Op bezoek bij IT Offshore in Nepal

28 February 2011 Bert Slagter 3 minute read

Met een delegatie van 6 man reisden we afgelopen weekend af naar Katmandu, in Nepal. We gaan deze week onze Nepalese collega's beter leren kennen, kennis overdragen en onze gezamenlijke toekomst bespreken. De komende maanden starten we in Nepal een aantal nieuwe activiteiten, zoals werken aan het Procurios Webplatform en ontwikkeling van mobiele applicaties. We hebben een week de tijd om hiervoor de neuzen in dezelfde richting te krijgen - een leuke uitdaging!

Het programma

We zijn van zondagavond 27 februari t/m vrijdag 4 maart in Nepal. Maandag (vandaag) beginnen we met een introductiedag. Dinsdag hebben we een feestje, omdat de Nepalese vestiging precies 5 jaar bestaat. Woensdag t/m vrijdag staan in het teken van kennisoverdracht en gezamenlijke brainstormsessies.

Onze Nepalese collega's zijn slimme ontwikkelaars en hebben veel ervaring met opensource- en maatwerkprojecten. Ze hebben echter nog nooit met het Procurios Webplatform gewerkt. Een groot gedeelte van ons programma bestaat daarom uit de overdracht van kennis over de ontwikkeling van modules, het maken van ontwerpen en het inrichten van implementaties in dit platform.

Naar kantoor

Het was prettig om na een matige nacht in het vliegtuig heerlijk te kunnen slapen. Opstaan ging eigenlijk wonderbaarlijk gemakkelijk, in aanmerking genomen dat het ontbijt hier plaatsvindt om half vier 's nachts Nederlandse tijd. Na een goed ontbijt gingen we op weg naar het kantoor van IT Offshore, wat een belevenis op zich was. Tijdens de autorit hebben we, naar Nederlandse maatstaven, honderden bijna-ongevallen gezien en tientallen overtredingen begaan. Uitzonderingen hierop waren te hard rijden (daar is het te druk voor) en door rood rijden (er zijn geen verkeerslichten). Hieronder zie je een filmpje van het verkeer in Kathmandu, gemaakt in december, toen ik hier met Jos was.Aangekomen op kantoor, hebben we eerst een korte ronde door het gebouw gemaakt en de verschillende afdelingen bezocht. De rondleiding eindigde op het dakterras, waar we in de winterzon (20° C) een kop koffie dronken. Hieronder zie je een korte impressie van het uitzicht dat we hadden.

Kennisoverdracht

Rond tien uur begon het officiële gedeelte van het programma met een presentatie aan het hele Nepalese team, dat uit ongeveer 40 mensen bestaat. We bespraken het doel van ons bezoek en het programma van deze week. Ook onze gezamenlijke ambitie kwam aan bod.

Daarna heeft Jos in twee sessies van anderhalf uur aan zo'n 15 medewerkers ons webplatform gedemonstreerd. Zij reageerden hierop enthousiast en stelden goede vragen, terwijl dit niet vanzelfsprekend om te doen is in de Nepalese cultuur. Als afsluiting splitsten we op in groepjes en zoomden we in op specifieke vakgebieden (frontenddevelopment, backenddevelopment en projectmanagement).

Lunch

Tussen de twee demo-sessies hebben we gezamenlijk geluncht, buiten in de zon. Elke dag wordt hier op kantoor heerlijk gekookt, met verse ingrediënten. De basis van de maaltijd is uiteraard rijst, en daarbij serveert de kok verschillende lokale gerechten. Heerlijk, zeker als je van pittig eten houdt. Hieronder volgt een kort filmpje hierover.


Lustrum

Dinsdag hebben we een feestje in een resort ergens buiten de stad. Dit is ter ere van het eerste lustrum van IT Offshore. Later deze week vertel ik meer over ons bezoek aan Nepal!

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time