Even voorstellen...

Elmanieuws.png27 juli 2017

Onlangs is Elma bij ons gestart als Interaction Designer. Eerder werkte ze als Front-end Developer in de E-commerce branche, maar was toch op zoek naar iets meer ruimte voor haar creativiteit.

ICT en Mediadesign

Afkomstig uit Zuid-Limburg, heeft Elma inmiddels bijna alle uiterste hoeken van ons land gezien. In Eindhoven volgde ze de opleiding ICT, met als afstudeerrichting Mediadesign. Na haar afstuderen was in ieder geval het volgende duidelijk: iets creatiefs doen en dan het liefst in combinatie met computers! Elma is namelijk naast volleybal, Netflix en bakken, ook gek op gaming. Door die combinatie kwam ze al snel terecht bij een reclamebureau, waar ze zich een tijdje op vrijwillige basis bezig heeft gehouden met het aanpassen en inrichten van websites en CMS-systemen.

Voor een baan waar ze tegelijkertijd kon leren én werkervaring op kon doen, is ze vervolgens verhuisd naar Groningen. Daar kon ze namelijk aan de slag als Front-end Developer voor Wordpress websites.

Meer ruimte voor vormgeving

Na een poosje heeft Elma weer haar spullen gepakt, ditmaal voor een enkeltje Utrecht, waar ze kon werken als Front-end Developer in de E-commerce. Ze bouwde daar webshops, die vervolgens meestal door externe designpartijen werden 'aangekleed'. Als Front-ender kijk je namelijk met een technisch oogpunt naar het design, maar naar het ontwerpen zelf niet. Dus op het gebied van creatieve vormgeving kon zij haar ei niet helemaal kwijt.

Ook bij Procurios worden webshops gemaakt, maar is er voor Elma ook zat ruimte voor design, actief meedenken en creativiteit. Ze gaat hier aan de slag met webdesign, maar blijft ook nog meedenken over het bouwen. De perfecte gelegenheid dus om een kleine switch in haar loopbaan te maken: van puur Front-end Developement naar Interaction Design (met Front-End on the side). Haar passie ligt immers bij vormgeven en Procurios biedt haar de kans om deze kant van het werk te onderzoeken, ontwikkelen en uit te voeren.

(Bijna) klant bij ons? Binnenkort zul je wellicht met Elma aan de slag gaan om jouw probleem om te zetten in een mooie oplossing!

Ook werken bij Procurios?

Wil je net als Elma bij Procurios aan de slag als Interaction Designer? Of juist als Front-end Developer of Junior Developer? Check dan Bonque of onze eigen vacaturepagina. Natuurlijk staan wij ook altijd open voor talent waar (nog) niemand om heeft gevraagd, dus heb je iets te bieden? Laat het even weten, ook dan maken we graag kennis met je! 

« Terug