Bij Procurios koop je geen tijd

25 October 2019 Jos Jelier 3 minute read

Bij Procurios koop je (geen!) tijd...

Heel af en toe komt dit onderwerp voorbij in gesprek met een klant. 'Bij Procurios koop ik tijd,' zegt de klant dan stellig. En natuurlijk zit daar iets in. Naast ons unieke platform leveren we ook diverse diensten die we aanbieden met een uurtarief. Toch koop je veel meer bij Procurios dan tijd. Wat dat dan is, leggen we in deze blog graag aan je uit. Zo kun je als klant nog meer uit je betaalde euro’s halen.

Shirley verkoopt tijd

Shirley is onze schoonmaakster. Ze is een harde werker en komt wekelijks langs om ons huis onder handen te nemen. Ze is daar een hele ochtend mee bezig, uren die wij dus zelf besparen aan schoonmaken. Wij kunnen het natuurlijk best zelf. Sterker nog, als mijn vrouw en ik het samen doen, dan zijn wij twee keer zo snel klaar als Shirley alleen. 

Toch kiezen we ervoor om het schoonmaakwerk door Shirley te laten doen, omdat we bijvoorbeeld onze vrije uren liever besteden aan quality time met het gezin. Bij Shirley kopen we hiervoor de tijd, daarom zijn we heel blij met haar. Door klussen die je zelf zou kunnen doen maar die je niet leuk vindt uit te besteden, bespaar je jezelf een hoop tijd en tegenzin. 

Stucen

Het wordt lastiger als het klaren van een klus speciale tools vereist. Een muurtje stucen kan ik best, dat is niet erg ingewikkeld. Omdat ik het af en toe doe en het ook best leuk vind, heb ik zelfs een mortelmixer gekocht. 

Het wordt lastiger als het klaren van een klus, naast tools, ook skills vereist. Een muurtje stucen lukt redelijk. Een heel klein plafond lukt zelfs nog, maar eigenlijk mis ik daar al de ervaring en de skills voor. Plafonds stucen doe ik zo weinig dat ik het ook niet nuttig vind om deze skills te leren. Ik huur dan een stucadoor in. Koop ik dan tijd? Ja, maar het is meer dan dat. Want ik huur ook een deel van de tools, kennis en ervaring van de stucadoor als ik een muur, een flink plafond of heel huis wil laten stucen.

Advocaat

Mijn buurvrouw is advocaat. Wat zij doet kan ik niet. Ik kan dit ook niet op korte termijn leren. Ik heb geen rechten gestudeerd, ken de wet onvoldoende, ik heb geen ervaring en ik zou niet weten wanneer ik wat zou moeten zeggen of schrijven om een zaak te winnen. Dus huur ik een advocaat in. Naast de tools -wetboeken, kennisbanken, dossierkasten, toga- heeft zij kennis en ervaring. Daarvoor betaal ik een fors uurtarief. Koop of huur ik dan tijd? Nee. Wel maak ik gebruik van haar tools en van de jarenlange investering in haar vak. En het gaat zelfs nog verder, want ik krijg er (als het goed is) ook de empathie en passie van deze advocaat bij, waardoor ze helemaal voor mijn zaak gaat. 

Bij Procurios denken we vanuit waarde...

Dagelijks maken we dat heel concreet door ons continu af te vragen: hoe leveren we (nog meer) waarde?

Dat begint bij het ontwikkelen van ons multifunctionele platform, maar gaat verder in het gesprek met de klant. We maken namelijk niet klakkeloos wat de klant vraagt. We leveren niet zomaar wat diensten uitgedrukt in de uureenheden op een factuur. Nee, we stellen de vraag achter de vraag. We willen begrijpen wat de uitdagingen zijn van onze klanten. Wat zijn de oorzaken en gevolgen en waar ligt de meeste waarde voor de klant?

Inzicht en cocreatie

Pas als we dit inzicht hebben verkregen, ontwikkelen we samen met de klant een passende oplossing. We cocreëren. De combinatie van onze intensieve interactie met onze klant, onze technologie, maar ook onze jarenlange ervaring, brede kennis, technisch en niet-technisch, onze agile werkmethoden, onze visie, onze cultuur en de continue doorontwikkeling van ons platform; maken onze dienstverlening en oplossend vermogen uniek.

De klanten die dit snappen leggen niet de oplossing neer die zij zelf voor ogen hebben, maar vertellen ons uitgebreid over hun uitdagingen. Met die klanten cocreëren we en komen we tot de mooiste oplossingen met de meeste waarde. En inderdaad, voor onze diensten betaal je per tijdseenheid, per uur of per sprint, maar met de juiste samenwerking krijg je zoveel meer...

Read more about

Other interesting posts

Lees ook eens

Sign up to our newsletter