Oiko Credit

"Het Procurios team snapt onze wensen en kan de software daar snel op aanpassen."

Oikocredit is een wereldwijde organisatie die geld verstrekt aan de microkrediet sector, fair trade organisaties en bedrijven in agricultuur. Oikocredit gebruikt een aantal vaste modules van Procurios, onder andere één die speciaal voor hen gemaakt is.

  • 54000 Beleggers
  • 40000000 Mensen bereikt
  • 69 Landen

Het Procurios platform is flexibel en makkelijk uitbreidbaar

De oplossing die Procurios bouwde voor Oikocredit is erg uitgebreid. Er zijn veel modules in verwerkt.  “We onderhouden vanuit Nederland ongeveer 50 websites in meer dan 10 talen. Bovendien kunnen mensen via onze website geld investeren via de voor ons gebouwde module. We zijn dus een beetje anders dan andere klanten van Procurios”, zegt Ulrich Leutbecher, webcoördinator bij Oikocredit.

Het Procurios team snapt onze wensen en kan de software daar snel op aanpassen.

Maatwerk in combinatie met standaard modules

“Het is erg handig dat we nu alle data in één platform hebben. Om dit te realiseren gebruiken we standaard modules van het Procurios platform, maar is er ook veel maatwerk gedaan”, legt Ulrich uit. Oikocredit verstrekt microkrediet aan beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden. Het geld komt onder andere van Nederlandse beleggers. “Voor ons was het erg belangrijk dat een software partij niet alleen werkt met standaard pakketten, maar dat ze ook maatwerk leveren. Het Procurios team snapt onze wensen en kan de software daar snel op aanpassen. Er is voor ons zelfs een eigen module gemaakt voor online investeren. Aan andere standaard modules is maatwerk verricht om het aan te passen aan onze wensen.”

Vanuit één plek de techniek beheren

Met de software van Procurios kan Oikocredit in Nederland de CMS en CRM systemen beheren voor de 50 plaatselijke Oikocredit organisaties. De organisatie van Oikocredit International in Nederland is verantwoordelijk voor het design en de techniek. Ulrich: “Vanuit Nederland kunnen we het design van de site redelijk simpel vernieuwen. Onze mensen uit andere landen kunnen zich zo bezig houden met de invulling van de website en de nieuwsbrieven. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over de techniek. Alle websites en nieuwsbrieven zien er daardoor ongeveer hetzelfde uit, maar wel met lokale content. We zijn zo erg flexibel.”

De kracht van Procurios is de flexibiliteit van het systeem door de losse modules

Scrum werken heeft vooral voordelen

“De sterkte van Procurios is de flexibiliteit van het systeem door de losse modules. Hierdoor is het makkelijk uit te breiden en aan te passen aan je wensen. Verder is het fijn dat Procurios Scrum en Agile werkt.” Ulrich vindt het een voordeel dat de klant als product owner tijdens de sprint aanwezig is bij Procurios, maar het heeft ook nadelen. “Wat soms lastig is, is dat je als product owner tussen je eigen bedrijf en het Scrum team komt te zitten. Je moet de stakeholders in je bedrijf goed kunnen uitleggen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt tijdens de sprint. Het grote voordeel van Scrum is, dat je door zo te werken als klant al snel iets ziet van het eindproduct. Bovendien is het leuk om met het team van Procurios samen te werken en te zien dat ze interesse hebben in Oikocredit. We hebben echt een goede klik.”

 

Oiko Credit uses /Members

including these products

Customer stories: Read more about the difference Procurios is making for our customers

Sophie Bijloos at NVZD

We werken goed samen, Procurios zoekt naar de beste kwaliteit, denkt met je mee en het systeem is makkelijk in gebruik.

Profile picture of Sophie Bijloos
Sophie Bijloos beleidsmedewerker at NVZD

Ulrich Leutbecher at Oiko Credit

De kracht van Procurios is de flexibiliteit van het platform door de producten en add-ons. Hierdoor is het makkelijk uit te breiden en aan te passen aan je wensen. Verder is het fijn dat Procurios Scrum en Agile werkt.

Profile picture of Ulrich Leutbecher
Ulrich Leutbecher Global Web Support coördinator at Oiko Credit

Jeffrey Teggelove at VODN

Door het Procurios platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, etc.

Profile picture of Jeffrey Teggelove
Jeffrey Teggelove algemeen secretaris at VODN

Wil je ook weten wat Procurios voor je kan betekenen?

Neem contact op!

Martijn.jpg

Martijn Merkens0343-596040

Sign up to our newsletter