Betaalbare marketing tips voor je vereniging!

Als vereniging beschik je niet altijd over het allergrootste budget. Dit betekent niet dat je geen marketing activiteiten kan uitvoeren, integendeel zelfs! Als marketeer kan je juist je creativiteit gebruiken voor betaalbare oplossingen.

De consumentenmarkt is vreemd, heel vreemd zelfs. Hoeveel geld je ook uitgeeft aan marketing, je hebt nooit garantie dat je bericht bijvoorbeeld viraal gaat of een doel behaald, zoals verhoging van naamsbekendheid of stijging in aantal leden. Ondanks dat er genoeg betaalbare opties zijn, is een ruim marketingbudget altijd prettig, maar niet voor elke vereniging weggelegd.

Daarom is het als vereniging soms niet anders dan creatief met je budget omgaan. Er zijn altijd betaalbare manieren hoe je de doelgroep toch kunt bereiken.

Social media

Een absolute betaalbare must voor je vereniging is goed en actief gebruik maken van social media. Social media is een communicatiemiddel dat volledig gratis gebruikt kan worden door je vereniging. Nu is dit voor jou geen shock aangezien jouw vereniging natuurlijk allang actief is op social media, toch? Maar haal je ook echt het maximale uit het gebruik?

Om je bericht interessant te maken voor de lezer zal je niet alleen maar call to action berichten moeten plaatsen. De doelgroep wordt dit op een gegeven moment namelijk helemaal zat! Door af te wisselen met leuke, informerende of grappige berichten is er een goed balans tussen hun vraag naar amusement en jouw vraag naar nieuwe leden. Ook zal dit goed uit kunnen pakken voor je imago en naamsbekendheid.

 Met je kleine budget is er vast geen ruimte voor sponsoring/advertising? Dat is er wel zeker en we adviseren om deze manier van promotie echt te gebruiken! Voor Facebook sponsoring is er al de mogelijkheid om voor een heel klein bedrag je bericht te sponsoren, te segmenteren en een maximaal sponsorbedrag in te stellen. Zo kunnen de kosten nooit hoger worden dan je begrote budget.

 Daarnaast zijn de vele opties met wat je wilt bereiken met je bericht overzichtelijk en goed geformuleerd dus ook heel gebruiksvriendelijk. Deze manier van promotie zal je social media account een boost geven!

Is je vereniging al SEO proof?

Misschien ben je er al mee bekend maar er zijn zoveel verenigingen voor wie dit nog een compleet onbekend woord is, of er juist nog niet actief mee bezig zijn. Met SEO (Search Engine Optimization) heb je de mogelijkheid om je vereniging beter te positioneren in de zoekresultaten van Google. Door het gebruik van veel gezochte woorden kan je dus zorgen dat je makkelijker vindbaar bent voor mensen in de doelgroep.

 Zo kan het zijn dat je nu overal de woorden ‘klanten’ en ‘vereniging’ gebruikt, maar dat mensen zoeken naar een consumentenvereniging. De mensen zoeken hetzelfde, maar vinden jouw ''klanten vereniging'' niet doordat je het woord consumenten niet gebruikt.

 Je hebt veel gratis programma' s en sites waar je meer kunt leren over SEO gebruik,. Ook testen sommige sites hoe ''SEO proof'' je stuk tekst is zoals Webtexttool. Zo wordt de content op de website van je vereniging helemaal SEO proof.

Wees creatief!

Als echte marketeer heb je geleerd om creatief te denken, dus gebruik die eigenschap goed. Bij elke vereniging is er een andere trigger nodig om leden te werven. Probeer te zoeken naar wat jouw leden interessant vinden. Daarna komt het creatieve gedeelte om de hoek kijken...

Met de informatie kan je daar bijvoorbeeld blogs over schrijven, grapjes over maken of juist in vaktermen gaan praten. Hiermee trek je echt die doelgroep. Op een gegeven moment is de doelgroep om en zullen ze lid worden van je vereniging.

 

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Kevin.jpg

Kevin van den Eshof

Jong, leergierig en down to earth. Een echte voetballiefhebber!

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

  1. 23 oktober 2018Procurios bezocht het IFC 20180 reacties
  2. 29 juni 2018Een geïntegreerd platform voor patiëntenverenigingen0 reacties
  3. 12 juni 2014De (on)zin van Big Data voor verenigingsleden0 reacties
  4. 21 november 2018Wandelnet zet stappen met gekoppeld CRM en CMS0 reacties
  5. 05 november 2018Ontdek de kracht van jouw netwerk: peer-to-peer0 reacties