22 July 2019 Sjoerd Huisman 2 minute read

Van supportvragen naar productverbetering

In onze terugkerende column schrijven Procurioten over hun werk, ervaring en visie op onze organisatie. Dit keer vertelt Procurioot Sjoerd Huisman over zijn werkzaamheden bij team /Fundraising. 

Ieders inzicht telt

Sinds maart dit jaar versterk ik Team /Fundraising van Procurios als implementatie consultant. Een interessante functie waarbij ik onze klanten ondersteun om het Procurios Platform op een effectieve en efficiënte manier in te zetten. Het mooie aan werken bij Procurios vind ik dat iedereen betrokken is bij de groei van het bedrijf. Je bent nooit een onbeduidend ‘pionnetje’ in een hoek van het bedrijf. Ieders inzicht telt en wordt meegewogen in beslissingen die worden genomen. Resultaten die we bereiken zijn voor ons allemaal.

Blijven leren en ontwikkelen

Ondanks mijn jarenlange ervaring met CRM-software moest ik me natuurlijk wel eerst verdiepen in het Procurios Platform en kennis maken met onze klanten. Het platform ken ik inmiddels aardig goed, maar ik begrijp ook dat het leren binnen Procurios nooit zal ophouden. Developers zijn namelijk continu bezig met het doorontwikkelen van het platform en mede door de welkome wensen van klanten blijven we ons altijd verbeteren.

Mijn werkdag

Als ‘s ochtends mijn werkdag begint, start ik met het inventariseren van de (urgente) vragen van klanten. Waar moeten we direct op interacteren? En wat kan ik op een later tijdstip oppakken? Ook lees ik onze interne communityberichten, zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste (technische) ontwikkelingen binnen ons platform en wat zich afspeelt binnen andere teams.

Samen met mijn collega’s van team /Fundraising nemen we de dag door tijdens de dagelijkse standup. We bespreken welke klantvragen er liggen, wat de hoogste prioriteit heeft voor die dag en wat ingepland moet worden op een ander tijdstip.

Supportvragen

Momenteel richt ik mij hoofdzakelijk op supportvragen (tickets). Voor mij is dit een ideale manier om de ins en outs van ons systeem onder de knie te krijgen en om klanten beter te leren kennen.

Een supportvraag staat eigenlijk nooit op zichzelf. Een vraag van een klant betekent voor mij een mogelijkheid tot productverbetering. Het feit dat de klant de vraag stelt, kan betekenen dat de software nog niet voldoende voor zichzelf spreekt. Meekijken in de klantomgeving geeft mij vaak net wat meer inzicht om de klant goed verder te kunnen helpen en de klant hierin goed te begrijpen. Door vanuit het perspectief van de klant te kijken zie ik geregeld iets waarmee we het platform of de gebruikersdocumentatie nog beter kunnen maken. 

/Fundraising

Binnen team /Fundraising zit ik echt goed op mijn plek. Het is een team waarmee we fondsenwervende organisaties ondersteunen in hun werkzaamheden. Al onze klanten zijn organisaties die van de wereld een betere plek willen maken. Ik vind het mooi dat ik daar met mijn expertise aan kan bijdragen. Ik hoop dat mijn inbreng niet alleen van technische aard zal zijn, maar ook dat ik bewustwording kan creëren om donateurs minder als ‘bron van inkomsten’ te zien en meer als ‘deelnemer aan de missie’. Ik geloof dat dit op termijn meer waarde levert voor iedere organisatie.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter