VODN

Door het Procurios platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, etc.

Jeffrey Teggelove algemeen secretaris bij VODN

September 2017: "Het grootste voordeel was namelijk dat alles binnen het platform geïntegreerd is"

De doelstelling van de Verenigde Opel Dealers Nederland is al vele jaren tweeledig. Enerzijds is vanuit de vereniging de belangenbehartiging van de leden richting externe partijen zoals Opel Nederland een belangrijk speerpunt, naast het sociale interactieve aspect van een ledenverband. Anderzijds heeft de Holding Samenwerkende Dealers (HSD) het helpen van leden met geld verdienen als doel. Dit gebeurd middels een leveringsprogramma dat bijdraagt aan de collectieve toegevoegde waarde en strategische winstgevendheid van de HSD Franchisenemers, maar in het bijzonder de Opel Dealers in Nederland. VODN is met Procurios het Scrum-avontuur aangegaan.

  • 150 Vestigingen
  • 150 Leden
  • 5 Medewerkers

Geïntegreerd platform

“Voorheen werkten we met een los CRM systeem, een los CMS en een exchange server. De website zelf was altijd een issue; om de zoveel jaar moest je weer flink investeren in een upgrade van je website. En omdat niks gekoppeld was, was het dan elke keer weer flink wat werk om alle programma’s met elkaar te integreren,” vertelt Jeffrey. “Kortom, je had steeds het gevoel dat je achter de techniek aanliep en bij VODN ontstond de wens om tot een totaaloplossing te komen.”

Het grootste voordeel was namelijk dat alles binnen het platform geïntegreerd is

“Rond die tijd werden er steeds meer geïntegreerde oplossingen aangeboden. Ook Procurios kwamen we zo tegen. Met het team hebben we toen een aantal leveranciers bezocht en uiteindelijk bleven er twee aanbieders over, waaronder Procurios. Voorheen hadden wij natuurlijk onze wensen en ideale werkomgeving op papier gezet. Op basis daarvan heerste al snel de algemene consensus om met Procurios verder te gaan. Het grootste voordeel is namelijk dat alles binnen het platform geïntegreerd is, alle programma’s werken samen met elkaar. Daarnaast werkt Procurios met Google. Op basis daarvan zijn wij ook overgestapt naar Gmail en hebben wij uiteindelijk onze gehele automatisering in de cloud gezet, waaronder onze telefooncentrale.”

 

De wereld van Scrum

“Toen wij in 2012 begonnen bij Procurios, werd er nog niet gewerkt volgens de Scrum methodiek. We hoefden toen ook nog niet fysiek aanwezig te zijn om samen te werken aan de implementatie. Nu merk je echter wel dat het één en ander flink geprofessionaliseerd is. Aan de ene kant is dit voor ons iets minder flexibel: eerder was je vrijer in je werkwijze en kon je even snel ‘dingetjes’ regelen, maar dat kan nu niet meer. De agenda van Procurios zit een stuk voller en je moet als klant goed op een rij hebben wat je precies wilt laten maken. Maar de voordelen hiervan wegen nu zeker op tegen hoe het eerder ging. Je kunt nu eenmaal niet op de oude manier blijven werken om te groeien, dus ik begrijp zeker dat Procurios voor deze werkwijze kiest. Het was voor ons bovenal erg interessant om de wereld van Scrum te leren kennen.”

Je kunt nu eenmaal niet op de oude manier blijven werken om te groeien

“Voordat we een sprint ingaan, inventariseer ik bij mijn collega’s hoe zij het proces dat onderwerp van de sprint is, het liefst zien ingericht. Meestal hebben de Procurioten dan zelf nog ideeën om het op een andere manier aan te pakken. Zo heb ik het ook het liefst en van specialisten verwacht ik ook dat zij het beter dan wij.”

VODN is al een tijdje klant bij Procurios en heeft daardoor ook wat teamwisselingen meegemaakt. De laatste sprint was afgelopen juli: “Het team van vorig jaar was erg hecht en dit jaar werkten we met jonge starters die net begonnen waren. Zij hadden wel wat extra behoefte aan begeleiding, maar wat zij hebben opgeleverd is echt super. Daar zijn we heel dankbaar voor. Het aantal punten dat uit die sprintweek is opgeleverd, is meer dan verwacht, dus we zijn zeer tevreden.”

Vereniging made easy

Bij VODN werken allevijf medewerkers met de producten CRM, CMS (websitebeheer), Meetings&Events en Mailings van Procurios. “Vooral het product Meeting&Events gebruiken we als vereniging bijna iedere dag,” vertelt Jeffrey. “We hebben namelijk veel vergaderingen. Onze leden, de Opel dealers, loggen in op Intranet waar ze alle vergaderverslagen, vergaderdata en het verenigingsnieuws kunnen vinden. Daarnaast sturen we ook regelmatig een nieuwsbrief uit. Voor VODN houden we echt de verenigingsaspecten aan; voor HSD richten we ons op het commerciële nieuws, tips & tricks en andere berichten.”

Omdat alles zo sterk geautomatiseerd is, kunnen wij een stuk efficiënter werken.

“Door het platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, enzovoorts. Tijdens de één-na-laatste sprint hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan het automatiseren van het vergaderproces met agenda, vergaderstukken en notulen en ook aan een koppeling tussen het boekhoudpakket en de ledenadministratie. Het klinkt simpel, maar door die toevoeging en omdat alles zo sterk geautomatiseerd is, kunnen wij een stuk efficiënter werken.”

Tip voor verenigingen

“Bij andere verenigingen geef ik regelmatig aan dat we voorheen elke 2 jaar een andere leverancier hadden. Nu zitten we inmiddels al zo’n 5 jaar bij Procurios. We zijn zeer tevreden!” Jeffrey heeft nog wel een tip voor andere verenigingen die een samenwerking met Procurios overwegen: “Maak van tevoren samen met een aantal collega’s een goede lijst van basisvereisten waar een platform aan moet voldoen. Op die manier ga je een stuk makkelijker het traject in.”

Klantverhalen: Dit vinden onze klanten van het Procurios platform

Raimond Fifis bij MOS

We houden meer energie over voor inhoudelijke zaken die bijdragen aan een toekomstbestendige vereniging

Profielfoto van Raimond Fifis
Raimond Fifis directeur bij MOS

Marjan Sewradj bij KNCV

We hebben een ingewikkelde ledenadministratie en veel partijen zeiden dat Procurios ons kon helpen. Dat bleek te kloppen!

Profielfoto van Marjan Sewradj
Marjan Sewradj ledenadministrateur bij KNCV

Stephan Loerke bij

Veel organisaties denken dat ze uniek zijn en dat pasklare software zoals het Procurios platform hen zal beperken, maar het is net het tegenovergestelde!

Profielfoto van Stephan Loerke
Stephan Loerke CEO bij

Grégory Marchandise bij

Procurios zorgt er voor dat onze bezoekers / leden content op maat van hun interesses ontvangen; zowel via de website als in mailings. Dit leidt tot een verdubbeling van engagement op e-mails.

Profielfoto van Grégory Marchandise
Grégory Marchandise Digital Manager - Expert Content Marketing | Marketing Technology bij

Liesbeth Baldee bij

Procurios bleek de goede match te zijn door niet alleen betaalbare software en de mogelijkheden ervan, maar ook omdat het systeem heel toegankelijk in gebruik bleek te zijn.

Profielfoto van Liesbeth Baldee
Liesbeth Baldee office manager bij

Ulrich Leutbecher bij Oiko Credit

De kracht van Procurios is de flexibiliteit van het platform door de producten en add-ons. Hierdoor is het makkelijk uit te breiden en aan te passen aan je wensen.

Profielfoto van Ulrich Leutbecher
Ulrich Leutbecher Global Web Support coördinator (voormalig) bij Oiko Credit

Karin Burghouwt bij Koninklijke VEMW

Door zo intensief samen te werken met het team van Procurios kregen we veel inzicht in hoe te beginnen, waar de kostbare tijd in te investeren en te ontdekken wat echt nodig is en wat niet

Profielfoto van Karin Burghouwt
Karin Burghouwt secretaris verenigingszaken bij Koninklijke VEMW

Pascale Braeckman bij Willemsfonds

Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Procurios en raden het zeker aan bij andere verenigingen: doordat het één systeem is worden er veel minder fouten gemaakt

Profielfoto van Pascale Braeckman
Pascale Braeckman communicatiemedewerker bij Willemsfonds

Roel Mathies bij Milieudefensie

Onze droom is dat we ooit met alle duizenden leden één-op-één kunnen communiceren. Met het CRM van Procurios groeien we daar naar toe.

Profielfoto van Roel Mathies
Roel Mathies coördinator servicelijn bij Milieudefensie

Dirk De Man bij ZORG.tech

Procurios ontwikkelde voor ons een geheel nieuwe catchy website die door zowel medewerkers als onze leden zeer gesmaakt wordt

Profielfoto van Dirk De Man
Dirk De Man secretaris bij ZORG.tech

Gieneke Flohr bij ChristenUnie

Doordat we nu alle informatie in één systeem hebben staan, kan er veel meer automatisch. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over koppelingen en wat er mee mis kan gaan. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk!

Profielfoto van Gieneke Flohr
Gieneke Flohr data-adviseur bij ChristenUnie

Sophie Bijloos bij NVZD

We werken goed samen, Procurios zoekt naar de beste kwaliteit, denkt met je mee en het systeem is makkelijk in gebruik.

Profielfoto van Sophie Bijloos
Sophie Bijloos beleidsmedewerker bij NVZD

Vincent Stoops bij Davidsfonds

Procurios heeft zowel de technische kennis als het zakelijk inzicht om te begrijpen wat onze organisatie nodig heeft

Profielfoto van Vincent Stoops
Vincent Stoops adjunct-directeur bij Davidsfonds

Folko de Haan bij GroenLinks

Het systeem werkt gebruiksvriendelijk en neemt ons erg veel werk uit handen. Het is logisch van opzet: je komt er snel achter hoe alles werkt.

Profielfoto van Folko de Haan
Folko de Haan datamarketeer bij GroenLinks

Nynke de Monchy bij

Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben zorgvuldig voor de software van Procurios gekozen. Het werken met het Procurios Platform is erg prettig. Er zijn vele mogelijkheden.

Profielfoto van Nynke de Monchy
Nynke de Monchy communicatiemedewerker bij

Floris van Overveld bij

Wat ik bijzonder prettig vond aan de samenwerking met Procurios, is dat zij verenigingen met al hun eigenaardigheden écht snappen.

Profielfoto van Floris van Overveld
Floris van Overveld Directeur bij

Jeffrey Teggelove bij VODN

Door het Procurios platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, etc.

Profielfoto van Jeffrey Teggelove
Jeffrey Teggelove algemeen secretaris bij VODN
bram.jpg

Nieuwsgierig geworden? Ik help je graag ontdekken of Procurios bij kan dragen aan de ontwikkeling van jouw organisatie.

Bram Van Roy - Business Developer open dialog open dialog LinkedIn

Blijf op de hoogte

Ontvang nieuwe kennisartikelen, klantverhalen en productupdates in je mailbox

Je kunt je op ieder moment uitschrijven