6 May 2014 Rogier van den Berg 3 minute read

Gepersonaliseerde mailings die écht afgestemd zijn op klant-interesses

Nieuwsbrieven zijn te personaliseren. Zo kun je jouw doelgroep aanspreken in een mailing. Wij zijn momenteel bezig met de ontwikkeling die nóg een grote stap verder gaat: Gepersonaliseerde samengestelde mailings. Mailings die écht afgestemd zijn op klant-interesses, op basis van geïntegreerde CRM-data.

Lees snel verder of bekijk de video.

Nieuwsbrieven zijn een effectief middel om via e-mail contact te houden met jouw doelgroep (klanten, leden, prospects). Een nieuwsbrief is echter voor alle ontvangers gelijk, afgezien van personalisatie (“Beste Jan”). Vaak wordt een nieuwsbrief gevuld met inhoud voor meerdere doelgroepen. Hieruit moet een ontvanger dan zelf zijn nieuws halen.

Voorbeeld van hoe je kunt personaliseren

Het gevolg is dat ontvangers naast relevant nieuws ook írrelevant nieuws krijgen. Niet alles is namelijk voor iedereen bedoeld of interessant. Dit verlaagt de waarde van jouw nieuwsbrief.

Natuurlijk zou je dit deels kunnen oplossen met verschillende losse mailings (voor de verschillende groepen ontvangers), maar dat is een hoop extra werk.

Integratie met CRM

Bij Procurios is de module voor Mailings volledig geïntegreerd met CRM. Dat geeft een krachtige kans: Voor iedere unieke ontvanger kan zijn of haar CRM-data gebruikt worden. Zo kunnen we ieder individueel mailtje per ontvanger perfect laten aansluiten.

Alle informatie van personen en organisaties wordt opgeslagen in het CRM. Deze informatie kun je bij het versturen van een mailing gebruiken. Denk aan iemands gedrag op een website, aankopen in een webshop, doorgegeven interessegebieden, inschrijvingen op een bijeenkomst, etc.

Screenshot kiezen van wie de content mag zien

Met gepersonaliseerde samengestelde mailings sluit iedere unieke verzonden nieuwsbrief aan op het individuele profiel van een ontvanger. Je spreekt dus iedere ontvanger aan op basis zijn eigen persoonlijke voorkeuren.

Voorbeeld

Stel, je bent de vereniging van fruittelers en je mailt je leden. In je nieuwsbrief gaat het over algemene marktontwikkelingen, een nieuw appelras en de laatste stand van zaken over een event. Ook wil je VIP-leden bedanken voor hun bijdrage in het afgelopen jaar.

Een appelNormaal gesproken zou iedereen dezelfde nieuwsbrief krijgen. Een appelteler is geïntereseerd in het nieuwe appelras, de perenteler slaat dat item over. Het onderdeel over het evenement wordt alleen gelezen door mensen die ook hebben aangegeven daar naartoe te gaan. Het bedankje voor VIP-leden is leuk voor VIP-leden, maar niet voor de rest.

Dat betekent dat veel mensen de onderdelen ”Appelras”, ”Event” en ”VIP leden” overslaan, terwijl het wél in de e-mail voorkomt. Irrelevante informatie en ruis. De nieuwsbrief is voor sommige ontvangers maar voor één kwart van toegevoegde waarde (algemeen nieuws, de marktontwikkelingen).

Gepersonaliseerde samengestelde mailings

Dankzij gepersonaliseerde samengestelde mailings maak je bovenstaande nieuwsbrief één keer, maar geef je per item aan voor wie het geschikt is:

  • Algemeen nieuws: Voor alle nieuwsbriefontvangers;
  • Nieuw appelras: Alleen voor mensen die appelteler zijn;
  • Event: Alleen voor deelnemers en genodigden van dat event;
  • VIP leden: Alleen voor leden die VIP zijn, bv. gebaseerd op hun gedrag op de ledensite.

Vervolgens krijgt ieder lid een op hem of haar afgestemde unieke nieuwsbrief. Deze is én gepersonaliseerd (“Beste Claire”), én voorzien van relevante informatie (algemeen, en iets voor VIP-leden).

Nieuws waar deze ontvanger niet op zit te wachten, “iets over appels” en “een bijeenkomst waarvan hij al gezegd heeft geen interesse te hebben”, blijft haar bespaard.

Video

Om snel duidelijk te maken hoe krachtig deze functionaliteit is, heb ik een korte video gemaakt:

Resumerend

CRM en Mailings zijn volledig geïntegreerd in het Procurios Webplatform. Daarom sluit de inhoud van een nieuwsbrief volledig aan bij het profiel van de ontvanger. Hiermee zijn we uniek in de markt. Alle CRM-data is beschikbaar op het moment van verzenden van jouw mailing.

Ten slotte

Deze blogpost geeft een blik in onze keuken. Waar zijn we momenteel mee bezig? Welke ontwikkelingen vinden er binnen de muren van Procurios plaats?

Indien je geïnteresseerd bent in deze functionaliteit horen wij dat graag! We kunnen kijken op welke manier we jouw organisatie kennis kunnen laten maken met deze module.

Ook zijn we benieuwd naar andere ideeën en toepassingen van het gebruik van gepersonaliseerde samengestelde mailings.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter