Een band opbouwen met je donateurs is nodig voor terugkerende donaties.

14 December 2023 Procurios 3 minute read

Ons CRM als donateursadministratie optimalisatie voor jouw klant in de goede doelenmarkt

Je bent werkzaam in een rol waarbij je jouw klanten helpt. Helpen is dus waarschijnlijk iets dat in je DNA zit. Ik snap dat wel, want ook ik help graag mensen. Helpen is ook elkaar ondersteunen. Hiervoor zoek ik verbinding met jou en je netwerk.

Heb jij klanten in de goede doelensector?

Vragen je klanten je wel eens om advies over de manier waarop ze het beste hun donateursgegevens kunnen vastleggen? Heb je het met je klanten wel eens over hoe ze het beste relatiedata kunnen opslaan of over een goed CRM? Misschien hebben jullie het ook wel eens over al die verschillende werkzaamheden die verricht moeten worden. Donateursadministratie en mailtjes om een donateur te bedanken. En wat dacht je van regelmatig nieuwsbrieven verzenden?

Het nut van een goed CRM

Op welke manier je relatiedata en donateursadministratie ook verzamelt, het is van belang dat wordt vastgelegd wie de klant is en wat zijn interesses en voorkeuren zijn. Dit kan op allerlei manieren; op de old fashioned way in een rolodex, in een Excelsheet of in een willekeurig CRM-pakket. 

Het nut van binding hebben met je donateur 

Als fondsenwervende organisatie is het natuurlijk belangrijk dat je binding hebt met je donateurs. Als die er niet is, dan zal een opeenvolgende donatie vermoedelijk niet aan de orde zijn. Een donateur moet zich verbonden voelen met de organisatie of het fonds waaraan hij doneert. Het is dan ook belangrijk dat je de donateurs gericht en goed op de hoogte houdt. Dat je communiceert waar jouw organisatie mee bezig is en hoe het met het fonds gaat waaraan de donateur geld heeft gegeven.

Product fundraising: CRM en nog veel meer

Met Procurios Fundraising creëer je inzicht, verzamel je donaties en laat je de wereld weten waar je voor staat. Je vindt er al je werkzaamheden op één plek en de implementatie kun je compleet zelf inrichten voor jouw doelen. Kortom, fundraising is alles wat je als moderne fondsenwerver nodig hebt binnen één platform. Het CRM is het hart van je organisatie. Daaromheen vind je onder andere de modules Mailing, CMS, Giftadministratie, Bijeenkomsten, Community en Blogs, waarmee je kunt uitbreiden.

Donateursadministratie: de voordelen van effectieve aanpak

Een doordachte aanpak van donateursadministratie vormt de ruggengraat van een succesvolle fondsenwerving. Door donateursgegevens gestructureerd te beheren, kun je niet alleen de betrokkenheid van je donateurs vergroten, maar ook waardevolle inzichten genereren. Een effectief CRM-systeem, zoals Procurios Fundraising, biedt dan een geïntegreerde oplossing. Hiermee kun je niet alleen eenvoudig contactgegevens vastleggen, maar ook de interacties en voorkeuren van donateurs analyseren. Dat zorgt voor een meer gepersonaliseerde communicatie, waardoor donateurs zich sterker verbonden voelen met jouw organisatie. Kortom, een effectieve aanpak van donateursadministratie is essentieel voor het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met je donateurs. En dat helpt jouw klant weer vooruit.

Donateursadministratie werkwijze

Een gestroomlijnde donateursadministratie is de sleutel tot succes in fondsenwerving. Met Procurios Fundraising kun je eenvoudig de donateursgegevens beheren en de interacties analyseren. De intuïtieve werkwijze maakt het mogelijk om efficiënt te opereren, van geautomatiseerde bedankmails tot het versturen van relevante nieuwsbrieven. Zo leg je niet alleen nauwkeurig informatie vast, maar benut je ook de kracht van geautomatiseerde processen voor een effectieve en tijdbesparende donateursadministratie.

Laten we kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen

Ben je benieuwd geworden hoe jij jouw donateursadministratie kan optimaliseren met Fundraising? Neem gerust contact met ons op, we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen!

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Lees dan eens de klantverhalen.

Read more about

Other interesting posts

Sign up to our newsletter