29 September 2010 Linda van Vemde 3 minute read

Studie & werk, wat een combinatie!

Pfff.... Lange dagen aan het werk en dan ook nog studeren! Waar ben je aan begonnen! Je hebt toch al een HBO diploma! Wat een reacties het afgelopen jaar! Het is zeker onwijs druk met een fulltime baan en daarnaast een studie, maar als zowel het werk als de studie zo goed bij je passen en het zo leuk is om te doen, waarom zou je je dan niet inzetten om het beide succesvol te maken in je dagelijks leven. Dus spijt, dat zeker niet!Foto: scui3asteveo

Historie

Het was voor mij ook meteen duidelijk toen ik in juli van 2009 afstudeerde aan de opleiding Commerciële economie. Ik wilde verder gaan leren. Het liefste een leuke opleiding in een economische richting. Maar ja, waar moest ik dan uiteindelijk voor kiezen.

Toen er eind augustus 2009 bekend werd dat ik per 1 januari 2010 van functie zou switchen van Product Advies en Marketing naar de functie Finance & HR, kreeg ik van Procurios het aanbod om verder te gaan studeren. Omdat ik graag een economische opleiding wilde doen, heb ik er in overleg met Jos en Bert voor gekozen om de opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Utrecht te gaan doen. Deze opleiding past uitstekend bij mijn huidige werkzaamheden. Ik krijg van mijn collega’s alle mogelijkheden om daadwerkelijk toe te passen wat ik tijdens mijn opleiding geleerd heb.

Element & Motivatie

Tijdens het werken en de studie heb ik ontdekt dat ik nog een onontdekt talent had; namelijk het omgaan met cijfers. Mijn cijfermatig inzicht is groter dan die van de meeste mensen in mijn omgeving en ik vind het nog leuk om te doen ook.   

Ik kan op dit moment nog niet met zekerheid zeggen of ik hier in mijn element ben. Dit omdat er nog zoveel onontdekt is in de financiële wereld en ik nog maar zo weinig weet.

Dat ik nog zo weinig weet over deze financiële wereld is meteen de drijfveer achter mijn studie. Ik vind het leuk om zo veel mogelijk te weten over datgene waarmee ik op dat moment bezig ben. Het is een ideale situatie om zowel te leren als te praten met mensen die met hetzelfde werk bezig zijn als ikzelf. Natuurlijk helpt het mee dat ik na mijn vorige studie direct begonnen ben met een nieuwe studie, zodat je het ritme uit je vorige studie al een beetje mee krijgt.  Daarnaast is mijn partner ook nog druk aan het studeren.

Ik ben me ervan bewust dat het vooral om een verbreding van mijn kennis gaat en dat maakt het juist zo leuk. Binnen mijn werk ben ik er natuurlijk dagelijks mee bezig.

De studie

In mijn klas ben ik de enige die na het afronden van een HBO Bachelor er toch voor gekozen heeft om deeltijd door te studeren. De overige studenten hebben over het algemeen echter toch al meer ervaring in de financiële sector omdat zij al jaren in deze sector werken, of een opleiding op een lager niveau hebben afgerond. Twee keer in de maand zijn er lessen op de Hogeschool Utrecht waarin de studenten en docenten elkaar ontmoeten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er veel bijgepraat en kennis gedeeld. Daarnaast is er nog veel te doen aan zelfstudie, waaronder projecten en het maken van opgaven.

Mijn toekomst bij Procurios

Aangezien Procurios op dit moment nog een relatief klein bedrijf is, maar wel een groeiende organisatie, zijn de kansen voor mij heel groot. Op dit moment zit ik nog alleen op de afdeling Finance, maar uiteindelijk zal de afdeling Finance uitgroeien tot een specifieke afdeling. Hierin zou ik dan uiteindelijk kunnen groeien in de functie van controller. 

Conclusie

Stoppen met deze opleiding Bedrijfseconomie, dat nooit. Over twee jaar ben ik dan echt afgestudeerd bedrijfseconoom en kan ik nog meer betekenen voor Procurios dan op dit moment!  

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter