Fondsenwerving

Breng in 5 stappen je donateursreis in kaart

1 juli 2024 Procurios 3 minuten lezen

Voor goede doelen is het cruciaal om inzicht te krijgen in hun donateurs. Dat stelt ze namelijk in staat om gerichte en gepersonaliseerde communicatie te ontwikkelen wat de betrokkenheid en loyaliteit van donateurs vergroot. Zo wordt het makkelijker om bestaande donateurs te behouden, maar ook om nieuwe te werven.

Bovendien biedt inzicht in donateurs de mogelijkheid om trends en patronen in donaties te analyseren. Daardoor kun je als goededoelenorganisatie effectiever strategieën ontwikkelen voor fondsenwerving en campagnes plannen op momenten en manieren die het meest waarschijnlijk succesvol zijn. Doordat je de overwegingen en voorkeuren van je donateurs beter kent, kun je bovendien campagnes creëren die je doelgroep meer aanspreken.

Waarom is een donateursreis belangrijk?

Een donateursreis leent zich goed om inzicht te krijgen in donateurs, omdat het een gestructureerde en stapsgewijze benadering biedt voor het begrijpen van gedrag, behoeften en motivatie. Zo’n reis, die de verschillende fasen van interactie tussen donateurs en jouw organisatie beschrijft, helpt bij het identificeren van cruciale contactpunten en -momenten.

Door iedere fase van de donateursreis te analyseren, van het eerste contact tot langdurige betrokkenheid, kun je gedetailleerde informatie verzamelen over wat mensen aantrekt in jouw organisatie, wat hen motiveert om te geven en wat hen doet besluiten om betrokken te blijven. Dit inzicht maakt het mogelijk om meer gerichte en effectieve communicatie- en marketingstrategieën te ontwikkelen. Maar hoe breng je zo’n donateursreis nou in kaart?

De reis in kaart brengen

1.  Definieer je doelstelling

Wat wil je bereiken met het in kaart brengen van je donateurs? Wil je meer donaties ophalen? De betrokkenheid van je donateurs vergroten? Of de loyaliteit van donateurs verhogen? Wanneer je je doelen kent, kun je je onderzoek en analyse hierop afstemmen.

2.  Verzamel gegevens

Breng alle mogelijke contactpunten in kaart waar donateurs interactie hebben met jouw organisatie. Verzamel ook gegevens uit je CRM-platform over donatiebedrag, frequentie van donaties, demografische gegevens, interesses en interactiegeschiedenis. Vervolgens kun je door middel van een enquête snel en eenvoudig feedback verzamelen van een groot aantal donateurs. Analyseer bijvoorbeeld ook website- en social media-statistieken. Je kunt ook overwegen om een aantal donateurs persoonlijk te interviewen om zo nog dieper in te kunnen gaan op hun ervaringen, wensen en pijnpunten. 

3.  Analyseer de data

Zodra je bovenstaande gegevens hebt verzameld, is het tijd om ze te analyseren. Zoek naar patronen en trends die je kunnen helpen de verschillende fasen van de donateursreis te identificeren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende fasen: bewustwording, interesse, overweging, beslissing, actie, retentie, loyaliteit, ambassadeurschap. 

4.  Maak de donateursreis inzichtelijk

Gebruik de inzichten uit je verzamelde data om een visuele weergave te maken van de ledenreis. Deze kaart moet de verschillende fasen van de reis weergeven, evenals de pijnpunten en knelpunten die leden kunnen ervaren. Er zijn verschillende online tools beschikbaar om zo’n visuele kaart te maken, zoals Lucidchart, Miro of Canva

5.  Deel je bevindingen en blijf evalueren

Het is belangrijk om je inzichten te delen met je collega’s binnen de organisatie. Gebruik je inzichten om je fondsenwervingsstrategie te verbeteren en betrokkenheid van donateurs te vergroten. Een donateursreis is continu in beweging, daarom is het belangrijk om je bevindingen regelmatig tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen.

Andere interessante artikelen

Lees ook eens

Blijf op de hoogte

Ontvang nieuwe kennisartikelen, klantverhalen en productupdates in je mailbox

Je kunt je op ieder moment uitschrijven