24 January 2018 Jennifer Lie Fong 3 minute read

Meer vrienden en familie op Facebook: hoe blijf je ons volgen?

Binnenkort zal je nieuwsoverzicht op Facebook er weer ander uitzien. Het platform heeft namelijk besloten de berichten van je vrienden en familie weer voorrang te geven op de posts van media en bedrijven. Hoe zit dit en hoe blijf je toch op de hoogte van Procurios nieuws op Facebook?

Focus voor 2018

One of our big focus areas for 2018 is making sure the time we all spend on Facebook is time well spent.

Zo begint Mark Zuckerberg op 11 januari zijn post over de grote veranderingen die gaan plaatsvinden op het platform dat inmiddels bijna 2 miljard maandelijks actieve gebruikers heeft.

De afgelopen periode heeft Facebook veel feedback gekregen over posts van bedrijven, merken en media die teveel de overhand hebben op het platform. Zo erg zelfs, dat de persoonlijke berichten van je vrienden en familie worden ondergesneeuwd door posts van de Albert Heijn, Zalando en NOS. Natuurlijk is dit logisch te verklaren: o.a. video is zeer gewilde en vaak publieke content en grote bedrijven posten vaker een status update dan je nichtje uit Groningen. Op die manier verdwijnt al het nieuws dat je nichtje wél plaatst bijna uit je overzicht.

Betekenisvolle interactie

De balans tussen persoonlijke en publieke content is daarom ver te zoeken, zodat je steeds minder het gevoel hebt dat je nog enige connectie hebt met je Facebookvrienden.

Om ervoor te zorgen dat jij je tijd op Facebook op waardevolle wijze doorbrengt, zorgen Zuckerberg’s productteams ervoor dat je binnenkort meer updates van je vrienden, familie en groepen op je nieuwsoverzicht terug zal zien. Binnen enkele weken zul je dus minder publieke content zien: minder Albert Heijn, Zalando en NOS. Sterker nog, de publieke content die je wél zult zien van bedrijven dient te voldoen aan een nieuw criterium: de posts moeten betekenisvolle interactie stimuleren tussen mensen.

Dit betekent dat wanneer je als bedrijf een update plaatst, deze moet helpen om een gesprek te starten tussen je volgers om in het nieuwsoverzicht van je volgers te verschijnen. En interactie kan op verschillende manier gestimuleerd worden: je kunt een vraag stellen over een belangrijk onderwerp of je volgers betrekken bij je activiteiten, door bijvoorbeeld een livevideo of een poll. Op die manier hoopt Facebook dat de tijd van je volgers op het platform minder passief zal zijn en dat er meer ruimte komt voor interactie.

Community

Bedrijven, merken en nieuwspagina’s kunnen dit natuurlijk zien als nadelig, maar het is ook een uitdaging om van je groep volgers op Facebook daadwerkelijk een community te maken. Het is een kans om meer stem te geven aan je publiek, om je publiek direct aan te spreken en zelfs om hen meer te betrekken bij de ontwikkeling van je product, dienst of boodschap. Het zal even uitproberen zijn, maar pak het goed aan en je hebt een veel duurzamere relatie met je volgers op Facebook!

Hoe blijf je Procurios volgen?

Toch zal het even wennen zijn en willen ook wij onze volgers graag op de hoogte blijven houden van belangrijk nieuws (of gewoon grappige borrelpics) binnen Procurios. Wil je dus nog steeds onze (marketing)blogs lezen, weten welke nieuwe organisatie met ons in zee gaat of andere nieuwe ontwikkelingen over ons platform bijhouden? Doe dan het volgende:

Mobiel

  1. Ga op je mobiel naar de Procurios Facebookpagina
  2. Klik op onze pagina op ‘Volgen’
  3. Klik vervolgens onder het kopje ‘In je nieuwsoverzicht’ op ‘Als eerste weergeven'

Laptop

  1. Ga op je desktop/laptop naar de Procurios Facebookpagina
  2. Klik op onze pagina op ‘Volgend’
  3. Klik vervolgens ‘Als eerste weergeven’ aan

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter