Scrum in het kort

31 October 2017 Niek Adam & Tim Hofman 2 minute read

Bij Procurios zijn we fan van Scrum. Het is volgens ons dé manier om binnen de beschikbare tijd en budget het beste resultaat te krijgen. We leggen je graag uit waarom.

Scrum helpt je om telkens weer na te denken over waarom je iets doet en welke waarde dat toevoegt. Hierdoor voorkom je dat je een vooropgezet plan volgt zonder rekening te houden met veranderende omstandigheden en/of voortschrijdend inzicht. Wat we wél doen is een planning maken voor elke sprint. Dit doen we op de eerste dag tijdens de Sprint Planning.

Plans are worthless, but planning is everything. - Dwight D. Eisenhower

Scrum is ook transparant. Een Scrumteam zal elke dag de voortgang inspecteren, tijdens de Daily Scrum, en op basis hiervan bijsturen. Verder wordt er aan het eind van elke sprint een Review gehouden waar feedback van stakeholders verzameld wordt. Door deze reviews, én doordat er een afgevaardigde van de klant bij alle sprints aanwezig is, wordt het contact tussen de klant en het Scrumteam enorm bevorderd. We werken niet in afzondering, maar juist samen met de klant. We leren de klant dus veel beter kennen en zijn we in staat om de vraag achter de vraag te stellen en proactief, gevraagd én ongevraagd mee te denken.

Tot slot verlaagt Scrum het risico voor een klant. Omdat we in korte iteraties naar een concreet doel toe werken, kunnen we na elke iteratie feedback verzamelen, verwerken en eventueel bijsturen. Ook kan de klant op elk gewenst moment stoppen met het project als hij vindt dat er voldoende waarde is geleverd. Wederom: volg niet blindelings het vooropgestelde plan, maar kijk elke keer kritisch naar het resultaat op dat moment, en beslis dan wat de vervolgstap wordt.

Wil je meer weten over de Agile werkwijze Scrum, waar wij binnen Procurios meer werken?

Scrum werken binnen Procurios

Ben je enthousiast geworden en wil je ook met ons gaan sprinten?

Neem contact op!

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time