24 May 2011 Jorinde Hulsbergen 7 minute read

Strand, zee..... én collega's

Een weekend op pad met Procurios

Het was weer tijd voor een fantastisch weekendje weg met Procurios! Na een lange voorbereiding door Eline en veel geheimzinnigheid omtrent de locatie, zijn we met 32 medewerkers (30 uit Wijk bij Duurstede, 2 uit Antwerpen) een weekend naar Schoorl geweest. Normaal gesproken doen we 1 keer in de 2 jaar zo'n uitje. Er zijn sinds vorig jaar echter zoveel collega’s bijgekomen, dat er besloten is om dit jaar ook te gaan.

Het programma

Er stond heel wat op het programma:

Vrijdag 13 mei: lunch in het strandpaviljoen, een workshop over het enneagram, barbecuen en het spel 'Wie ben ik?'.
Zaterdag 14 mei: ontbijt, bedrijfspresentatie door Bert en Jos, lunch, strandevenement, raften op een wilde zee, heerlijke pasta eten, en een geweldige 'bonte avond' als afsluiting.
Zondag 15 mei: opruimen en weer terug naar huis.

Hieronder vertel ik iets meer over een paar van deze activiteiten.

Enneagramworkshop

De enneagramworkshop was zeer interessant en leerzaam. Het enneagram is een methode om tot zelfontwikkeling en een goede samenwerking met anderen te komen.

Volgens het enneagram zijn er 9 persoonlijkheidstypen. Je kunt onder andere via een test op internet uitzoeken welk type jij bent.  Wanneer je van jezelf weet welk type je bent, dan kun je beter begrijpen wie je bent en waarom je bepaalde dingen doet. En, het belangrijkste, je leert dan beter te herkennen wanneer je in je element bent. Dan voel je je namelijk op je best. Ook is het belangrijk om te weten welk gezondheidsniveau je hebt binnen je enneagramtype. Je kunt dan aan jezelf werken om een hoger gezondheidsniveau te ontwikkelen.

Verder is het ook erg handig om te weten welk type persoonlijkheid je collega’s zijn: je weet dan hoe je ze het beste kunt benaderen en waarom ze op een bepaalde manier reageren. Door met het enneagram te werken, kunnen we allemaal in ons element komen. We presteren dan het beste, met het meeste plezier. Wil je hier meer over weten, lees dan het boek 'De wijsheid van het enneagram'.

Wie ben ik?

Het vrijdagavondspel werd georganiseerd door Linda, Freek en Bart. Zij hadden bedacht om het spel ‘Wie ben ik?’ te spelen. Je werd van te voren ingedeeld in een team. Elk team kreeg een bordje voor zich met een naam erop (die het team zelf niet kon zien) en moest, het woord zegt het al, deze tijdelijke 'identiteit' raden. Aan het team tegenover je mocht je vragen stellen, om er zo achter te komen' wie' je was. Iedereen had er behoorlijk wat moeite mee om dit te raden.

Daarna werd er een voorwerp in een doos gedaan. De 'team captain' moest voelen wat dit was en dit object vervolgens omschrijven. De teamgenootjes moesten dan raden wat het was. Om een voorbeeld te noemen: Rogier kreeg een oude camera in zijn handen gedrukt. Deze camera had de vorm van een soort pistool (dus niet die van een gangbare camera van tegenwoordig) en was daardoor moeilijk te herkennen. Dat was dus ook erg lastig om te raden.

Het spel werd afgesloten met een vraag waarmee de meeste punten te verdienen waren, namelijk: het geluid! Je hoorde een geluid en moest raden wat dat was. In dit geval was het ons koffiezetapparaat in Wijk bij Duurstede. Rogier had dit dan wel meteen geraden, maar er moest ook nog geraden worden welke soort koffie eruit kwam. Jos wist hierna meteen te vertellen dat het om de 'espreschoc'-koffie ging.  Door deze vraag goed te beantwoorden, werd het team van Jos uiteindelijk de verrassende winnaar.

Strandevenement

Na een bedrijfspresentatie en de lunch gingen we op zaterdagmiddag heerlijk naar het strand, voor een evenement. Allereerst waren we weer in (andere) teams ingedeeld. Een aantal groepen begon met het uitvoeren van allerlei spelopdrachten. Eén hiervan was het maken van een katapult, van 3 balken, twee binnenbanden van een fiets en wat touw. Dit was voor iedereen een grote uitdaging.

De andere groepen gingen ondertussen een zandsculptuur maken. Je moest met je team een sculptuur maken die zo mooi mogelijk was. Vervolgens was het de opdracht om daar een zo interessant mogelijk verhaal bij houden (waar Rogier natuurlijk uitermate goed in was). Het team waarin ik zat had het logo van Procurios gemaakt. We zijn erachter gekomen dat het maken van rechte, strakke lijnen in zand zeer lastig is. Het team van Rogier had een bellende Boeddha gemaakt, en had hierbij een mooi verhaal. Dit team behaalde dan ook de meeste punten.

Raften

Raften is echt supergaaf om te doen, zeker wanneer de zee een beetje wild is, zoals tijdens ons weekend. We kregen allemaal een wetsuit aan. Hierbij had je trouwens echt hulp van een collega nodig, namelijk om de rits open en dicht te doen. We werden in 2 groepen verdeeld. Ik zat in de tweede groep, dus ik kon eerst even toekijken hoe andere collega’s massaal uit de boot vielen. Dit bracht wel wat angst bij mij naar boven, vooral toen ik zag hoe Tanja uit de boot geslingerd werd en er daarna ook onder terecht kwam. Ik zag haar snakkend naar adem weer bovenkomen. Toen dacht ik even: "Oh..., ga ik dat wel doen?!" Maar ik liet me natuurlijk niet kennen en ben toch in de boot gestapt. Nou ja, in...: je moet op de rand gaan zitten en goed je benen vastklemmen. Dat heb ik geweten: ik heb 2 dagen spierpijn in mijn benen gehad. Maar...ik ben in elk geval niet van de rand afgevallen. Wel heb ik 2 keer Marianne in de boot getild. Dit moet je overigens heel snel doen, net tussen de golven door, anders valt je collega net zo snel weer in zee. Tussendoor moet je dus ook heel hard meepeddelen, om de boot recht op de golven te houden. Dit moet ook nog in een vast tempo tegelijk met je collega’s, anders heeft het roeien weinig zin. Als je terug naar de kust wilt, dien je met z'n allen snel de boot te draaien, en dan vaar je op een golf zo terug naar het land.

Bonte avond

De bonte avond was echt een succes! Het thema van de avond was ‘Fan’. Alle collega’s hadden hun stukje supergoed voorbereid en er echt iets leuks van gemaakt. Sjoerd en Kenny presenteerden de avond als een volleerd komisch duo! Die twee zijn geboren komedianten en onmisbaar op een avond als deze.

De eerste groep presenteerde een Tellsellreclame, waarin ze de nieuwe "amazing" 'fan-app' voor 'Fandroid' demonstreerden: als je deze installeert komt er wind uit je telefoon. Er werd verteld en uitgebeeld wat je hier allemaal mee kunt. Zelfs de grote sterren (een prinses, Marilyn Monroe, Andre Hazes en George Michael) kwamen langs om te vertellen dat ze hier enorm fan van zijn!

De groep met Bert aan het hoofd had een onvergetelijke fanclub opgezet: ‘Fan van Koken’. De leden hiervan bleken echter geen beoefenaars van een culinaire bezigheid te zijn, zoals de naam deed vermoeden. Ze bleken, hilarisch genoeg, fan te zijn van een van onze collega's (Sjoerd), die gezegend is met 'Koken' als achternaam. Eline is als voorbereiding zelfs bij Sjoerd thuis geweest en heeft als ‘fan’ in zijn bed en badkuip gelegen. Foto's vormden het bewijs.

Het team van Sander had 'Petje op, petje af' gepresenteerd. Het publiek moest vragen beantwoorden. Als je dacht dat het eerste antwoord juist was, moest je je petje ophouden, bij het tweede antwoord je petje af. Er bleven maar 3 collega’s over. De hoofdprijs was Jip-en-Jannekechampagne, en die heeft Stefan uiteindelijk gewonnen.

Ook was er een team dat tv-programma 'Wie van de drie' naspeelde. De kandidaten moesten bepalen wie van de drie gepresenteerde personen de grootste Nick-en-Simon-fan was. Dit spel eindigde in een verrassende wending...

Mijn team had bedacht om via uitbeelden, neuriën, of praten met een Venloos accent stukjes uit een film te laten zien of horen. De overige teams moesten raden welke film er bedoeld werd. Voorbeelden: ik liep ingekapseld in wc-papier het podium op ("The mummy'" ), Remco beeldde WALL-E uit, Werner en Casper neurieden liedjes uit een film en Johan hield plat-Venlose monologen (teksten uit films). Linda presenteerde onze quiz als de beste. De films werden zo vaak goed geraden, dat we het achteraf gezien waarschijnlijk te makkelijk gemaakt hadden.

Conclusie

Al met al was het een heel leuk weekend en heb ik mijn (nieuwe) collega's (nog) beter leren kennen. Ik kijk al uit naar het volgende uitje.


Read more about

Other interesting posts

Lees ook eens

Sign up to our newsletter