Winnaars ticketactie!

Winnaarstickets2.jpg13 juli 2017

Begin juni hebben we een winactie opgezet ter ere van het 50.000e ticket dat binnenkwam bij de Servicedesk. Al snel kwamen er reacties binnen en er zaten héél, veel leuke tussen! Na lang wikken en wegen, hebben we eindelijk 1 (of 2 dan) winnaar(s) gekozen!

Voor een ticket hoort een ticket, dachten wij. Daarom gaven we de leukste inzending van de winactie twee tickets weg naar een geheime bestemming via verrassingsreisbureau Srps.me.

De reacties liepen erg uiteen, maar we denken dat we de perfecte balans gevonden hebben! Stiekem vielen ze vooral op met hun originele versie, die we voor nu even intern zullen houden ;) Want vooral hun serieuze antwoorden beschouwen wij als fijne en waardevolle feedback, die ons verder gaat helpen in het vormen van de dienstverlening op maat die we willen bieden.

Omschrijf in 3 zinnen wat jij van Procurios vindt:

Multidisciplinair team bestaande uit vier mannen die iedere uitdaging aan gaan en oprecht passie hebben voor hun vak!!

Procurios denkt mee over oplossingen die makkelijk én snel te implementeren zijn, zodat je na één sprintweek al een werkbaar resultaat hebt.

Omschrijf jouw beste oplossing voor ons platform!:

Graag zouden we hulp willen bij het creëren van draagvlak binnen onze eigen organisatie. Er is veel kennis binnen Procurios en het zou enorm helpen als onze organisatie daar van op de hoogte is, vanuit de bron zelf. 

Een ander idee is om een soort intervisie te organiseren waarbij Product Owners van verschillende organisaties samenkomen om te testen en te bespreken hoe met het Product Ownership om te gaan.

Automatische integratie van nieuwe updates!

Lotte en Danielle van Jong Ondernemen, de mannen op sokken en de marketingdames van Procurios wensen jullie alvast een heel toffe trip toe!

« Terug