Milieudefensie

Onze droom is dat we ooit met alle duizenden leden één-op-één kunnen communiceren. Met het CRM van Procurios groeien we daar naar toe.

Roel Mathies coördinator servicelijn bij Milieudefensie

November 2019: Milieudefensie

"Met het nieuwe CRM-systeem kunnen we meer richting ‘event driven marketing’ gaan werken.”

  • 110.000+ Leden en donateurs
  • 100+ Medewerkers
  • 35 Afdelingen

Ik ben nog nooit met zoveel plezier aan het implementeren geweest. Bij Procurios werken een heleboel slimme mensen

De particuliere milieuorganisatie zet zich in voor een duurzaam en eerlijk Nederland en ziet zichzelf als bondgenoot van iedereen die daaraan wil bijdragen. En dat zijn nogal wat mensen, want Milieudefensie heeft ruim 110.000 leden en donateurs en is voor een groot deel van hen afhankelijk van inkomsten. Dus toen bekend werd dat de vorige CRM-leverancier ermee ophield, moest de organisatie op zoek naar een partij om de complete ledenadministratie over te zetten. Een belangrijke klus!

Product Owner vanuit Milieudefensie

Procurios kwam volgens Roel direct als een van de sterkste spelers naar voren. “Procurios heeft een heel goed geïntegreerd platform waarin mailings, websitebezoeken en giftenregistratie met elkaar communiceren. Dat is echt de kracht van de software.” Dat maakt het voor Milieudefensie mogelijk om een flinke stap vooruit te maken in haar marketingstrategie. Roel: “Met vier of vijf keer per jaar een fondsenwervingsmail en een nieuwsbrief waren we redelijk ouderwets. Met het dit CRM-systeem kunnen we meer richting ‘event driven marketing’ gaan werken.”

Milieudefensie werkt veel met vrijwilligers en lokale groepen die op een specifiek thema actief zijn. Roel: “Met het CRM van Procurios kunnen we ook hen beter bij ons werk betrekken. Bijvoorbeeld door de vaardigheden waar we ze in getraind hebben te registreren en met producten als Meetings&Events. Ook gaan we ons verdiepen in het product Community. Kortom, ik denk dat Procurios ons nog meer te bieden heeft om ons werk beter te kunnen doen.”

Onze droom is dat we ooit met alle duizenden leden een-op-een kunnen communiceren. Met dit CRM groeien we daar naar toe.

Bel-je-bankactie

Zo maakt het CRM-systeem het mogelijk om de leden van Milieudefensie gericht informatie te sturen. Een mooi voorbeeld is de bel-je-bankactie die Milieudefensie kort na ingebruikname van het Procurios CRM uitvoerde. Milieudefensie motiveerde leden om in gesprek te gaan met hun bank over hun investeringen. Veel banken stopten bijvoorbeeld geld in bedrijven die regenwouden kappen om er palmolieplantages aan te leggen. “Iemand die net pas lid is en nog niet aan andere acties heeft meegedaan, zal hier nog niet snel aan mee doen. Daarom sturen we de uitnodiging juist naar mensen die al langer lid zijn en waarvan we weten dat ze bijvoorbeeld al een keer een petitie tegen ontbossing hebben getekend.” Het is volgens hem een droom van Milieudefensie om met elk van de 110.000 leden en donateurs een-op-een te kunnen communiceren. “Dat je elk contact op individueel niveau kunt afvangen. Met dit CRM willen we daar graag naar toe groeien.”

Vraag achter de vraag voor de Product Owner

Roel bracht veel tijd door met het team van Procurios dat verwantwoordelijk was voor de implementatie van het nieuwe systeem. Hij is heel positief over de manier van doorvragen bij Procurios. “Daar zijn ze bij Procurios heel bedreven in. Ze vragen door tot ze de behoefte achter de vraag doorhebben, om dan daar de oplossing voor te bieden. Als dat duidelijk is, dan gaan ze aan de slag. Zo van: ‘Is dit wat je bedoelt?’ Dat is een hele krachtige werkwijze.”

Cocreatie met Procurios en Product Owner

Procurios ontwikkelde daarnaast in samenwerking met de Product Owner van Milieudefensie een nieuw product. De Insights add-on stelt organisaties in staat om tot in detail een campagneanalyse uit te voeren. Daarmee kan Milieudefensie exact volgen wat wervingsacties en campagnes opleveren. Roel: “Als we bijvoorbeeld een debat over luchtvervuiling organiseren, dan kunnen we precies zien of deelnemers zich via Facebook, de Volkskrant of via onze eigen website hebben aangemeld. Met de Insights add-on kan je precies volgen wat het beste werkt. Zo ontdekken we bijvoorbeeld dat mensen die zich druk maken om luchtvervuiling het beste te bereiken zijn via Facebook. Daar kunnen we dan op inspelen.”

Met de Insights add-on zien we exact wat wervingsacties en campagnes opleveren en daar kan Milieudefensie op inspelen bij het communiceren met leden.

Fijn en duidelijk systeem

Dat het nieuwe CRM vlot functioneert, werd voor Roel extra duidelijk toen het callcenter dat voor Milieudefensie werkt ermee aan de slag ging. Het callcenter verzorgt ‘behoudtelefoontjes’ en belt donateurs en leden op die willen opzeggen, legt Roel uit. “Zij werken met CRM-systemen van heel veel verschillende klanten. Ik heb één keer een uurtje uitleg gegeven over het nieuwe systeem, nadat het live was gegaan. Daarna heb ik nooit meer een vraag ze gehad. Ik kreeg enkel te horen dat het een fijn en duidelijk systeem is.”

In het verleden begeleidde Roel een paar keer eerder een CRM-migratie. Dat leverde volgens hem eigenlijk altijd wel irritatie op. Bij Procurios is dat anders. “Andere keren was er eigenlijk altijd wel een punt dat ik dacht: ‘Ik ben er klaar mee, ik trek de stekker eruit.’ Dat heb ik hier nooit gehad,” vertelt Roel. “Er werken hier een heleboel slimme mensen waarmee het prettig samenwerken is.”

Klantverhalen: Dit vinden onze klanten van het Procurios platform

Dirk De Man bij ZORG.tech

Procurios ontwikkelde voor ons een geheel nieuwe catchy website die door zowel medewerkers als onze leden zeer gesmaakt wordt

Profielfoto van Dirk De Man
Dirk De Man secretaris bij ZORG.tech

Nynke de Monchy bij

Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben zorgvuldig voor de software van Procurios gekozen. Het werken met het Procurios Platform is erg prettig. Er zijn vele mogelijkheden.

Profielfoto van Nynke de Monchy
Nynke de Monchy communicatiemedewerker bij

Liesbeth Baldee bij

Procurios bleek de goede match te zijn door niet alleen betaalbare software en de mogelijkheden ervan, maar ook omdat het systeem heel toegankelijk in gebruik bleek te zijn.

Profielfoto van Liesbeth Baldee
Liesbeth Baldee office manager bij

Pascale Braeckman bij Willemsfonds

Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Procurios en raden het zeker aan bij andere verenigingen: doordat het één systeem is worden er veel minder fouten gemaakt

Profielfoto van Pascale Braeckman
Pascale Braeckman communicatiemedewerker bij Willemsfonds

Floris van Overveld bij

Wat ik bijzonder prettig vond aan de samenwerking met Procurios, is dat zij verenigingen met al hun eigenaardigheden écht snappen.

Profielfoto van Floris van Overveld
Floris van Overveld Directeur bij

Sophie Bijloos bij NVZD

We werken goed samen, Procurios zoekt naar de beste kwaliteit, denkt met je mee en het systeem is makkelijk in gebruik.

Profielfoto van Sophie Bijloos
Sophie Bijloos beleidsmedewerker bij NVZD

Marjan Sewradj bij KNCV

We hebben een ingewikkelde ledenadministratie en veel partijen zeiden dat Procurios ons kon helpen. Dat bleek te kloppen!

Profielfoto van Marjan Sewradj
Marjan Sewradj ledenadministrateur bij KNCV

Gieneke Flohr bij ChristenUnie

Doordat we nu alle informatie in één systeem hebben staan, kan er veel meer automatisch. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over koppelingen en wat er mee mis kan gaan. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk!

Profielfoto van Gieneke Flohr
Gieneke Flohr data-adviseur bij ChristenUnie

Karin Burghouwt bij Koninklijke VEMW

Door zo intensief samen te werken met het team van Procurios kregen we veel inzicht in hoe te beginnen, waar de kostbare tijd in te investeren en te ontdekken wat echt nodig is en wat niet

Profielfoto van Karin Burghouwt
Karin Burghouwt secretaris verenigingszaken bij Koninklijke VEMW

Jeffrey Teggelove bij VODN

Door het Procurios platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, etc.

Profielfoto van Jeffrey Teggelove
Jeffrey Teggelove algemeen secretaris bij VODN

Grégory Marchandise bij

Procurios zorgt er voor dat onze bezoekers / leden content op maat van hun interesses ontvangen; zowel via de website als in mailings. Dit leidt tot een verdubbeling van engagement op e-mails.

Profielfoto van Grégory Marchandise
Grégory Marchandise Digital Manager - Expert Content Marketing | Marketing Technology bij

Roel Mathies bij Milieudefensie

Onze droom is dat we ooit met alle duizenden leden één-op-één kunnen communiceren. Met het CRM van Procurios groeien we daar naar toe.

Profielfoto van Roel Mathies
Roel Mathies coördinator servicelijn bij Milieudefensie

Ulrich Leutbecher bij Oiko Credit

De kracht van Procurios is de flexibiliteit van het platform door de producten en add-ons. Hierdoor is het makkelijk uit te breiden en aan te passen aan je wensen.

Profielfoto van Ulrich Leutbecher
Ulrich Leutbecher Global Web Support coördinator (voormalig) bij Oiko Credit

Raimond Fifis bij MOS

We houden meer energie over voor inhoudelijke zaken die bijdragen aan een toekomstbestendige vereniging

Profielfoto van Raimond Fifis
Raimond Fifis directeur bij MOS

Stephan Loerke bij

Veel organisaties denken dat ze uniek zijn en dat pasklare software zoals het Procurios platform hen zal beperken, maar het is net het tegenovergestelde!

Profielfoto van Stephan Loerke
Stephan Loerke CEO bij

Vincent Stoops bij Davidsfonds

Procurios heeft zowel de technische kennis als het zakelijk inzicht om te begrijpen wat onze organisatie nodig heeft

Profielfoto van Vincent Stoops
Vincent Stoops adjunct-directeur bij Davidsfonds

Folko de Haan bij GroenLinks

Het systeem werkt gebruiksvriendelijk en neemt ons erg veel werk uit handen. Het is logisch van opzet: je komt er snel achter hoe alles werkt.

Profielfoto van Folko de Haan
Folko de Haan datamarketeer bij GroenLinks
bram.jpg

Nieuwsgierig geworden? Ik help je graag ontdekken of Procurios bij kan dragen aan de ontwikkeling van jouw organisatie.

Bram Van Roy - Business Developer open dialog open dialog LinkedIn