Releases

Het Procurios webplatform wordt voordurend uitgebreid en aangepast, ten gunste van de functionaliteit, technische mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. Deze updates worden doorgevoerd in releases.

Twee versies

Van het Procurios webplatform bestaan altijd twee versies:

  • De productie-versie
  • De ontwikkel-versie

De productie-versie is stabiel en verandert niet in functionaliteit. Eventuele problemen kunnen echter wel worden opgelost.

De ontwikkel-versie is de versie waarin nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd nadat deze ontwikkeld en uitgebreid getest is. Ieder half jaar worden in deze versie alle bekende problemen opgelost en wordt dit de nieuwe productie-versie.

Flexibiliteit

Het brengen van updates in de vorm van releases betekent niet dat klanten met oude software werken of dat problemen niet direct kunnen worden opgelost. Noodzakelijke aanpassingen worden altijd doorgevoerd.

Tijdens de implementatie van een nieuwe Procurios oplossing of uitbreiding beschikt de klant over de ontwikkel-versie. Dit bevordert de flexibiliteit  en de mogelijkheid samen te kunnen werken aan een optimale oplossing. Binnen een half jaar na oplevering gaat een dergelijke oplossing alsnog mee in de release-cyclus.

Ieder half jaar wordt onze oplossing bijgewerkt met de laatste stabiele versie van het Procurios webplatform. Je hoeft hier niets voor te doen en bent altijd up-to-date

Ieder half jaar wordt jouw oplossing bijgewerkt met de laatste stabiele versie van het Procurios webplatform. Je hoeft hier niets voor te doen en bent altijd up-to-date

ReleasesOverview.png

Deadline Day (D)

Twee keer per jaar komt een nieuwe release uit; 1 mei en 1 november. Twee maanden voor de nieuwe release (Deadline Day, zie 'D' in afbeelding hierboven) wordt een kopie van de ontwikkel-versie gemaakt.

Op deze dag begint de interne testfase. In de maanden maart en september wordt alles grondig getest om zo een stabiele versie op te leveren. Tevens wordt in deze maand de documentatie bijgewerkt en een overzicht van alle nieuwe functionaliteit verzameld. Deze fase speelt zich geheel intern af, als klant van Procurios merkt je hier niets van.

Announcement Day (A)

1 maand voordat de nieuwe versie uitkomt, op 1 april en 1 oktober (zie 'A' in afbeelding hierboven), word je op de hoogte gebracht van de wijzigingen die komen. We bieden op verzoek een schaduwomgeving aan. Hier kunt je de verbeteringen en aanpassingen al bekijken en kunt je jouw organisatie voorbereiden op wat er gaat veranderen

Release Day (R)

Alle klanten gaan op Release Day over naar de nieuwe versie, dit gebeurt op 1 mei en 1 november. De oude versie wordt vervangen door de nieuwe, alle informatie blijft natuurlijk beschikbaar. Tevens wordt de eventuele schaduwomgeving nu verwijderd.