31 October 2013 Rutger Meekers 3 minute read

e-Commerce: Magento t.o.v. Procurios (Deel 2/2)

Wij legden eerder al uit welke nadelen er aan Magento verbonden zijn en waarom tijdens Magento-projecten vaak aanvullende investeringen nodig zijn. In deel 2 van dit artikel gaan we dieper in op de zoekfunctie, de snelheid van Magento, de gebruiksvriendelijkheid en of Magento eigenlijk wel SEO vriendelijk is.

5. De zoekfunctie is niet slim genoeg

Als je in een Magento webshop gaat zoeken naar een bepaald product en je voert daarbij 2 of meer termen in, dan krijg je heel vaak resultaten te zien die niet bepaald relevant zijn aan de zoekopdracht. Daarnaast is het niet mogelijk om te zoeken in algemene pagina's (bijvoorbeeld de klantenservice pagina's of de blog).

Anno 2013 is dit een groot euvel want je bezoekers willen meteen vinden waar ze naar op zoek zijn; vinden ze het gewenste product niet snel genoeg, dan gaan ze door naar de volgende site.

Het Procurios Webplatform voorziet in een krachtige zoekmachine. Zowel producten als andere content kan eenvoudig en doeltreffend doorzocht worden.

6. Magento updaten vereist veel werkuren

Een probleem dat zich stelt bij de meeste open source platformen: een eenvoudige update kan een enorme tijdsrovende, arbeidsintensieve en dure onderneming worden. Zeker wanneer de webshop die je wilt opbouwen meer uitgebreid is, zal je heel wat extra extensies nodig hebben. En deze extensies worden wereldwijd geschreven door verschillende ontwikkelaars uit de community, waardoor ze vaak niet compatibel zijn met elkaar.

Extensies worden ook niet altijd geupdated in functie van nieuwe updates van het platform. Wanneer er updates uitkomen voor het platform moet bijgevolg veel tijd gestoken worden in het doen werken van de extenties op de nieuwe versie van Magento. Andere extenties kennen dan wel weer updates, maar zijn dan weer niet compatibel met de overige extenties.  

Met het Procurios Webplatform bieden we een uniform platform met regelmatige en kostenloze updates voor al onze gebruikers. 

7. Snelheid vaak een probleem bij Magento

Snelheid is en blijft een probleem bij de meeste Magento implementaties. De snelheid is sterk afhankelijk van het aantal producten in de webshop en de manier waarop je producten zijn opgebouwd in de database. Hoe meer producten, hoe groter de kans dat het systeem trager zal reageren.
Het robuuste platform leidt tevens tot hoge laadtijden. Om de snelheid te verbeteren brengt dit op zijn beurt hogere hostingkosten met zich mee.

Het Procurios Webplatform stelt performantie en snelle laadtijden voorop

8. Magento SEO onvriendelijk

Magento is niet het meest SEO vriendelijke CMS. Het platform creëert vaak duplicate content, canonical tags worden niet correct opgevuld, verkeerde doorverwijzingen, status codes die verkeerd worden doorgestuurd,... Al deze metacontent is trouwens moeilijk of zelfs niet te configureren, waardoor zulke aanpassingen vaak specialistenwerk wordt. 

Het Procurios Webplatform werd ontwikkeld vanuit de kennis dat zoekmachines belangrijk zijn voor het succes van jouw webshop. Alle parameters die voor Google belangrijk zijn werden dan ook vertaald in het Procurios Webplatform, waardoor we jouw webshop een snelle start kunnen geven!

 

Het Procurios Webplatform sterk voor websites én webshops

Ons eigen Procurios Webplatform is zo een systeem dat zowel geschikt is voor websites als voor webshops. Het is een krachtig webplatform met geïntegreerde functionaliteit voor Content Management (CMS), relatiebeheer (CRM), intranet, webshop en nieuwsbrieven.

Uniek aan dit systeem is dat het een goede CMS functionaliteit combineert met uitgebreide e-commerce mogelijkheden. Meer zelfs, het Procurios Webplatform vormt met de integratie van CMS, CRM, Online Marketing én Webshop een ijzersterke e-commerce-oplossing.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter