Go!: So how do you start?

On this page you can find the steps you need to take in order to start with your /StayUnited solution.

Mailen vanuit het Platform

Vanuit het Platform worden mails verstuurd. Om er voor te zorgen dat deze mails goed aankomen bij je ontvangers is het noodzakelijk dat de volgende wijzigingen worden doorgevoerd in je DNS. Het is noodzakelijk dat je deze aanpassingen doorvoert in jullie DNS voordat je gebruikers kunt aanmaken of leden, collega’s, etc vraagt om zich aan te melden op de Community.  

Controleer bij E-mail > Domeinen of je SPF-record en je DKIM-record in orde zijn. Je vindt hier ook meer uitleg. 

Privacy statement

Als mensen zich registreren op jouw Community worden persoonsgegevens vastgelegd. Hierom is het nodig om hen te wijzen op de privacy statement van jullie organisatie. Grote kans dat je die al hebt, maar je moet dit ook vanuit de Community nog even kenbaar maken.

Hiervoor zijn twee manieren:

 1. Ga vanuit de Backend naar CMS. Open de pagina ‘Privacy’ onder de categorie ‘Verborgen pagina’s’ en plak je privacy statement in het artikel op deze pagina.

 2. Ga vanuit de Backend naar CMS. Open de pagina ‘Registratieformulier Community’ onder de categorie ‘Verborgen pagina’s’ en verander de url in het artikel op deze pagina, zodat deze verwijst naar een bestaande pagina op de website van je organisatie.

Backendgebruikers

Je kunt aan een aantal mensen een rol toekennen die beheer voeren over één of meerdere onderdelen in de backend van het Platform. Om iemand een rol toe te kennen doorloop je de volgende stappen:

 • Nodig je collega of collega’s uit om te gaan naar [organisatienaam].procurios.site en laat ze zichzelf aanmelden.
 • Je collega of collega’s staan nu in het CRM
 • Open de relatiekaart en kies ‘Backend gebruikers’ onder ‘Weergeven 
 • Klik op ‘Wijzigen’ en kies vervolgens de rol(len) die de gebruiker moet krijgen

App downloaden: 

In de app-stores kan je de Procurios App downloaden voor je mobiele telefoon of device:

Aan je deelnemers van de community moet je wel communiceren dat er een app beschikbaar is. Na het downloaden in de desbetreffende store kan de app worden geopend. Er wordt vervolgens gevraagd om een websiteadres. Dit is [organisatienaam].procurios.cloud.

Als je bent ingelogd zal de look and feel van de app zich aanpassen aan jouw organisatie. 

De layout en snelkoppelingen op het Home-scherm van de app kan de gebruiker met de rol community Manager zelf gemakkelijk aanpassen via het hoofdmenu in de backend. 

Chatfunctionaliteit / Mattermost

Binnen het Platform heb je nu ook de beschikking over een chatfunctionaliteit. Voor het inrichten daarvan moet er nog het volgende gebeuren:

 • Ga naar de frontend ([organisatienaam].procurios.site) en klik in het menu op ‘Chat’

 • Maak een account aan

 • Je ontvangt dan een bevestigingsmail

 • Bevestig het account en log nogmaals in

 • Maak een team aan met naam van je organisatie

 • Nodig nu je collega’s uit via de link die je nu in beeld ziet

Alles is ingericht en nu? 

Nodig je collega’s, leden of gebruikers van je community vooral uit om zich aan te melden en de Community te gaan gebruiken. Zorg dat je collega’s, leden of gebruikers uitnodigt om zich aan te melden op #######.procurios.site/community/registreren. Men krijgt op deze pagina een registratieformulier te zien. Vanaf het moment dat je mensen uitnodigt om zichzelf te registreren is het noodzakelijk dat je de aanmeldingen monitort.

Dit doe je op ######.procurios.cloud/profile/authorize. Hier zie je de aanmeldingen welke nog op goedkeuring wachten. Check de aanvraag en accordeer deze. Nu kunnen je collega’s, leden of gebruikers de Community ook echt gaan gebruiken 

Ik heb vragen, en nu?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je bij het ingebruik nemen van het Platform vragen hebt. De meeste vragen hebben wij opgenomen in ons Helpcentrum. Kijk of je hier wellicht het antwoord op je vraag kunt achterhalen. Mocht je er niet uitkomen dan kan je ons via het Helpcentrum een vraag stellen. Telefonische support is niet inbegrepen bij de Oplossing /StayUnited. Mocht je wel graag telefonische support wensen, laat het ons dan weten. Wij zullen je dan een passende oplossing bieden. 

Succes met het verenigen van jouw achterban!

Sign up to our newsletter