22 April 2011 Linda van Gooswilligen 2 minute read

Shoppen in de Webshop Shop!

Brussel, 30 en 31 maart 2011: E-shop Expo, hét e-commerce-evenement van België, met meer dan 50 exposanten. Procurios was erbij, met haar eigen beursstand.

Oranje

Het feit dat onze zuiderburen niet erg gecharmeerd zijn van de kleur oranje, weerhield ons er niet van onze stand (met een achterwand van 4 meter hoog!) in deze Procurioskleur te hullen: wat vielen we op! Let ook eens op de mooie bijpassende outfits met oranje gilets en stropdassen: kleding passend bij echte Personal Webshop Shoppers, wat wij waren voor deze gelegenheid.

Procurios op de beurs

In onze stand stond een team, dat, ondanks pijnlijke voeten, lange beursdagen en een paar kleine minpuntjes (zie laatste alinea), met veel plezier en gedrevenheid al de standbezoekers adviseerde en begeleidde.

Onze stand stond in het teken van webshops. Iedere organisatie is anders en dus ook iedere webshop. Verschillende producten, verkoopwijzen en wensen vragen om verschillende functionaliteit. In onze stand konden ondernemers een webshop bijeenshoppen die aan hun specifieke eisen voldoet. Elke denkbare functionaliteit stond apart vermeld op een kaartje met een barcode. Deze kaartjes waren verdeeld over 3 schappen. Elk schap stond voor een van de 3 stappen die je moet zetten om te komen tot een goed functionerende webshop:

  1. shop
  2. system
  3. strategy

Onder begeleiding van een Personal Webshop Shopper (één van ons dus) doorliep de beursbezoeker de 3 stappen en verzamelde hij alle bijbehorende functionaliteitkaartjes voor zíjn webshop. Bij onze ‘kassa’ scanden we de kaartjes en vervolgens rolde er een offerte op maat uit de printer. Sommige bezoekers vonden dit systeem zó leuk, dat ze zelf hun kaartjes wilden scannen.

Voorbereiding en uitvoering

Op een beurs staan kost veel voorbereiding, Na het succes van de vorige beurs, waren we ontzettend gedreven om ook van deze beurs een groot succes te maken. Dus we bedachten een concept, dat door Kars (één van onze Interaction Designers) perfect vertaald werd naar een feloranje stand van 4 meter hoog. Daarnaast ontwierpen we 30 functionaliteitkaartjes met een beschrijving, QR-code en barcode, en regelden we bijpassende kleding.

Ervaringen

Hoe hebben wij de beurs ervaren? Onze conclusie is als volgt: ondanks dat Brussel best ver weg is (zie mijn wekker en die van Rogier hierboven), we moesten constateren dat sommige Belgen écht alleen maar Frans willen spreken, en het feit dat het toch echt geboekte hotel ons niet verwachtte aan het eind van een zware beursdag, zijn wij erg blij met hoe de beursdagen verlopen zijn: het aantal enthousiaste bezoekers was boven verwachting groot. Ieders actieve inzet en het harde werken leidden tot een onvergetelijke en succesvolle E-shop Expo 2011!

é

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter