In beweging met Milieudefensie

Goed nieuws: vorige week bracht Procurios een bezoekje aan Amsterdam en daar werd het glas geheven op de nieuwe samenwerking met Milieudefensie! Milieudefensie heeft momenteel bijna 90.000 leden en donateurs en 65 afdelingen verspreid door het land. Samen zetten zij zich in voor een duurzaam en eerlijk Nederland. Eerder dit jaar begon hun zoektocht naar een nieuwe softwareleverancier en Procurios is erg blij om bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van de vereniging. Na het proosten was het tijd voor een kort gesprek met directeur Donald Pols:

Milieudefensie werkt sinds 1971 aan mogelijkheden voor Nederlandse burgers om invloed uit te oefenen op beleidsprocessen die te maken hebben met het milieu en sinds vorig jar meer specifiek op klimaatverandering. Zij richten zich hierbij op de thema’s mobiliteit, voedsel, economie, energie en bossen. Hun achterban bestaat uit zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de samenleving, op lokaal en landelijk gebied, maar ook wereldwijd als lid van Friends of the Earth International. Kortom; iedereen die zijn steentje bij wil dragen om de bijdrage van Nederland aan klimaatverandering terug te brengen naar nul.    

Iedereen betrokken

In september organiseerde Milieudefensie bijvoorbeeld de landelijke bel-je-supermarktactie. “Sommige mensen zijn niet alleen lid, maar ook actief in de gemeenteraad om op die manier bij te dragen aan beleidsveranderingen. Maar bij Milieudefensie willen we graag dat iedereen een rol kan spelen binnen een klimaatvriendelijk Nederland,” vertelt Donald. “Dit is noodzaak wanneer je wilt dat de omschakeling naar een klimaatvriendelijke economie daadwerkelijk tot stand komt. Om die reden zijn wij altijd op zoek naar verschillende mogelijkheden om mensen invloed te laten uitoefenen op beleidsontwikkelingen. Wat best lastig is, aangezien klimaat en milieu heel technische, allesomvattende onderwerpen kunnen zijn. Bij de actie bel-je- supermarkt zie je heel goed dat we de burgers van Nederland centraal stellen: wij roepen hiermee iedereen - burger of gemeenteraadslid - op om met ons mee de supermarkten onder druk te zetten om alleen nog duurzame melk in hun schappen te plaatsen. Zo houden we iedereen betrokken en kunnen we de meeste impact maken.” En met succes; op 16 september belden honderden mensen de servicelijn van hun supermarkt om een klacht in te dienen over de niet-duurzame melk in de winkels, met als doel de supermarkten in beweging te krijgen.

Foto door Marieke Wijntjes

Moment van bezinning

“Begin dit jaar werd bekend dat het contract bij onze huidige leverancier niet meer verlengd kon worden en dat was een moment van bezinning. Ons doel is de komende jarenruim boven de 90.000 leden uit te komen en daarvoor hebben we tools nodig die ons helpen. Binnen de organisatie hebben we onszelf daarom wat vragen gesteld. Wat is onze visie op CRM? Welke software kan ons helpen om onze visie te ondersteunen? Welk systeem gebruiken andere organisaties om ons heen? Wat moeten we kunnen met de nieuwe software om onze doelen te behalen?”

Om de mogelijkheden goed in beeld te krijgen, bracht Manager Bedrijfsvoering Ellen Hondeveld samen met het projectteam CRM bezoeken aan politieke partijen en goede doelen. Mede door te kijken naar dezelfde soort organisaties, waar zij mee werkten en welke voorwaarden zij handhaafden, is er een eisenpakket binnen Milieudefensie tot stand gekomen. Daarnaast was er nog een punt om in overweging te nemen: "Eén van de uitgangspunten van de vereniging is het werken met open source, tenzij een closed source oplossing beter aansluit bij de wensen en eisen. Voor CRM is nu dus niet gekozen voor open source, omdat we overtuigd zijn dat Procurios ons meer kan bieden dan andere oplossingen."

Leuke bonus

Donald: “We zijn op zoek gegaan naar een systeem dat actiever aansluit op onze strategische doelstelling om een echte beweging op te bouwen. Het persoonlijker maken van het contact met onze leden staat hierbij voorop.” De visie van Milieudefensie, een eerlijke omschakeling, betekent namelijk het meenemen van de hele Nederlandse samenleving. “Dit betekent ook dat wij verschillende groepen binnen de samenleving moeten benaderen: we vullen dat in eerste instantie in vanuit sociaal economisch vlak, maar uiteindelijk ook vanuit demografisch en geografisch perspectief. Op basis van de inhoudelijk technische kwaliteiten van onder andere het CRM van Procurios in combinatie met de aanwezige marketing functionaliteiten, kon de knoop worden doorgehakt.”
Milieudefensie speelt al een tijdje met het idee om aan de slag te gaan met Agile werkmethoden, waaronder Scrum. “Dat Procurios met Scrum werkt, is voor ons daarom een goede manier om daar meer ervaring mee op te doen,” zegt Donald. “Dus dat is een leuke bonus.”

Lees hoe andere klanten Scrum ervaren

Neem direct contact op

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

JenniferLF.jpg

Jennifer Lie Fong

Schrijven, organiseren en zelf uitvinden, met als doel om maatschappij & digitale technologie samen te brengen.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

  1. 03 maart 2011Nepal en de aantasting van mijn wereldbeeld12 reacties
  2. 26 juni 2018Wat is een CRM?0 reacties
  3. 01 februari 2018Procurios voor Bart's Bikkels!0 reacties
  4. 17 januari 2018Veranderingen binnen Google Ad Grants in 20180 reacties
  5. 11 december 2017Zegt het voort: de giftenaftrek blijft!0 reacties