Responsive Mailings: Waarom de helft van jouw ontvangers een nieuwsbrief niet goed kan lezen

Nieuwsbrieven worden steeds meer op mobiele apparaten geopend. Op dit moment is dat maar liefst 47%. Het is daarom verstandig om je sjablonen hierop aan te passen.

Eerder schreven we al over responsive websites. Je wilt jouw bezoekers een optimale ervaring geven. Ongeacht het apparaat waarmee ze jouw site bezoeken.

Bij nieuwsbrieven is dat niet anders. Jouw doelgroep wilt op ieder device jouw mailing comfortabel lezen. Als dit niet goed is geregeld, moet de ontvanger bijvoorbeeld van links naar rechts scrollen of zijn letters te klein.

Niet responsive

Het is niet mogelijk een e-mailsjabloon écht responsive te maken voor al je ontvangers. Zo ondersteunt de mobiele Gmail-app of de iPhone Mailbox-app geen responsive user interface. Kort gezegd, een nieuwsbrief 'responst' dus niet in alle mobiele apps.

Wel leesbaar

Wél hebben we een manier waarop e-mail goed leesbaar wordt op verschillende devices. Daarmee is jouw mailing dus óók onderweg goed leesbaar op een mobiel of tablet. Bij het opzetten van het sjabloon gebruiken we alle middelen die binnen de techniek mogelijk zijn. Zodat het voor de verschillende soorten (mobiele) ontvangers zo leesbaar mogelijk wordt.

E-mail op desktop en op mobiel
Bron: litmus.com

Hoe doen wij dit?

De regels voor het uitwerken van een website sjabloon gelden niet voor een e-mail sjabloon. Daarnaast hebben sommige e-mail clients 'last' van specifieke eigenaardigheden. Zo negeert de Gmail app ingestelde breedtes of voegt Outlook zelf enters toe in lange e-mails. We houden hier rekening mee bij de ontwikkeling van nieuwsbrief-sjablonen.

Om alles toch zo goed mogelijk te laten werken, ontwikkelen we sjablonen van groot naar klein. Desktop first en maken we gebruik van technieken die werken bij de specifieke verschillende clients.

Zijn jouw nieuwsbrieven al goed leesbaar op mobiel?

Misschien zijn jullie e-mailsjablonen op dit moment niet goed leesbaar op mobiele devices. Heb je er interesse in dat wij hier eens naar kijken? Neem dan even contact met ons op.

Labels:

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Rogier

Rogier van den Berg

Internetenthousiasteling en -professional, levensgenieter, gadgetfreak, getrouwd, papa en woont in Utrecht. Ik vertaal de wens van onze klanten naar onze oplossingen.

Voordat je verder gaat ...

Met onze nieuwsbrief houden we je maandelijks op de hoogte van de mogelijkheden van het Procurios Platform en de ontwikkelingen in de markt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees ook

  1. 01 oktober 2010Webrichtlijnen zijn overrated48 reacties
  2. 03 maart 2011Nepal en de aantasting van mijn wereldbeeld12 reacties
  3. 06 september 2010Social Media Monitoring in de praktijk6 reacties
  4. 28 januari 2015Laat anderen jouw wachtwoord niet raden: Twee factoren waarmee je veiliger inlogt0 reacties
  5. 24 september 2014Zo bouwden we ons CRM, een kijkje achter de schermen0 reacties