Implementatie consultant bij Procurios: Elke dag nieuwe oplossingen bedenken

4 September 2019 James Ross 3 minute read

James werkt sinds vorig jaar met veel plezier als implementatie consultant (IC’er) bij Procurios België in Mechelen. Dagelijks helpt, ondersteunt en adviseert hij klanten in zaken waar ze tegenaan lopen in het gebruik van de software. Dit is naar eigen zeggen ‘de leukste baan die hij ooit heeft gehad’. Hij legt je graag uit waarom!

Implementatie consultant James van het kantoor in Mechelen.

Voor ik bij Procurios België terecht kwam, werkte ik in marketing en sales. Zo heb ik gewerkt bij telecomprovider Proximus, hier maakte ik onder andere offertes, plande installaties, maar legde ook aan klanten uit hoe ze hun smartphone moesten gebruiken. Dat wegwijs maken en op weg helpen sprak me aan, ontdekte ik. Daarom ging ik op zoek naar een baan met de nadruk op service verlenen en klantgerichtheid in plaats van op sales. Dat kwam samen in de vacature van implementatie consultant die ik vorige zomer voorbij zag komen. 

Als proef voor deze baan moest ik een website bouwen, maar met het CMS van Procurios ging dit veel vlotter dan met andere systemen waar ik mee heb gewerkt. Het gebruiksgemak dat ons platform biedt, motiveert enorm om hier te werken. Ik weet hoe frustrerend het is wanneer je vanuit 7 verschillende systemen werkt die niet samenwerken. Daarom snap ik ook echt waarom het Procurios Platform een goede oplossing is. 

Van sales tot livegang

Dit is bij verreweg de leukste baan die ik ooit heb gehad. Het is uitdagend; je moet overal kennis en inzicht van hebben. Mijn werkdagen zijn heel afwisselend. Wanneer we een nieuwe klant hebben, neem ik het eigenlijk vanaf de sales over en verzorg ik alles tot aan de livegang. Ik bouw de implementatie en richt het platform in. Het developersgedeelte van onze oplossingen wordt vanuit het kantoor in Nederland gebouwd. Als IC’er zet ik al die losse puzzelstukjes in elkaar die samen bijvoorbeeld het CMS of het CRM vormen en ik begeleid dit hele proces.

Ook zit ik vaak bij een klant op kantoor om ter plekke de nieuwe website te bouwen en het CRM in te richten. Een andere dag werk ik hieraan verder op ons eigen kantoor. Die afwisseling is fijn. En ben ik niet voor een klant bezig, dan zit ik op support en ondersteun ik klanten in zaken waar ze tegenaan lopen in het gebruik van onze software. 

Wensen van klanten

Het leukste vind ik consultancy; brainstormen en oplossingen bedenken voor klanten. De wensen die klanten hebben komen vaak overeen. Meer leden werven, meer inschrijvingen, een groter publiek bereiken, efficiënter werken; dat is dan ook de basis van wat wij bieden met onze oplossingen. Ook het bewaken van data komt vaak ter sprake. Omdat je met het Procurios Platform vanuit één centraal punt werkt, worden alle gegevens veiliger en overzichtelijker beheerd. 

Het CRM dat klanten hebben wanneer ze bij ons terecht komen, biedt vaak niet het inzicht dat het platform wel doet. Omdat de producten Mailings, Engagement, Meetings en Donaties allemaal in één overzicht staan, wordt de informatie heel toegankelijk. Je ziet precies welk contact of welke donateur waarop aanslaat. Wat ze hebben aangeklikt in de nieuwsbrief, waar ze aan geven en waar hun interesses liggen. Het geeft bovendien een enorme administratieve verlichting, abonnementen werken minder complex dan voorheen. 

Met Procurios België werken we nu, wanneer we geen afspraken buiten de deur hebben, met z’n drieën vanuit ons kantoor in Mechelen. De samenwerking verloopt heel spontaan en natuurlijk; vriendschappelijk, maar toch professioneel. Ik denk dat we over een paar jaar met meer zullen zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik dan nog steeds de enige IC’er op dit kantoor ben, want we groeien enorm hard!

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time