Engagement met je donateurs

Alles uit je donateurs halen is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend, maar waarom niet? Ken jij je donateurs en heb jij al een echte band opgebouwd? Het creëren van een band kan er namelijk wel voor zorgen dat een donateur meer geeft of zich langer aan je wil binden. Maar hoe krijg je zo’n band? Oftewel hoe creëer je die engagement met de donateur?

Wat is eigenlijk engagement?

Om te zorgen dat we op één lijn zitten, ga ik eerst uitleggen wat engagement is. In het Nederlands wordt het woord niet veel gebruikt, in het Engels betekent het verloving, maar ook nauwe betrokkenheid en loyaliteit. Wij vinden dat het ontzettend belangrijk is om met onze doelgroep te engagen, en dat onze klanten hetzelfde doen met hun doelgroep! Wij kunnen je helpen om betrokkenheid te creëren!

Een voorbeeld van betrokkenheid kan al een hele actieve achterban zijn op social media. Of een laag opzegpercentage van je vaste donateurs.

Hoe creëer je engagement met donateurs?

Waar en hoe wil je dit creëren? Dit is een belangrijke vraag die je jezelf van tevoren wilt stellen. Ben je geïnteresseerd in meer reacties onderaan een blog op je site of toch naar een hoger geefgedrag van je vaste donateurs of juist nieuwe vaste donateurs? Bij elk doel heb je een andere aanpak en andere hulpmiddelen.

1. Ken je doelgroep!

Het belangrijkste punt is om je doelgroep simpelweg te interesseren. Je moet ze door en door kennen wil je dit waar kunnen maken. Wat willen ze graag lezen, horen of zien van je als fonds? Dit kun je doen door zoveel mogelijk over je doelgroep te weten en het simpelweg te testen. Niemand kan van tevoren voorspellen of een filmpje of een foto beter werkt, je kunt dit wel inschatten. Durf in ieder geval te ontdekken, te proberen en zo resultaat te boeken.

Zorg dat je inzicht in klanten ook naar voren komt in je CRM. Sla er alle informatie in op die je nodig hebt om te weten wie je donateurs zijn en dus wie je doelgroep is. Het contact met je doelgroep wordt zo met een paar keer klikken een stuk persoonlijker. 

2. Engage zelf met de doelgroep

Like, deel en reageer op berichten die je tegenkomt op bijvoorbeeld social media of een forum. Zitten mensen met een vraag die jij kunt beantwoorden? Doe het! Let wel op dat dit niet als vervelend wordt ervaren. Reageer alleen op een persoon als hij of zij duidelijk een vraag stelt. Door de vraag te beantwoorden toon je je betrokkenheid naar die persoon, en hij of zij voelt zich ook meer betrokken bij jou!

Daarnaast is het delen van kennis aan de hand van blogs, nieuwsberichten en andere content ook ideaal om je doelgroep aan te spreken en te binden!

Door ons CRM bieden we hulp je doelgroep beter te leren kennen en zo ook meer engagement met je doelgroep te creëren. Lees de whitepaper ‘Aan de slag met online fondsenwerving’ voor meer informatie!

Meer informatie!

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Kevin.jpg

Kevin van den Eshof

Jong, leergierig en down to earth. Een echte voetballiefhebber!

Lees ook

  1. 03 maart 2011Nepal en de aantasting van mijn wereldbeeld12 reacties
  2. 05 november 20185 musthaves voor succesvolle storytelling door fondsenwervers0 reacties
  3. 01 november 20184 video’s die fondsenwervers zouden moeten maken0 reacties
  4. 23 oktober 2018Procurios bezocht het IFC 20180 reacties
  5. 09 januari 2019Fundraisers Alliance Belgium gaat samenwerken met Procurios0 reacties

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief