1. In 2016 wezen we jullie op de voordelen van het gebruik van Google Ad Grants voor non-profit organisaties. Binnen  dit speciaal opgezette programma stelt Google een advertentiebudget binnen AdWords beschikbaar tot maximaal $100.000 per maand, waardoor non-profit organisaties verkeer naar hun website kunnen halen. In het najaar van 2017 gaf Google aan dat er vanaf 1 januari 2018 nieuwe algemene voorwaarden gelden voor het programma.

 2. Van sponsorloop naar online community

  Fondsenwervers zijn goed in het binnenhalen van nieuwe donateurs en het loyaler maken van bestaande donateurs. Vroeger gebeurde dit allemaal offline, zonder internet. Je organiseerde een sponsorloop, ging langs de deuren met een collectiebus of verkocht merchandise tijdens een evenement. Maar je nieuwe donateurs zijn nu online en verwachten dat jij dat ook bent. Het is daarom nu tijd om je marketing activiteiten uit te breiden (of misschien zelfs wel helemaal over te zetten) naar online.

   

 3. Wist je dat je als stichting, fonds of verenging gebruik kunt maken van gratis Adwords advertentiebudget? Google heeft een programma voor non-profit organisaties: Google Grants. Als je je hiervoor aanmeldt, krijg je ruim €8500 per maand ($10.000) aan advertentiebudget. Op deze manier laat je nog meer mensen kennis maken met jouw doel en haal je meer donaties binnen. Je krijgt dit bedrag natuurlijk niet zo maar. Hieronder lees je wat je hiervoor moet doen.

 4. Er is een nieuwe SEO tool op de markt: KeywordMate. De tool werd in 2,5 jaar ontwikkeld samen met de Universiteit van Twente. Op de homepage van KeywordMate wordt een mooie belofte gedaan: je hoeft niet meer te gokken wat jouw top-10 van zoekwoorden is, met de tool weet je het zeker. Ook bespaar je tot 99% van je tijd met het vinden van de juiste zoekwoorden en creëer je succesvollere SEO campagnes.

  Klinkt goed? Dat vinden wij ook. Daarom testen we KeywordMate uit, om te kijken of de beloftes worden waargemaakt.

 5. Je hebt 'm misschien al eens bewust of onbewust voorbij zien komen tijdens het zoeken, de knowledge graph. Google introduceerde de kenniskaart, zoals hij in het Nederlands heet, eind 2013 in Nederland. Met de knowledge graph wil Google je nog sneller antwoord geven op je vraag of zoekopdracht. Hoe ze dat doen en hoe jij er gebruik van kunt maken, lees je hieronder.  

 6. Het vinden van zoekwoorden die voor jouw bedrijf het beste werken, is de sleutel tot online succes en conversie. Deze zoektocht kost wel tijd; je bent niet klaar met een uurtje zoeken op Google. Je zult grondig zoekwoorden onderzoek moeten doen en daarna ben je veel bezig met onderhoud. Maar dat harde werken wordt natuurlijk beloond met geïnteresseerde bezoekers op jouw website. In deze blogpost vertellen we je, stap voor stap, hoe je het zoekwoorden onderzoek kunt aanpakken. 

 7. Is jouw site nog niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten? Dan is het nu tijd voor actie!

  Google heeft aangekondigd vanaf 21 april websites die ‘mobile-friendly’ zijn hoger te waarderen. Het is dus slim ervoor te zorgen dat je website geschikt is voor mobiel gebruik. Een website die niet responsive is zal lager terecht komen in de zoekresultaten van Google.

 8. Om zoekmachine optimalisatie toe te passen op je website, is het belangrijk dat je weet hoe Google kijkt naar je website. Hiervoor gebruik je Google Webmaster Tools. In dit laatste deel van onze analyticstour leggen we je uit wat je allemaal kan met deze tool en hoe je er optimaal gebruik van maakt.

 9. In dit achtste deel van onze Analyticstour laat ik je zien hoe je tijd bespaart op je periodieke rapportage. Met een paar klikken laat je een rapport met een bepaalde frequentie toekomt in je mailbox.

 10. Zoals eerder aangekondigd gaan we Google Analytics nader bekijken. In dit 1e deel gaan we terug in de tijd. Waar komt de nood aan inzicht in het gebruik van je website eigenlijk vandaan? Hoe is dat ontstaan en gegroeid?

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief