er zijn vervolgens heel veel manieren en heel veel IT-tools om die behoeften in te vullen. Dit dwingt ons om keuzes te maken in de richting die we opgaan met ons onderzoek. Zo willen we bijvoorbeeld weten welke processen het meeste ondersteund worden met automatisering. Wat zijn de typen tools en op basis waarvan wordt een tool gekozen?

Blogreeks en vragen

De komende tijd zullen we verschillende blogs delen rond het thema #HALO, zoals bijvoorbeeld ‘het belang van geïntegreerd IT-Landschap’, ‘effectiviteit van IT’, ‘het 360-graden klantbeeld’ en ‘de IT-behoeften van een vereniging’. Elke blog sluiten we af met een paar vragen over dit thema aan jou als verenigingsprofessional. Op deze manier krijgen we steeds meer inzicht in verenigingen en hoe zij omgaan met IT. We hebben jouw ervaringen en kennis dus hard nodig om dit onderzoek te kunnen doen!

Motivatie voor dit onderzoek

De motivatie voor dit #HALO-onderzoek, is dat we het oprecht belangrijk vinden dat verenigingen hun werk prettig en efficiënt kunnen uitvoeren. De antwoorden en inzichten verwerken we tot een inzichtelijk rapport met een benchmark, zodat je jouw vereniging kunt vergelijken met die van anderen.

Heb je suggesties voor ons? We ontvangen graag je feedback. Stuur een mailtje naar jos.jelier@procurios.eu. Ook help je ons enorm door de komende tijd onze blogs te delen en de vragen onderaan elke blog te beantwoorden.

Doe je mee?

Lees ook de brief van Jos

Read more about

Other interesting posts

Vragen uitlegblog
We gebruiken je mailadres alleen om tzt de onderzoeksresultaten als eerste met jou te delen.

Also read

Sign up to our newsletter