Wat we bedoelen met 'build engagement'

1 August 2019 Erik Roelofs 3 minute read

In onze terugkerende column schrijven Procurioten over hun werk, ervaring en visie op de organisatie. Dit keer vertelt Erik je onder andere over het meenemen van zijn ouders naar het werk. Hè? Ja, echt!

Waar klanten echt iets aan hebben

Nadat ik het gevoel had gekregen een beetje uitgeblust te zijn was ik, zo’n twee jaar geleden, op zoek naar een nieuwe baan. Ik zocht een plek waar iedereen vol passie en enthousiasme werkt, waar dingen worden gebouwd die ertoe doen en waar mensen echt iets aan hebben. Waar de vrijheid en expertise aanwezig zijn om je eigen ideeën in de groep te gooien en uit te proberen, zodat je samen ontdekt wat wel en niet werkt. Kortom, een bedrijf waar samen nieuwe dingen leren belangrijk wordt gevonden.

Focus op informatie delen

Bij het eerste sollicitatiegesprek bij Procurios was ik eigenlijk al verkocht. De eerste ontmoeting was een gesprek met enthousiaste developers en tijdens de rondleiding liep ik langs het ‘Lightning Talk’-bord. Daar kunnen Procurioten vanuit allerlei disciplines onderwerpen opplakken. Elke week is er de mogelijkheid om andere collega’s hier iets over te vertellen of om het met elkaar te bespreken. Die openheid en de aandacht die er is voor het delen van kennis en informatie is mij direct bijgebleven.

Hoe breng je die sfeer zo goed mogelijk over?

Toen ik kort daarna als developer startte met mijn werkzaamheden bij Procurios, bleek die sfeer er ook echt te hangen. Je krijgt direct het gevoel dat je er helemaal bij hoort en vanuit het hele bedrijf staat iedereen klaar om te helpen. Ik kwam in een team, zelf direct verantwoordelijk voor een klantcase. We zitten samen met een klant op kantoor en we lossen gezamenlijk zijn of haar problemen op. Er is vrijheid om oplossingen aan te dragen. 

Klanten die bij ons op kantoor komen sprinten, lunchen ook altijd met ons mee. We zitten gezamenlijk aan één lange tafel en met mooi weer lekker buiten in het zonnetje. De sfeer die ik tijdens de sollicitatie proefde en nu nog steeds zo ervaar, hoor ik ook van klanten terug. De sfeer is open, professioneel en ontspannen. 

Ouders op kantoor

Later was ik op bezoek bij mijn ouders. Ik vertelde enthousiast over mijn nieuwe baan en ze waren blij dat ik zo op mijn plek zat. Maar echt goed uitleggen waarom het hier bij Procurios zo anders was, dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. De sfeer van Procurios laat zich niet zomaar vertellen. Dat vond ik wel jammer en iets waar ik op de weg naar huis nog wel over nadacht. Hoe kon ik ze laten ervaren waarom ik het hier zo fijn werken vond? Ik kon ze moeilijk zomaar meenemen om het te laten zien.

Dat idee bleef een tijdje hangen. En uiteindelijk werd de vraag: ‘Waarom eigenlijk niet?’ Bij de Lightning Talks pitchte ik daarom het idee ‘Ouders op Kantoor’. Iedereen was enthousiast. Als nieuwste werknemer kreeg ik direct het vertrouwen mee dat als je het een goed idee vindt, je het moet uitproberen. Met z’n allen krijgen we het wel voor elkaar!

Inmiddels is het zo’n anderhalf jaar na die pitch en ik kijk nu terug op de tweede, wederom geslaagde, Ouders op Kantoor dag. Mijn ouders en die van vele andere Procurioten begrijpen nu veel beter waarom we altijd met zoveel plezier naar ons werk gaan. Want uiteindelijk maken we samen de sfeer die Procurios mogelijk maakt.

Wil je zelf ook ervaren wat Procurios zo bijzonder maakt? We staan altijd open voor nieuw talent, dus bekijk onze vacatures of kom gewoon een keer langs voor koffie!

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time